Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 46   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Nasze ciekawe fotki, nagrania, fotoreportaÂże  (Przeczytany 167432 razy)
chingate
Gość
« Odpowiedz #465 : Marzec 30, 2012, 23:45:09 »

Ja daÂłem kciuk w gĂłrĂŞ, wiĂŞc jest na razie 1:1, a bĂŞdzie na pewno jeszcze lepiej, wiĂŞc nie przejmuj siĂŞ Bartus jakimÂś patafianem ktĂłry byĂŚ moÂże jest poÂżaÂłowania godnym frustratem siedzÂącym caÂłymi nocami przed kompem, trollujÂącym na forach i wpisujÂącym obraÂźliwe komentarze pod filmikami.
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #466 : Marzec 31, 2012, 00:31:28 »

RĂłwnieÂż wzniĂłsÂłbym kciuk ku gĂłrze tak by szale przechyliĂŚ na tÂą jednÂą tylko z wÂłaÂściwych stron..ale niestety trzeba siĂŞ wpierw zalogowaĂŚ (kiedyÂś miaÂłem konto, obecnie za nic nie mogĂŞ sobie przypomnieĂŚ hasÂła)...Walczyk ciekawy, ale ta wczeÂśniejsza kompozycja to dopiero bomba, motyw gdzieÂś poÂśrodku wprost powala..z tymi zupeÂłnie niezaleÂżnymi od siebie tematami granymi jednoczeÂśnie przy coraz to bardziej wzrastajÂącej dynamice - no trzeba przyznaĂŚ to juÂż jest wyÂższa szkoÂła jazdy...ÂŚwietne

Co do 'anonimowego dawcy" -czyn to karygodny, i tym bardziej godny potĂŞpienia Âże sprawcÂą moÂże byĂŚ osoba zwiÂązana z tym "klubem" (niema nic gorszego jak "robienie" we wÂłasne gniazdo) I jak tam Bart, masz juz jakieÂś konkretne namiary, podejrzane jednostki co do tego haniebnego wystĂŞpku..Chichot
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #467 : Marzec 31, 2012, 01:11:33 »

No to ja siê zalogowa³am, i od razu to lepiej wygl¹da Bartek, jak to prawdziwy artysta, jest wra¿liwy na krytykê:) Jednak z drugiej strony, twórca musi byÌ przygotowany, wystawiaj¹c swoje ukochane "dzieci" na widok publiczny, ¿e ka¿dy mo¿e je oceniaÌ, czasem nawet w przykry dla nas sposób. Dok³adnie, Bartku, nie przejmuj siê tymi, którym siê nie podoba, zwróÌ uwagê, na tych, którzy chwal¹:) To dla nich piszesz:))
Mnie teÂż ogromnie podoba siĂŞ to Dejzart vu:)
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #468 : Marzec 31, 2012, 09:14:34 »

ÂŻeby zrekompensowaĂŚ nicponia i ja dodaÂłem kciuka do gĂłry (choc na ogĂłl nie korystam z tej opcji w odniesieniu do kogokolwiek)  Spoko

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
tuco82
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #469 : Marzec 31, 2012, 10:18:05 »

Nie ma siĂŞ czym przejmowaĂŚ - a juÂż zupeÂłnie jakimiÂś cyferkami na youtube. Ja widzÂąc ten jeden gÂłosik ujemny od razu daÂłem dla wyrĂłwnania +1(a byÂło to chyba przed wczoraj). Mi siĂŞ podobaÂło i trudno mi napisaĂŚ coÂś wiĂŞcej. Najciekawsze jest to, Âże sam moÂżesz sobie daĂŚ tego minusa jako twĂłrca wideo Szok

"Problemem cytatów znalezionych w Internecie jest ich w¹tpliwa autentycznoœÌ." - Albert Einstein
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #470 : Marzec 31, 2012, 10:28:10 »

Bartek, jak to prawdziwy artysta, jest wraÂżliwy na krytykĂŞ:) Jednak z drugiej strony, twĂłrca musi byĂŚ przygotowany, wystawiajÂąc swoje ukochane "dzieci" na widok publiczny, Âże kaÂżdy moÂże je oceniaĂŚ, czasem nawet w przykry dla nas sposĂłb.

PrawdĂŞ Âście rzekÂły, Asienko...

A ponad wszystko, co w tym zÂłego, ze komuÂś siĂŞ nie spodobaÂło?

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
fille007
Ekspert

« Odpowiedz #471 : Marzec 31, 2012, 10:52:16 »

Bartku  , nie przejmuj siĂŞ jakimiÂś frustratami z Tuby! MoÂże teÂż by chcieli coÂś przelaĂŚ na papier nutowy, a nie potrafiÂą? KtoÂś Ci po prostu zazdroÂści! Ludzie uzdolnieni ponadprzeciĂŞtnie w jakiejÂś dziedzinie czasem niestety muszÂą przeÂłkn¹Ì takÂą gorzkÂą piguÂłkĂŞ...  Twoje kompozycje polaryzujÂą opinie, co Âświadczy o tym, Âże nie sposĂłb przejœÌ obok nich obojĂŞtnie.

DĂŠjzĂĄrt vu * wpisujĂŞ na listĂŞ moich ulubionych utworĂłw (opusujesz swoje dzieÂła?), przy okazji doceniam takÂże wspania³¹ kreatywnoœÌ jĂŞzykowÂą 

*ĂĄ jest wĂŞgierskie; bo francuskie siĂŞ nie wyÂświetla 
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2012, 10:59:42 wysłane przez fille007 » Zapisane

Amo la musica sopra tutte le arti
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #472 : Marzec 31, 2012, 15:56:42 »

No to ja siê zalogowa³am, i od razu to lepiej wygl¹da Bartek, jak to prawdziwy artysta, jest wra¿liwy na krytykê:) Jednak z drugiej strony, twórca musi byÌ przygotowany, wystawiaj¹c swoje ukochane "dzieci" na widok publiczny, ¿e ka¿dy mo¿e je oceniaÌ, czasem nawet w przykry dla nas sposób. Dok³adnie, Bartku, nie przejmuj siê tymi, którym siê nie podoba, zwróÌ uwagê, na tych, którzy chwal¹:) To dla nich piszesz:))
Mnie teÂż ogromnie podoba siĂŞ to Dejzart vu:)

Asiu.

Chyba sie nie zrozumielismy.
Nie chodzi mi o negatywna krytyke, jedynie o sposob jej przedstawienia.
Pamietasz niezbyt pochlebne opinie Janusza? Byly konstruktywne, wypowiedziane wprost,rzetelnie.
Powiem wiecej wplynely troche na moj sposob myslenia i chyba pomogly mi.
Ktos, kto krytykuje anonimowo za plecami, bez mozliwosci konfrontacji staje sie w moich oczach oponentem,
ktory unika walki. Przeciwnik taki atakuje osobe, ktora spi, jest bezbronna.
Byc moze zareagowalem za mocno, ale na chwile musze sie wycofac, przemyslec to i owo.

P.S.1
Dziekuje wszystkim za tak fajna, pozytywna reakcje na moj problem.

P.S. 2
Tak, po przeprowadzeniu wnikliwej analizy jestem niemal pewny, ktory forumowicz wpisywal "kciuki w dol"
Traktuje to jako niezla zabawe w Agate Christie.
Sami sprobujcie, okreslic portret "winowajcy" z jego/jej motywami, czasem dzialania, kontekstem.
Precyzyjne okreslenie, charakteru, przyzwyczajen itd wyznaczy dosyc latwo (albo nie tak latwo) te osobe.
Moje clue jest ponizej.

bartus
Ekspert

« Odpowiedz #473 : Marzec 31, 2012, 16:28:37 »

Dziwna rzecz sie zdarzyla, otoz  "kciuk w dol" w kawalku" DĂŠjzart vu" zniknal.
Czy jest to mozliwe, aby to zmienic lub wymazac?
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #474 : Marzec 31, 2012, 16:36:58 »

To moÂże ja sprĂłbujĂŞ, wcisnĂŞ na "nie" a potem sprĂłbujĂŞ wymazac.W "Walczyku".

Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #475 : Marzec 31, 2012, 18:04:19 »

Mia³em DÊjzart vu. Odtr¹biam sukces Twego dzie³ka. W powrocie g³ównego tematu (na dzwoneczkach) s³yszê, a w³aœciwie widzê Papagena w antrakcie miêdzy aktami Zauberflote. Po mrocznej przetworzeniowej czêœci (w chyba b-moll, btw bardzo rzadko stosowana tonacja przez W.A.; generalnie - jest to, wg mnie, wyk³adnia stylistyki Bartka) dzwoneczki Papagena s¹ jak promieù s³oùca wskrzeszaj¹cy do ¿ycia...

Walczyk nie ma w sobie niczego z urokliwej salonowoÂści. Jest nie-straussowski. Z kategorii nietanecznych, ale ekspresywnych. To w nim ceniĂŞ.

bartus
Ekspert

« Odpowiedz #476 : Marzec 31, 2012, 19:23:28 »

Patryku.
Swietna recenzja. Czytasz w moich kawalkach wiecej niz ja sam (to nie jest zart).

Mowiles, ze kiedys pisales muzyke. Czy nadal to robisz?
Czy wypracowales sobie jakis styl?

aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #477 : Marzec 31, 2012, 20:18:08 »

Ja porĂłwnaÂłbym ten walczyk do
etiudy nr 11 a-moll, op.25 Chopina choĂŚ
w przeciwieĂąstwie do niej
ten walczyk w dalszej czêœci traci na dynamice, (by póŸniej j¹ trochê odzyskaÌ).

pozdrawiam          
               Marek
fille007
Ekspert

« Odpowiedz #478 : Marzec 31, 2012, 21:47:16 »

Ten powrót do g³ównego tematu (na dzwoneczkach) w DÊjzårt vu ma dla mnie w sobie coœ z powrotu do krainy dzieciùstwa (tzw. dzwonki chromatyczne by³y moim pierwszym instrumentem,na którym szala³am jako przedszkolak, dlatego tak mi siê skojarzy³o), w dodatku dzwonki brzmi¹ pod koniec jak gdyby z pozytywki, ewentualnie orchestrionu (tu z kolei przypomina mi siê historia z dzieciùstwa Piotra Czajkowskiego, w którego domu by³o takie urz¹dzenie - wedle jego s³ów zawdziêcza³ on owemu ustrojstwu "namiêtne uwielbienie Mozarta").

Amo la musica sopra tutte le arti
Melisa
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #479 : Marzec 31, 2012, 22:09:10 »

dzwonki brzmiÂą pod koniec jak gdyby z pozytywki
Tak wÂłaÂśnie odebraÂłam dzwoneczki -  stara  francuska piosenka z pozytywki
DĂŠjzĂĄrt vu  najbardziej chyba mi siĂŞ podoba ze wszystkich wysÂłuchanych Twoich utworĂłw Bartusie.
Có¿ , ja klasyfikujĂŞ utwory na krytykowanej tu wczeÂśniej zasadzie  lubiĂŞ - nie lubiĂŞ, bo na analizĂŞ
utworu  mam za malÂą wiedzĂŞ;(
JeÂżeli mogĂŞ opisaĂŚ klimaty tego utworu, to poczÂątek jest dla mnie mozartowski, Âśrodek bethovenowski,
a koniec nieco bardziej wspoÂłczesny.
Co do  malkontenta, ktĂłrego opinia CiĂŞ dotknĂŞÂła, , to myÂślĂŞ,Âże nie ma chyba kompozytora, ktĂłrego muzyka podobaÂłaby siĂŞ wszystkim bez wyjÂątku , ale przecieÂż nie o to chodzi prawda ? Pozdrawiam serdecznie.
Strony: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 46   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

silverstar twistedgamers neder-live mini-land kalinowatyper