Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: [1] 2 3 ... 46   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Nasze ciekawe fotki, nagrania, fotoreportaÂże  (Przeczytany 160413 razy)
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« : Listopad 02, 2010, 09:14:26 »

Jest juÂż tutaj dziaÂł poznajmy siĂŞ. MoÂże warto zaÂłozyĂŚ trochĂŞ podobny: dajmy siĂŞ poznaĂŚ. Dajmy siĂŞ poznaĂŚ - a wiec pokaÂżmy nasze ciekawe fotki, nagrania filmowe (szczegolnie nawiazujÂące do muzyki), moÂże jakies fotoreportaÂże, albo nasze koncerciki opublikowane na YouTube. Cokolwiek, co uczyni z nas tutaj - nieco wiĂŞcej niÂż awatary i usÂłowione wypowiedziami wirtualne persony.

Mnie - juÂż kilkoro z Was poznaÂło (idÂąc ÂścieÂżkÂą prywatnej witryny). I ok. MyÂślĂŞ jednak, Âże wiĂŞkszoÂśc z nas chciaÂłaby, abyÂśmy stworzyli tu nie tylko anonimowe kó³ko pasjonatĂłw, ale prawdziwÂą szopenowaskÂą ferajnĂŞ, z ktĂłra moÂżna i dyskutowac, i dzieliĂŚ siĂŞ swoimi nie zawsze uczesanymi myÂślami, trosdkami,  sukcesami, a nawet ferajny, z ktĂłrÂą "mozna bedzie kraœÌ konie"  Chichot
Moi drodzy, zachĂŞcam. Dajmy poznaĂŚ siĂŞ wszyscy!

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
tuco82
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Listopad 02, 2010, 20:07:51 »

Co do fotek - nie mam ciekawych
Co do nagraĂą - wÂątpiĂŞ Âżeby byÂły ciekawe, ale nie mnie to oceniaĂŚ 
Co do fotoreportaÂży rĂłwnieÂż nie mam doÂświadczenia.

JeÂśli mogĂŞ coÂś napisaĂŚ wiĂŞcej o sobie, to kocham muzykĂŞ od hmm 4 lat a ulubionÂą zabawkÂą byÂło takie pianinko miniaturowe.
Gram sobie dla siebie, najczĂŞÂściej improwizujĂŞ choĂŚ udaÂło mi siĂŞ "nauczyĂŚ" metodÂą ÂłopatologicznÂą paru utworkĂłw Chopina, a kilka mam zaczĂŞtych ale nie skoĂączonych.

W nauce ich pomocne byÂło sÂłuchanie Chopina, materiaÂły tego uÂżytkownika Youtube:http://www.youtube.com/user/hoirusu
oraz nuty (ktĂłre czytam w tempie ~ 1 takt na ~ 1 dzieĂą) oraz Âśledzenie wykonaĂą innych grajkĂłw i pianistĂłw.

Jak wspominaÂłem, mam zbyt dobre ucho, Âżeby byĂŚ zadowolony z tego co i jak gram, jednak pozwolĂŞ sobie w tym miejscu
zaprosiÌ do obejrzenia i skomentowania moich materia³ów na moim amatorskim kanale Youtube:http://www.youtube.com/user/100of1000

P.S. Obecnie szlifujĂŞ walc a-moll (posth.) wydawaÂłoby siĂŞ prosty utworek... Trzeba ĂŚwiczyĂŚ samo nie przyjdzie.

"Problemem cytatów znalezionych w Internecie jest ich w¹tpliwa autentycznoœÌ." - Albert Einstein
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Listopad 02, 2010, 20:11:26 »

tuco-
jeÂśli bĂŞdziesz miaÂł wyszlifowanego, to rzuĂŚ, jeÂśli moÂżesz go na you tuba- jest to jeden z moich najbardziej ulubionych utworĂłw, mimo tego, Âże prosty,. SÂłuchaÂłam wiele interpretacji- moÂże i TwojÂą siĂŞ zachwycĂŞ
Bodek1
Ekspert

« Odpowiedz #3 : Listopad 02, 2010, 20:38:06 »

Witam!!
Ja obiecujê sobie, ¿e jak nabêdê fortepian (zostawi³em miejsce na taki mniejszy w salonie) to bêdê koncertowa³ dla znajomych (wstêp naturalnie bêdzie wolny )- pewno odœwie¿ê sobie parê utworów Chopina. Teraz mam keybord Yamahy i razem z siostr¹ grywamy co jakiœ czas na dancingach lub weselach. Staram siê opracowywaÌ piosenki nieco ambitniejsze: ostatnio "Pogoda ducha" Banaszak, "Czas nie bêdzie..." Blue Cafe, "Sway" itp. Mamy teraz zamieœciÌ trochê naszych utworków w internecie. Oczywiœcie zawiadomiê Was jak tylko nam uda siê to zrobiÌ. Pozdrawiam serdecznie
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Listopad 02, 2010, 20:52:08 »

Leszku, ano samo nie przyjdzie. JeÂśli jednak prawdÂą jest, ze uczysz siĂŞ gÂłownie metodÂą na wsÂłuchiwanie i sczytywanie nut w tempie takt/dzieĂą - to jestem najwyÂższego uznania dla Twych dotychczasowych dokonaĂą. Ja, na przykÂład, do nokturnĂłw op. 55 nigdy nie przymierzaÂłem siĂŞ, bo marnie widzĂŞ szanse, Âże kiedykolwiek dobrn¹³bym z ich wierzchniÂą muzycznÂą szatÂą  do koĂąca. Tobie z nokturnem f wyszÂło to naprawdĂŞ porzÂądnie. MogĂŞ tylko pogratulowaĂŚ!
ZaprenumerowaÂłem TwĂłj kanaÂł i chĂŞtnie bĂŞdĂŞ ÂśledziÂł postĂŞpy.
Trzymajmy, siĂŞ, przyjacielu i udowadniajmy choĂŚby tylko samym sobie, ze nie kaÂżdy aby graĂŚ- musi rodziĂŚ siĂŞ Zimermanem. Bo ucztowanie dla wÂłasnej duszy jest rĂłwnie ÂświĂŞte, jak kaÂżde muzyczne ÂświĂŞto, rozÂświetlane wielkimi blaskami jupiterĂłw.

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Listopad 02, 2010, 20:55:17 »

Witam!!
Ja obiecujê sobie, ¿e jak nabêdê fortepian (zostawi³em miejsce na taki mniejszy w salonie) to bêdê koncertowa³ dla znajomych (wstêp naturalnie bêdzie wolny )- pewno odœwie¿ê sobie parê utworów Chopina. Teraz mam keybord Yamahy i razem z siostr¹ grywamy co jakiœ czas na dancingach lub weselach. Staram siê opracowywaÌ piosenki nieco ambitniejsze: ostatnio "Pogoda ducha" Banaszak, "Czas nie bêdzie..." Blue Cafe, "Sway" itp. Mamy teraz zamieœciÌ trochê naszych utworków w internecie. Oczywiœcie zawiadomiê Was jak tylko nam uda siê to zrobiÌ. Pozdrawiam serdecznie
\Czekamy, Bodku i wpraszamy siĂŞ juÂż dzisiaj na koncert!

aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #6 : Listopad 02, 2010, 21:29:29 »

Leszku,
skorzystaÂłem z zaproszenia i obejrzaÂłem i wysÂłuchaÂłem.
Twoje granie zamieszczone na tej stronie http://www.youtube.com/user/100of1000
jest piĂŞkne.
UwaÂżam, Âże masz siĂŞ czym chwaliĂŚ, tak
i powiem Ci jeszcze, Âże chciaÂłbym byĂŚ na takim wieczorku,
ktĂłrego nastrĂłj wypeÂłniaÂłaby Twoja muzyka.

pozdrawiam          
               Marek
Bodek1
Ekspert

« Odpowiedz #7 : Listopad 02, 2010, 21:58:03 »

Leszku takÂże posÂłuchaÂłem i jestem zaskoczony. PiĂŞkny nastrĂłj w nokturnie - trudno uwierzyĂŚ, Âże jesteÂś samoukiem.          . Podziwiam TwojÂą cierpliwoœÌ i chĂŞĂŚ oddania piĂŞkna muzyki Chopina. Do³¹czam siĂŞ do Twoich FanĂłw
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #8 : Listopad 02, 2010, 22:05:17 »

PomysÂł z tym wÂątkiem moÂże i dobry Januszu...chociaÂż szczerze mĂłwiÂąc miaÂłbym pewne wÂątpliwoÂści, nie kaÂżdy jest bowiem - fotog(i)eniczny.. Chichot Chichot
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : Listopad 02, 2010, 22:54:53 »

PomysÂł z tym wÂątkiem moÂże i dobry Januszu...chociaÂż szczerze mĂłwiÂąc miaÂłbym pewne wÂątpliwoÂści, nie kaÂżdy jest bowiem - fotog(i)eniczny.. Chichot Chichot
Kozio³ku, ale przecie¿ jesteœmy w Rodzinie. I lubimy siê takimi, jakimi jesteœmy, i cenimy nie za nasze hollywoodskie atrybuty, a za nasza zwyczajnoœÌ. Nawet, gdy czasem na niej ³aciata doszyta ³atka.

Nawi¹zuj¹c do tej myœli - postanowi³em i ja odwa¿yÌ siê i zaprosiÌ Was na mój zarejestrowany koncercik. Gra³em go, niespe³na 2 tygodnie temu dla kilkunastu przyjació³ w uroczym pa³acyku w Zdunowie. Nokturnu Es-dur, wrz z moim s³owem wstêpnym i s³owem na zakoùczenie koncerciku, - nie jest moim najlepszym z najlepszych, bo w³asnie sam mam do niego multum zastzrezeù. Ale jest takie swojskie. przekonajcie sie zreszt¹ sami.
http://www.youtube.com/watch?v=8tH9t82MOQs

ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #10 : Listopad 02, 2010, 23:03:50 »

I nie ma sie co dziwiĂŚ, Âże TwĂłj fan klub sie rozrasta!
Bodek1
Ekspert

« Odpowiedz #11 : Listopad 02, 2010, 23:14:43 »

Janusz koncert Super - Czapki z g³ów!! Gdyby nie odg³osy z sali to pomyœla³bym, ¿e pod³o¿ono dŸwiêk z konkursu...
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #12 : Listopad 02, 2010, 23:55:01 »

WÂłaÂśnie przed chwilÂą odsÂłuchaÂłem i muszĂŞ powiedzieĂŚ, Âże jestem pod wielkim wraÂżeniem...a czy koncert Januszu nie miaÂł czasem miejsca w Szczecin-Zdunowie, bo jak tak to w zasadzie "rzut beretem" ode mnie..
Co do twórczoœci równie¿ mam kilka swoich koncertów z dawnych lat ( i to nawet nie ma³ych scenach)..ale mam z tym dosyÌ powa¿ny problem..Raz, ¿e mam je ponagrywane na kasetach video i dopiero musia³bym wszystko poprzegrywaÌ na DVD, jednak brakuje mi na to czasu i co by du¿o nie mówiÌ - po prostu nie mam zielonego pojêcia jak to zrobiÌ..A dwa, ¿e jest to muzyka czysto gitarowa (rock, hard rock) i w¹tpiê czy kogokolwiek z Was tego rodzaju twórczoœÌ mog³aby zainteresowaÌ..(choÌ wierzcie mi tak na s³owo - "show" BY£..)
Wprawdzie od biedy móg³bym wrzuciÌ jak¹œ fotkê, ale na tym forum jest to chyba niemo¿liwe ze wzglêdów technicznych..Póki co, jedno ju¿ jest - w "awatarze"
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #13 : Listopad 03, 2010, 01:22:54 »

Tuco, piĂŞkny ten nokturn GratulujĂŞ wytrwaÂłoÂści.
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #14 : Listopad 03, 2010, 02:41:00 »

Przepraszam z tymi "scenami" to grubo, ale to grubo przesadzi³em..noo ³adnie pojecha³em..hihi..raczej powiedzmy nie najmniejszych "sceneczkach", ka¿demu siê mo¿e zdarzyÌ paln¹Ì jak¹œ bzdurê..
Strony: [1] 2 3 ... 46   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

mini-land kalinowatyper countrylife black-for animilkowo