Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
DziaÂły forum
>
O wszystkim i o niczym
>
Nasze ciekawe fotki, nagrania, fotoreportaÂże
Strony: [
1
]
2
3
...
46
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Nasze ciekawe fotki, nagrania, fotoreportaÂże (Przeczytany 160413 razy)
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
Nasze ciekawe fotki, nagrania, fotoreportaÂże
«
:
Listopad 02, 2010, 09:14:26 »
Jest juÂż tutaj dziaÂł poznajmy siĂŞ. MoÂże warto zaÂłozyĂŚ trochĂŞ podobny: dajmy siĂŞ poznaĂŚ. Dajmy siĂŞ poznaĂŚ - a wiec pokaÂżmy nasze ciekawe fotki, nagrania filmowe (szczegolnie nawiazujÂące do muzyki), moÂże jakies fotoreportaÂże, albo nasze koncerciki opublikowane na YouTube. Cokolwiek, co uczyni z nas tutaj - nieco wiĂŞcej niÂż awatary i usÂłowione wypowiedziami wirtualne persony.
Mnie - ju¿ kilkoro z Was pozna³o (id¹c œcie¿k¹ prywatnej witryny). I ok. Myœlê jednak, ¿e wiêkszoœc z nas chcia³aby, abyœmy stworzyli tu nie tylko anonimowe kó³ko pasjonatów, ale prawdziw¹ szopenowask¹ ferajnê, z która mo¿na i dyskutowac, i dzieliÌ siê swoimi nie zawsze uczesanymi myœlami, trosdkami, sukcesami, a nawet ferajny, z któr¹ "mozna bedzie kraœÌ konie"
Moi drodzy, zachĂŞcam. Dajmy poznaĂŚ siĂŞ wszyscy!
Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
tuco82
Ekspert
Odp: Nasze ciekawe fotki, nagrania, fotoreportaÂże
«
Odpowiedz #1 :
Listopad 02, 2010, 20:07:51 »
Co do fotek - nie mam ciekawych
Co do nagraĂą - wÂątpiĂŞ Âżeby byÂły ciekawe, ale nie mnie to oceniaĂŚ
Co do fotoreportaÂży rĂłwnieÂż nie mam doÂświadczenia.
JeÂśli mogĂŞ coÂś napisaĂŚ wiĂŞcej o sobie, to kocham muzykĂŞ od hmm 4 lat a ulubionÂą zabawkÂą byÂło takie pianinko miniaturowe.
Gram sobie dla siebie, najczĂŞÂściej improwizujĂŞ choĂŚ udaÂło mi siĂŞ "nauczyĂŚ" metodÂą ÂłopatologicznÂą paru utworkĂłw Chopina, a kilka mam zaczĂŞtych ale nie skoĂączonych.
W nauce ich pomocne byÂło sÂłuchanie Chopina, materiaÂły tego uÂżytkownika Youtube:http://www.youtube.com/user/hoirusu
oraz nuty (ktĂłre czytam w tempie ~ 1 takt na ~ 1 dzieĂą) oraz Âśledzenie wykonaĂą innych grajkĂłw i pianistĂłw.
Jak wspominaÂłem, mam zbyt dobre ucho, Âżeby byĂŚ zadowolony z tego co i jak gram, jednak pozwolĂŞ sobie w tym miejscu
zaprosiÌ do obejrzenia i skomentowania moich materia³ów na moim amatorskim kanale Youtube:http://www.youtube.com/user/100of1000
P.S. Obecnie szlifujĂŞ walc a-moll (posth.) wydawaÂłoby siĂŞ prosty utworek... Trzeba ĂŚwiczyĂŚ samo nie przyjdzie.
"Problemem cytatów znalezionych w Internecie jest ich w¹tpliwa autentycznoœÌ." - Albert Einstein
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #2 :
Listopad 02, 2010, 20:11:26 »
tuco-
jeÂśli bĂŞdziesz miaÂł wyszlifowanego, to rzuĂŚ, jeÂśli moÂżesz go na you tuba- jest to jeden z moich najbardziej ulubionych utworĂłw, mimo tego, Âże prosty,. SÂłuchaÂłam wiele interpretacji- moÂże i TwojÂą siĂŞ zachwycĂŞ
Bodek1
Ekspert
«
Odpowiedz #3 :
Listopad 02, 2010, 20:38:06 »
Witam!!
Ja obiecujĂŞ sobie, Âże jak nabĂŞdĂŞ fortepian (zostawiÂłem miejsce na taki mniejszy w salonie) to bĂŞdĂŞ koncertowaÂł dla znajomych (wstĂŞp naturalnie bĂŞdzie wolny
)- pewno odœwie¿ê sobie parê utworów Chopina. Teraz mam keybord Yamahy i razem z siostr¹ grywamy co jakiœ czas na dancingach lub weselach. Staram siê opracowywaÌ piosenki nieco ambitniejsze: ostatnio "Pogoda ducha" Banaszak, "Czas nie bêdzie..." Blue Cafe, "Sway" itp. Mamy teraz zamieœciÌ trochê naszych utworków w internecie. Oczywiœcie zawiadomiê Was jak tylko nam uda siê to zrobiÌ. Pozdrawiam serdecznie
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #4 :
Listopad 02, 2010, 20:52:08 »
Leszku, ano samo nie przyjdzie. Jeœli jednak prawd¹ jest, ze uczysz siê g³ownie metod¹ na ws³uchiwanie i sczytywanie nut w tempie takt/dzieù - to jestem najwy¿szego uznania dla Twych dotychczasowych dokonaù. Ja, na przyk³ad, do nokturnów op. 55 nigdy nie przymierza³em siê, bo marnie widzê szanse, ¿e kiedykolwiek dobrn¹³bym z ich wierzchni¹ muzyczn¹ szat¹ do koùca. Tobie z nokturnem f wysz³o to naprawdê porz¹dnie. Mogê tylko pogratulowaÌ!
ZaprenumerowaÂłem TwĂłj kanaÂł i chĂŞtnie bĂŞdĂŞ ÂśledziÂł postĂŞpy.
Trzymajmy, siĂŞ, przyjacielu i udowadniajmy choĂŚby tylko samym sobie, ze nie kaÂżdy aby graĂŚ- musi rodziĂŚ siĂŞ Zimermanem. Bo ucztowanie dla wÂłasnej duszy jest rĂłwnie ÂświĂŞte, jak kaÂżde muzyczne ÂświĂŞto, rozÂświetlane wielkimi blaskami jupiterĂłw.
Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #5 :
Listopad 02, 2010, 20:55:17 »
Cytat: Bodek1 Listopad 02, 2010, 20:38:06
Witam!!
Ja obiecujĂŞ sobie, Âże jak nabĂŞdĂŞ fortepian (zostawiÂłem miejsce na taki mniejszy w salonie) to bĂŞdĂŞ koncertowaÂł dla znajomych (wstĂŞp naturalnie bĂŞdzie wolny
)- pewno odœwie¿ê sobie parê utworów Chopina. Teraz mam keybord Yamahy i razem z siostr¹ grywamy co jakiœ czas na dancingach lub weselach. Staram siê opracowywaÌ piosenki nieco ambitniejsze: ostatnio "Pogoda ducha" Banaszak, "Czas nie bêdzie..." Blue Cafe, "Sway" itp. Mamy teraz zamieœciÌ trochê naszych utworków w internecie. Oczywiœcie zawiadomiê Was jak tylko nam uda siê to zrobiÌ. Pozdrawiam serdecznie
\Czekamy, Bodku i wpraszamy siĂŞ juÂż dzisiaj na koncert!
aro 59
Ekspert
--- Marek ---
«
Odpowiedz #6 :
Listopad 02, 2010, 21:29:29 »
Leszku,
skorzystaÂłem z zaproszenia i obejrzaÂłem i wysÂłuchaÂłem.
Twoje granie zamieszczone na tej stronie
http://www.youtube.com/user/100of1000
jest piĂŞkne.
UwaÂżam, Âże masz siĂŞ czym chwaliĂŚ, tak
i powiem Ci jeszcze, Âże chciaÂłbym byĂŚ na takim wieczorku,
ktĂłrego nastrĂłj wypeÂłniaÂłaby Twoja muzyka.
pozdrawiam
Marek
Bodek1
Ekspert
«
Odpowiedz #7 :
Listopad 02, 2010, 21:58:03 »
Leszku tak¿e pos³ucha³em i jestem zaskoczony. Piêkny nastrój w nokturnie - trudno uwierzyÌ, ¿e jesteœ samoukiem. . Podziwiam Twoj¹ cierpliwoœÌ i chêÌ oddania piêkna muzyki Chopina. Do³¹czam siê do Twoich Fanów
kozioÂł
Ekspert
«
Odpowiedz #8 :
Listopad 02, 2010, 22:05:17 »
PomysÂł z tym wÂątkiem moÂże i dobry Januszu...chociaÂż szczerze mĂłwiÂąc miaÂłbym pewne wÂątpliwoÂści, nie kaÂżdy jest bowiem - fotog(i)eniczny..
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #9 :
Listopad 02, 2010, 22:54:53 »
Cytat: kozioÂł Listopad 02, 2010, 22:05:17
PomysÂł z tym wÂątkiem moÂże i dobry Januszu...chociaÂż szczerze mĂłwiÂąc miaÂłbym pewne wÂątpliwoÂści, nie kaÂżdy jest bowiem - fotog(i)eniczny..
KozioÂłku, ale przecieÂż jesteÂśmy w Rodzinie. I lubimy siĂŞ takimi, jakimi jesteÂśmy, i cenimy
nie
za nasze hollywoodskie atrybuty, a
za
nasza zwyczajnoœÌ. Nawet, gdy czasem na niej ³aciata doszyta ³atka.
Nawi¹zuj¹c do tej myœli - postanowi³em i ja odwa¿yÌ siê i zaprosiÌ Was na mój zarejestrowany koncercik. Gra³em go, niespe³na 2 tygodnie temu dla kilkunastu przyjació³ w uroczym pa³acyku w Zdunowie. Nokturnu Es-dur, wrz z moim s³owem wstêpnym i s³owem na zakoùczenie koncerciku, - nie jest moim najlepszym z najlepszych, bo w³asnie sam mam do niego multum zastzrezeù. Ale jest takie swojskie. przekonajcie sie zreszt¹ sami.
http://www.youtube.com/watch?v=8tH9t82MOQs
ewa578
Ekspert
Ewa
«
Odpowiedz #10 :
Listopad 02, 2010, 23:03:50 »
I nie ma sie co dziwiĂŚ, Âże TwĂłj fan klub sie rozrasta!
Bodek1
Ekspert
«
Odpowiedz #11 :
Listopad 02, 2010, 23:14:43 »
Janusz koncert Super - Czapki z g³ów!! Gdyby nie odg³osy z sali to pomyœla³bym, ¿e pod³o¿ono dŸwiêk z konkursu...
kozioÂł
Ekspert
«
Odpowiedz #12 :
Listopad 02, 2010, 23:55:01 »
WÂłaÂśnie przed chwilÂą odsÂłuchaÂłem i muszĂŞ powiedzieĂŚ, Âże jestem pod wielkim wraÂżeniem...a czy koncert Januszu nie miaÂł czasem miejsca w Szczecin-Zdunowie, bo jak tak to w zasadzie "rzut beretem" ode mnie..
Co do twórczoœci równie¿ mam kilka swoich koncertów z dawnych lat ( i to nawet nie ma³ych scenach)..ale mam z tym dosyÌ powa¿ny problem..Raz, ¿e mam je ponagrywane na kasetach video i dopiero musia³bym wszystko poprzegrywaÌ na DVD, jednak brakuje mi na to czasu i co by du¿o nie mówiÌ - po prostu nie mam zielonego pojêcia jak to zrobiÌ..A dwa, ¿e jest to muzyka czysto gitarowa (rock, hard rock) i w¹tpiê czy kogokolwiek z Was tego rodzaju twórczoœÌ mog³aby zainteresowaÌ..(choÌ wierzcie mi tak na s³owo - "show" BY£..)
Wprawdzie od biedy móg³bym wrzuciÌ jak¹œ fotkê, ale na tym forum jest to chyba niemo¿liwe ze wzglêdów technicznych..Póki co, jedno ju¿ jest - w "awatarze"
xbw
Ekspert
«
Odpowiedz #13 :
Listopad 03, 2010, 01:22:54 »
Tuco, piĂŞkny ten nokturn
GratulujĂŞ wytrwaÂłoÂści.
kozioÂł
Ekspert
«
Odpowiedz #14 :
Listopad 03, 2010, 02:41:00 »
Przepraszam z tymi "scenami" to grubo, ale to grubo przesadzi³em..noo ³adnie pojecha³em..hihi..raczej powiedzmy nie najmniejszych "sceneczkach", ka¿demu siê mo¿e zdarzyÌ paln¹Ì jak¹œ bzdurê..
Strony: [
1
]
2
3
...
46
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do: