Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
DziaÂły forum
>
Muzyka
>
Muzyka popularna (co nie znaczy, Âże nie ambitna :))
Strony:
1
2
[
3
]
4
5
...
53
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Muzyka popularna (co nie znaczy, Âże nie ambitna :)) (Przeczytany 242851 razy)
ewa578
Ekspert
Ewa
Odp: Muzyka Rozrywkowa
«
Odpowiedz #30 :
Październik 31, 2010, 23:47:27 »
ruda ma PIĂKNÂĄ barwĂŞ
http://www.youtube.com/watch?v=Z3Ee_WaDB4c&feature=related
[/quote]
Nie wiem dlaczego, ale bardzo kojarzy mi siĂŞ Katie Melua.
kozioÂł
Ekspert
«
Odpowiedz #31 :
Listopad 01, 2010, 00:59:29 »
Cytat: ewa578 Październik 30, 2010, 22:45:50
Ja jednak nie potrafi³abym wybraÌ... Bo có¿ z tak¹ pere³k¹ jak Norwegian Wood?
Przepraszam ale szczerze..?? zupeÂłnie nie podoba mi siĂŞ ten Norwegian Wood..za bardzo SKOMPLIKOWANY..
Dla mnie The Beatles to przede wszystkim "Led it Be" (choÌ sama solóweczka bardzo mizerna..); "Yesterday" ( ³adne smyczki w tle); "Come Together"- œwietny utwór, covery by³y wykonywane przez wiele zespo³ów najwy¿szej marki..
W ostatnich dniach ze wzglĂŞdu na jutrzejsze "ÂświĂŞto" wielokrotnie sÂłuchaÂłem Ballady g-moll op.23 Chopina oraz Sonaty b-moll..obydwa utwory pasujÂą jakoÂś do nastroju tego ÂświĂŞta..
Ale Âżeby nie przesadziĂŚ zbytnio z tÂą refleksjÂą i poprawiĂŚ ten nieco grobowy nastrĂłj, posÂłuchaÂłem rĂłwnieÂż (i polecam rĂłwnieÂż innym) takie oto "pereÂłki"
www.youtube.com/watch?v=4LxV_Kkr_EM&feature=related
www.youtube.com/watch?v=lCCWXAp495o&feature=related
A tak przy okazji..ÂŻyczĂŞ wszystkim udanych "ÂświÂąt", niekoniecznie w radosnym nastroju czy wesoÂłoÂści, ale spĂŞdzonych w atmosferze spokoju, wyciszenia, pewnej zadumy, zastanowienia siĂŞ nad kruchoÂściÂą ludzkiego Âżycia..etc etc
kozioÂł
Ekspert
«
Odpowiedz #32 :
Listopad 04, 2010, 00:55:20 »
Prawdopodobnie nast¹pi³y pewne trudnoœci z ostatnim linkiem który nades³a³em powy¿ej..tak wiêc powtarzam t¹ czynnoœÌ raz jeszcze (tym razem z inn¹ wersj¹) - bo naprawdê warto
Nie zraÂżajcie siĂŞ zbytnio nieco mocniejszym akcentem poczÂątku "utworu"..najlepszy jest bowiem Âśrodek i jego koĂącĂłwka poprowadzona na dwa gitarowe gÂłosy, pomimo Âże wokalista nie jest rasowym gitarzystÂą, to wyszÂło mu to naprawdĂŞ Âświetnie..
www.youtube.com/watch?v=tE69aE6HZlY&feature=related
zaœ w formie zadoœÌuczynienia za poprzedni b³¹d..proponujê jeszcze jedn¹ "pere³kê" - s³ynny "Jump"
Warto przy tym zwrĂłciĂŚ uwagĂŞ na gitarzystĂŞ Edwarda, ktĂłry gra nie tylko na swoim podstawowym instrumencie, ale rĂłwnieÂż stara siĂŞ to czyniĂŚ na "keyboardzie"..(i caÂłkiem dobrze mu to wychodzi)
www.youtube.com/watch?v=k8LdRJqjjRM
SwojÂą drogÂą ten "akrobato-gimnastyk"..D.Lee Roth jest nawet trochĂŞ podobny do mÂłodego BoÂżanowa (gdzieÂś widziaÂłem Jego zdjĂŞcia - chyba na poprzednim forum TVPKultura) tylko w przypadku BuÂłgara "upierzenie" na gÂłowie nieco krĂłtsze..
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert
PaweÂł
«
Odpowiedz #33 :
Listopad 16, 2010, 22:30:09 »
Cytat: Monika_Aleksandra Październik 27, 2010, 09:25:07
A taka muzyka ³¹czy te¿ ludzi wybitnie wra¿liwych. St¹d te¿ - tak myœlê - mi³oœÌ do zwierz¹t, œwiata i na pewno niebawem oka¿e siê, ¿e tych wspólnych zainteresowaù mamy na pêczki
Niekoniecznie Martuniu musi to byÌ jedynie "Klasyka"..ja akurat s³ucha³em i s³ucham ró¿nych gatunków muzy (a przez d³ugi okres siedzia³em np.tylko i wy³¹cznie w rocku i jego ciê¿szej odmianie, nie przeszkadza³o to jednak byÌ wra¿liwym.. ) co do mi³oœci do "zwierzyny"
podzielam TwĂłj poglÂąd, ale co do Âświata..to bym siĂŞ jednak trochĂŞ nad tym zastanowiÂł..he he
dobry rock nie jest zÂły. MoÂże to - kozioÂłeczku- ( tak kazaÂłeÂś siĂŞ nazywaĂŚ
) CiĂŞ zaskoczy, ale ja uwielbiam : ZZ Top. Inxes, Bily Idola, Def Leppard, MetalicĂŞ, Pink Floyd, Dire Straits
, taki klimaciki
Monika, punkty w których siê spotykamy: ZZ Top (ale po jednym wys³uchaniu p³yty przewa¿nie poprzestajê), Metallica (zale¿y od nastroju, nie zawsze), tutaj dok³adam od razu mój Iron Maiden (zaznaczam, ¿e zaliczy³em 25! koncertów Maidenów i praktycznie muzycy nie s¹ mi obcy, zawsze niezale¿nie od nastroju), Dire Straits!, i Wielki Pink Floyd z najwspanialszym "Comfortably Numb!" - szczególnie z albumu Delicate Sound of Thunder. Jeœli macie tak¹ mo¿liwoœÌ wybierzcie siê na koncert grupy Australian Pink Floyd:
http://koncertyyy.pl/news/the-australian-pink-floyd-show-w-polsce-w-2011/97/
grajÂą rewelacyjnie, byÂłem juÂż na ich koncercie i piszĂŞ z doÂświadczenia, Âże naprawdĂŞ warto.
i ostatni Def Leppard - œwietny zespó³ i œwietni ludzie, którzy u szczytu swej kariery po wypadku perkusisty, któremu amputowano rêkê nie zostawili kolegi i trac¹c olbrzymie pieni¹dze i kontrakty poczekali kilka lat, a¿ kolega powróci do zespo³u. Bardzo ich za tak¹ postawê jako ludzi szanujê! Mam w domu japoùskie (nowiutkie bez jednej ryski) wydanie albumu "Pyromania" na vinylu - brzmi fantastycznie, a mój ulubiony utwór to "Foolin" i w³aœnie sobie uœwiadomi³em, ¿e pierwszy raz zajrza³em do tekstu piosenki (po tylu latach zachwytu, a¿ dziwne)
i oczywiœcie rozgrza³em ig³ê gramofonu
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #34 :
Listopad 17, 2010, 09:51:33 »
Niby nic, ale powiedzcie, czyÂż nie fajnie siĂŞ bawiÂą? WÂłaÂśnie tak wyobraÂżam sobie zbliÂżanie muzyki , nie tylko klasycznej, do ludzi. A Andre Rieu podoba mi siĂŞ bardzo, bardzo
http://www.youtube.com/watch?v=ia34kknFpk0&feature=related
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #35 :
Listopad 17, 2010, 09:53:46 »
Fajnie
ChoĂŚ do takiej zabawy nie kaÂżde klasyczne cacuszka pasujÂą
Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #36 :
Listopad 17, 2010, 09:55:33 »
Oczywiœcie, ¿e nie. Zastanawiam siê, czy u nas w Polsce znalaz³aby siê taka publicznoœÌ, która by reagowa³a podobnie...
SÂądzĂŞ, ze tak. Wiele tu zalezy od wodzireja i humoru kapelmistrza, choĂŚ z drugiej strony - na pewno w naszych salach koncertowych, aby towarzystwo poszÂło w tango, musieliby siĂŞ bardziej napracowaĂŚ ,
«
Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2010, 10:05:14 wysłane przez Janusz1228
»
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #37 :
Listopad 17, 2010, 10:04:23 »
a to ciekawe, wys³a³em wiadomoœÌ pod Twoim Nickiem. Sam nie wiem jak to si e sta³o. Niebieskooki, co tu siê dzieje?
Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #38 :
Listopad 17, 2010, 10:08:08 »
JesteÂś moderatorem
i zamiast cytuj nacisn¹³eœ modyfikuj
. Nic siĂŞ nie staÂło.
ewa578
Ekspert
Ewa
«
Odpowiedz #39 :
Listopad 17, 2010, 10:25:39 »
Moniko, publicznoœÌ znalaz³aby siê na pewno! Popatrz jak ¹ popularnoœci¹ cieszy siê grupa MoCarta.
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert
PaweÂł
«
Odpowiedz #40 :
Listopad 17, 2010, 11:59:09 »
No to Ci karnawaÂłowy nastrĂłj siĂŞ zrobiÂł
tarata tatatata
tarata tatatata
tat-ta ta-ta ....
.......
.......
Hej!
aro 59
Ekspert
--- Marek ---
«
Odpowiedz #41 :
Listopad 19, 2010, 09:06:40 »
Cytat: Monika_Aleksandra Listopad 17, 2010, 09:51:33
Niby nic, ale powiedzcie, czyÂż nie fajnie siĂŞ bawiÂą? WÂłaÂśnie tak wyobraÂżam sobie zbliÂżanie muzyki , nie tylko klasycznej, do ludzi. A Andre Rieu podoba mi siĂŞ bardzo, bardzo
http://www.youtube.com/watch?v=ia34kknFpk0&feature=related
Brawo Monika za ten link!
ÂŚwietna zabawa, Âświetny nastrĂłj!
To zapewne byÂł koncert (jak zauwaÂżyÂł Casablanka)
jeden z tych karnawaÂłowych
albo z okazji Nowego Roku
gdy nie przystoi byĂŚ tak caÂłkowicie sztywnym
jeÂśli przyszliÂśmy ÂświĂŞtowaĂŚ,
a jak to robiĂŚ bez radoÂści?
pozdrawiam
Marek
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #42 :
Listopad 19, 2010, 09:39:24 »
Przykro mi Moniko_Tereso, ale
Andre Rieu kojarzy mie sie z WIELKA chaltura.
Jego gre mozna przyrownac do gry zdolnego ucznia szkoly podstawowej.
Wyglupy podczas noworocznego karnawalu (ZORBA) sa fajne i sa zasluga orkiestry (a gdzie jest Rieu?, gdzie jego talent?).
Talent do robienia kasy chyba.
Takie jest moje zdanie na temat Mr Rieu i jemu podobnych.
anelik
Ekspert
«
Odpowiedz #43 :
Listopad 19, 2010, 09:56:51 »
Bartus! Ale dziĂŞki temu ludzie dowiadujÂą siĂŞ, Âże byÂł Szostakowicz. Na kocert do filcharmonii nie pĂłjdÂą -moÂże jeszcze na Chopina ale na pewno nie na Szstakowicza bo "kto to jest Szostakowicz?". CzĂŞsto taki koncert jest zresztÂą za drogi - bo i bilet kosztuje i ciuch trzeba mieĂŚ odpowiedni - a na tego rodzaju koncert przyjdÂą. Koncert jest profesjonalnie przygotowany, gra dobra orkiestra, brzmi muzyka klasyczna a Andre Rieu jest po prostu animatorem takiego koncertu - to teÂż talent.
http://www.youtube.com/watch?v=LX1fiE0U1qA&feature=related
NastĂŞny porywajÂący walc (jestem absolutnÂą fascynatkÂą walca) przy ktĂłrym stopy ledwo muskajÂą klepki parkietu a ramiona samoczynnie ustawiajÂą siĂŞ w "ramĂŞ".
aro 59
Ekspert
--- Marek ---
«
Odpowiedz #44 :
Listopad 19, 2010, 22:33:11 »
Ja teÂż tak mam.
pozdrawiam
Marek
Strony:
1