Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: [1] 2 3 ... 6   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kultyszew w Polsce  (Przeczytany 29891 razy)
tadesz
Nowy uÂżytkownik
*

« : Styczeń 30, 2011, 15:30:40 »

JuÂż w tym tygodniu przyjeÂżdÂża do Polski Miroslav Kultyshev. Kultyshev jest zwyciĂŞzcÂą Konkursu im. Piotra Czajkowskiego w Moskwie i finalistÂą XVI MiĂŞdzynarodowego Konkursu Pianistycznego im F. Chopina w Warszawie w 2010 roku.
BĂŞdzie to pierwsza trasa koncertowa od czasu Konkursu Chopinowskiego, dlatego w programie Artysty znajdÂą siĂŞ utwory Fryderyka Chopina: Barkarola Fis-dur op. 60, 4 Mazurki z op. 24,  4 Mazurki z op. 24, 4 Mazurki z op. 30, Nokturn cis-moll op. 27 nr 1, Nokturn As-Dur Op. 32,  Ballada f-moll op. 52, Polonez-fantazja As-dur op. 61 i Sonata h-moll op.56                             

Informacje o biletach: www.miroslavkultyshev.com

Kalendarium

•   RzeszĂłw - Sobota, 5.02, godz. 19.00
Filharmonia im. A. Malawskiego

•   Warszawa - Niedziela, 6.02, godz. 19.00
Studio Koncertowe PR im. W. LutosÂławskiego

•   Zakopane – Niedziela 13.02, godz. 18.00
Panoramika, Grand Nosalowy DwĂłr

•   Opole - PoniedziaÂłek, 14.02, godz. 18.00
Filharmonia im. J. Elsnera

•   WrocÂław - Wtorek, 15.02, godz. 19.00
Filharmonia im. W. LutosÂławskiego

•   Nowy SÂącz - ÂŚroda, 16.02, godz. 18.00
Ma³opolskie Centrum Kultury "Sokó³"

Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Styczeń 30, 2011, 19:35:58 »

a KrakĂłw?Co? 
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #2 : Styczeń 30, 2011, 20:00:45 »

Moniko.. Kraków musi g³oœniej tr¹biÌ hejna³ z wie¿y Mariackiej, to mo¿e wtedy zostanie wreszcie us³yszany Chichot..Pod warunkiem, ¿e wczeœniej znów nie trafi trêbacza jakaœ zab³¹kana "strza³ka".. Chichot (przepraszam)
tadesz
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 31, 2011, 14:55:24 »

KrakĂłw nie byÂł zainteresowany recitalem
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Styczeń 31, 2011, 16:06:12 »

Tadeszu, witaj!
Zauwa¿y³em, ze od kilku dni do³¹czy³eœ do naszego grona i publikujesz ciekawe informacje nt. zapowiadanych koncertów Miroslava Kultysheva.
Mam nadziejĂŞ, ze zagoÂścisz u nas na staÂłe i bĂŞdziesz wspieraÂł nas swojÂą najÂświeÂższa wiedzÂą, byĂŚ moÂże nie tylko nt. MirosÂłava (ktĂłry byÂł i jest przecieÂż ulubieĂącem wielu z nas), ale i innych muzykĂłw.
Czy Kultyshev byÂł twoim ulubionym uczestnik ostatniego Konkursu? GdybyÂś coÂś chciaÂł nam napisaĂŚ o sobie - pamiĂŞtaj, ze jest na naszym Forum odpowiedmi ku temu wÂątek, ale jesli nie masz takiej ochoty - to nic siĂŞ nie stanie, prĂłcz tego, Âże bedziesz dla nas bardziej tajemniczy 
PĂłki co jeszcze raz ciebie witam i pozdrawiam serdecznie!

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
tadesz
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Styczeń 31, 2011, 16:26:18 »

Witaj Januszu, dzieki ogromne za tak miÂłe powitanie na forum. SledzĂŞ wypowiedzi i jestem zbudowany. To o wiele ciekawsze od niejednego tekstu profesjonalnych krytykĂłw.
Tak Mirek by³ jednym z moich faworytów obok Wundera i Trifonowa. Zreszt¹ u mnie w domu Ìwiczy³ podczas konkursu i od tamtej pory jestem z nim w sta³ym kontakcie. Nie jestem wielbicielem laureatki, co nie amienia faktu, ¿e to znakomita pianistka. Zreszt¹ o ca³ej dziesi¹tce to mo¿na powiedzieÌ. Kultyszew prosi³ mnie abym zaj¹³ siê nim impresaryjnie i lutowa trasa koncertowa to w³asnie efekt. Mo¿e zobaczymy siê w niedzielê w S-1, o ile jesteœ z Warszawy?
Pozdrawiam ForumowiczĂłw serdecznie, a jeÂśli chodzi o mnie to najÂłatwiej siĂŞ zorientowaĂŚ w moim portalu www.kamerton.net w zakÂładce O nas (http://kamerton.hapay.pl/files/File/TD.pdf)

Tadeusz
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Styczeń 31, 2011, 21:47:12 »

Tadeuszu, fantastycznie, ¿e nasza szafarska rodzina pozyska³a w Twojej osobie znakomitego informatora i organizatora tak nam bliskich i wa¿nych wydarzeù muzycznych. Myœlê, ze bêdziemy mieli z pierwszej rêki wiele od Ciebie najœwie¿szych informacji o ciekawych koncertach i wydarzeniach muzycznych wspó³organizowanych przez Twój impresariat.
Na niedzielny koncert juÂż zakupiÂłem 2 bilety i pozwĂłl, ze takze bĂŞdĂŞ miaÂł nadziejĂŞ poznaĂŚ CiĂŞ osobiÂście, poznaĂŚ Ciebie i kilku innych uczestnikĂłw naszego Kuriera. JuÂż nie mogĂŞ siĂŞ doczekaĂŚ! 

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
tadesz
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #7 : Styczeń 31, 2011, 22:01:57 »

Ogromnie siĂŞ cieszĂŞ a pewnie jeszcze bardziej ucieszy siĂŞ Mirek, Âże pozna przedstawicieli wielkiej rzeszy miÂłoÂśnikĂłw i znawcĂłw pianistyki.
Serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia w niedzielĂŞ. W piÂątek Artysta przyjeÂżdÂża a w sobotĂŞ rano jedziemy do Rzeszowa.

:-)
Tadeusz
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #8 : Luty 01, 2011, 01:05:21 »

Dobry wieczór "Panie Tadeuszu".. To wspaniale, ¿e wœród naszego skromnego, szafarskiego grona mi³oœników muzyki Chopina i w ogóle muzyki klasycznej (ale i nie tylko klasycznej), znalaz³a siê równie¿ i osoba, która na co dzieù ma okazjê obcowaÌ ze œwiatowej s³awy Artystami..i której nieobc¹ jest wiedza dotycz¹ca szczegó³ów ich pracy, poczynaù, niezbêdnych przygotowaù - dokonuj¹cych siê poza muzyczn¹ scen¹..

Szkoda, ¿e co niektórzy ze wzglêdu na odleg³oœÌ ,niestety nie bêd¹ mogli uczestniczyÌ w którymkolwiek z koncertów. W ka¿dym razie Wszystkim tym, którzy tam siê znajd¹, ¿yczê wspania³ej muzycznej uczty..
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #9 : Luty 01, 2011, 01:13:46 »

Otó¿ to, liczymy na jakieœ zakulisowe szczegó³y, na pewno zainteresuje to fanów pianistyki. Oczywiœcie, o ile nie jest to jakaœ tajemnica. Witamy w naszym gronie.

PojechaÂłbym na koncert do WrocÂławia ale niestety (a jednoczeÂśnie - na szczĂŞÂście) bĂŞdĂŞ wtedy w gĂłrach. Zawsze mnie ominÂą ciekawe imprezy, to siĂŞ nazywa szczĂŞÂście...
tadesz
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #10 : Luty 01, 2011, 01:21:18 »

Otó¿ to, liczymy na jakieœ zakulisowe szczegó³y, na pewno zainteresuje to fanów pianistyki. Oczywiœcie, o ile nie jest to jakaœ tajemnica. Witamy w naszym gronie.

PojechaÂłbym na koncert do WrocÂławia ale niestety (a jednoczeÂśnie - na szczĂŞÂście) bĂŞdĂŞ wtedy w gĂłrach. Zawsze mnie ominÂą ciekawe imprezy, to siĂŞ nazywa szczĂŞÂście...

W niedzielĂŞ 13 jest koncert w Zakopanem, a 16 lutego w Nowym SÂączu. Chyba, Âże jest Pan w tak modnych ostatnio Dolomitach. Zapraszam
tadesz
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #11 : Luty 01, 2011, 01:24:27 »

Dobry wieczór "Panie Tadeuszu".. To wspaniale, ¿e wœród naszego skromnego, szafarskiego grona mi³oœników muzyki Chopina i w ogóle muzyki klasycznej (ale i nie tylko klasycznej), znalaz³a siê równie¿ i osoba, która na co dzieù ma okazjê obcowaÌ ze œwiatowej s³awy Artystami..i której nieobc¹ jest wiedza dotycz¹ca szczegó³ów ich pracy, poczynaù, niezbêdnych przygotowaù - dokonuj¹cych siê poza muzyczn¹ scen¹..

Szkoda, ¿e co niektórzy ze wzglêdu na odleg³oœÌ ,niestety nie bêd¹ mogli uczestniczyÌ w którymkolwiek z koncertów. W ka¿dym razie Wszystkim tym, którzy tam siê znajd¹, ¿yczê wspania³ej muzycznej uczty..
Jest mi ogromnie miÂło, Âże spotkaÂłem tu wirtualnie tylu sympatycznych forumowiczĂłw. OczywiÂście bĂŞdĂŞ - w miarĂŞ wolnego czasu - informowaÂł o ciekawych wydarzeniach. Tymczasem zapraszam do lektury "Kamertona" i jego archiwalnej wersji w ktĂłrej np. umieÂściÂłem kilka ze swych 400 wywiadĂłw zrobionych niegdyÂś dla radiowej "DwĂłjki". Pozdrawiam. T
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #12 : Luty 01, 2011, 01:33:02 »

W niedzielĂŞ 13 jest koncert w Zakopanem, a 16 lutego w Nowym SÂączu. Chyba, Âże jest Pan w tak modnych ostatnio Dolomitach. Zapraszam

Tylko nie "pan" - Piotr mam w dowodzie i bêdzie mi bardzo mi³o jeœli unikniemy zbêdnego tytu³owania. A wyjazd szykuje siê do L¹dka Zdroju a przy okazji do Dusznik, tak wiêc bêdê musia³ obejœÌ siê smakiem.
tuco82
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #13 : Luty 01, 2011, 09:51:08 »

Te¿ siê cieszê, ¿e bêdê móg³ przyjœÌ na koncert Mirka. PonoÌ ma grac mazurki:), barecole fis, fantazje f-moll i sonate h-moll
Dla takiego miasta jak Nowy SÂącz to jest wielki zaszczyt goÂściĂŚ Laureata ostatniego Konkursu Chopinowskiego, bo powiedzmy sobie szczerze to nie jest zbyt duÂże miasto.

"Problemem cytatów znalezionych w Internecie jest ich w¹tpliwa autentycznoœÌ." - Albert Einstein
aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #14 : Luty 01, 2011, 09:53:34 »

Tadeuszu! Witam! 

Z CV wynika, Âże jesteÂś osobÂą bardzo zajĂŞtÂą kulturÂą w Polsce,
wrĂŞcz kreujÂącÂą kulturĂŞ w Polsce i wÂśrĂłd Polonii i PolakĂłw mieszkajÂących poza granicami Polski.
Wspó³pracujesz z wieloma artystami, filharmoniami, operami, stowarzyszeniami,
instytucjami i ludÂźmi decydujÂącymi o kulturze w Polsce.

Mam nadziejĂŞ, Âże wzbogacisz nasze forum rĂłwnieÂż informacjami kulturalnymi
z wielkiego Âświata.

Czy RozgÂłoÂśnia „Radio ART” nadaje w Polsce?
A jeÂśli tak, to na jakiej czĂŞstotliwoÂści dla Wadowic?

pozdrawiam          
               Marek
Strony: [1] 2 3 ... 6   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

countrylife paktprzyjazni mini-land neder-live twistedgamers