Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 [2] 3 4 ... 15   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: 1. Zjazd ForumowiczĂłw  (Przeczytany 41742 razy)
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #15 : Styczeń 15, 2011, 18:45:43 »

Gogusiu, a czy naleÂży w liÂście uwzglĂŞdniaĂŚ osoby towarzyszÂące?
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #16 : Styczeń 15, 2011, 19:05:18 »

O tym - przyznajê - nawet nie pomyœla³em, ale dlaczego nie - przecie¿ przy okazji rezerwowania biletów dla nas mo¿na zarezerwowaÌ je tak¿e dla osób towarzysz¹cych. Póki co oczywiœcie mówimy wy³¹cznie o biletach, je¿eli dojdziemy do wniosku, ¿e tak¿e nocleg zarezerwujemy wspólnie, to równie¿ jest taka mo¿liwoœÌ. Z tym, ¿e jak powszechnie wiadomo tutaj w grê wchodzi wiele mo¿liwoœci w ró¿nych przedzia³ach cenowych i kompromis mo¿e byÌ trudny.
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #17 : Styczeń 16, 2011, 18:24:49 »

A raz siĂŞ Âżyje:)  Karnet:))))
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #18 : Styczeń 16, 2011, 20:00:58 »

A raz siĂŞ Âżyje:)  Karnet:))))
Brawo, Asiu!
(A tak, poza tym, mĂłj karnet identycznymi sÂłowy wskrzesiÂłem Chichot )

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #19 : Styczeń 16, 2011, 23:46:18 »

To ¿e raz siê ¿yje - to jedno, ale ten sierpniowy festiwal w Dusznikach nastêpuj±cy kilka miesiêcy po NASZYM WSPÓLNYM Konkursie Chopinowskim, z takim zestawem NASZYCH ULUBIEÑCÓW, "naszych" muzyków, pianistów, ludzi - bêdzie tylko jeden. Kolejny bêdzie ju¿ trochê mniej "NASZ".
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #20 : Styczeń 16, 2011, 23:57:49 »

O, wÂłaÂśnie to miaÂłam na myÂśli - raz siĂŞ Âżyje i dla mnie - dla nas - tylko raz bĂŞdzie TAKI festiwal w Dusznikach Chichot Chichot Chichot
Nawet jeÂśli zdarzy mi siĂŞ braĂŚ udziaÂł w nastĂŞpnych, ten bĂŞdĂŞ wspominaĂŚ do koĂąca Âżycia Warto siĂŞ postaraĂŚ.     
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #21 : Styczeń 17, 2011, 09:34:35 »

PamiĂŞtam, byÂło to chyba w 2004 roku, pojechaliÂśmy na festiwal do Dusznik, tak z miejsca i oczywiÂście nie byÂło miejsc. ByÂło piĂŞknie i gorÂąco. PoprosiliÂśmy o otworzenie okien w dworku i siedzieliÂśmy na trawie przed dworkiem w parku. Potem dosiadali siĂŞ do nas ludzie. ByÂło cudownie i ciepÂło, nie tylko ze wzglĂŞdu na pogodĂŞ. Muzyka Chopina wspaniale wpÂływa na ludzkie serca
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #22 : Styczeń 17, 2011, 21:46:23 »

Ja by³em w Dusznikach ca³kiem niedawno, nie min¹³ nawet rok. A zatem by³o to podczas obchodów Roku Chopinowskiego. Wejœcie do dworku Fryderyka w piêknym, subtelnie podœwietlonym parku, o zmroku - wydarzenie niezwyczajne, prze¿ycie, które siê pamiêta...

GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #23 : Styczeń 25, 2011, 16:11:58 »

Kochani, 12 lutego wyjeÂżdzam na tydzieĂą do LÂądka Zdroju, bĂŞdÂąc w okolicy postaram siĂŞ odwiedziĂŚ Duszniki - pomyÂślaÂłem, Âże uda mi siĂŞ osobiÂście porozmawiaĂŚ na temat rezerwacji biletĂłw co oznacza, Âże byĂŚ moÂże uda nam siĂŞ zarezerwowaĂŚ je wczeÂśniej. Wieczorem podliczĂŞ ile osĂłb do tej pory zgÂłosiÂło  swĂłj akces. Postaram siĂŞ rĂłwnieÂż sprawdziĂŚ gdzie moglibyÂśmy siĂŞ zatrzymaĂŚ podczas festiwalu, dowiem siĂŞ takÂże, kiedy trzeba by rezerwowaĂŚ noclegi. JeÂśli macie jeszcze inne pomysÂły co naleÂżaÂłoby sprawdziĂŚ piszcie, bo byĂŚ moÂże uda mi siĂŞ zaÂłatwiĂŚ coÂś konkretnego bĂŞdÂąc na miejscu.
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #24 : Styczeń 25, 2011, 18:55:31 »

Piotrze, jesteÂś urodzonym organizatorem:)
Wydaje mi siĂŞ, Âże warto zwrĂłciĂŚ uwagĂŞ na oÂśrodki Grunwald i Szymanowski. Oba sÂą chyba blisko centrum. To jednak waÂżne, bo jak mamy po nocy wracaĂŚ z atrakcji, lepiej, Âżeby to nie byÂło 5 kilometrĂłw przez las;)) Tam jest nasz bydgoski oÂśrodek, Warszawianka, znajomy profesor tam bywa czĂŞsto na nartach, ale wÂłaÂśnie uprzedzaÂł, Âże trochĂŞ z boku.
W Grunwaldzie majÂą jakieÂś specjalne oferty cenowe dla grup zorganizowanych - nie wiem, czy nas moÂżna by uznaĂŚ za takÂą grupĂŞ:) Ceny bardzo przystĂŞpne, i obniÂżki przy dÂłuÂższym pobycie. W Szymanowskim teÂż pokoje chyba niezbyt drogie (o ile to sÂą ceny za pokĂłj, nie od osoby:) )
Ale w koĂącu moÂże Ci coÂś jeszcze ciekawego wpadnie w oko na miejscu.

GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #25 : Styczeń 25, 2011, 19:07:09 »

Jeszcze gdybyœmy zrobili tak¹ ma³¹ ankietê - kto jakim œrodkiem transportu siê wybiera. Do czego zmierzam - chcia³bym wiedzieÌ, czy je¿eli macie zamiar jechaÌ transportem publicznym, to czy jest bezpoœrednie po³¹czenie z Dusznikami. Tak jak wspomina³em, mogê odebraÌ kilka osób z Wroc³awia ale problemem mo¿e okazaÌ siê powrót, zw³aszcza, je¿eli z Dusznik - tak jak zak³adaliœmy - wyje¿dzalibyœmy w poniedzia³ek po koncercie Geniuszasa czyli ok 18. Licz¹c zachowawczo we Wroc³awiu samochodem bylibyœmy ok 20-21 i co dalej? Co je¿eli ktoœ z Was nie bêdzie mia³ o tej porze jak wróciÌ do domu? Mo¿e wiêc warto zostaÌ jeden dzieù d³u¿ej i wyjechaÌ we wtorek rano. Pytam teraz, bo jeœli za dwa tygodnie mia³bym siê wstêpnie orientowaÌ w temacie rezerwacji chcia³bym znaÌ iloœÌ noclegów.

DziĂŞkuje Asiu, dobrze, Âże mamy juÂż jakiÂś punkt wyjÂścia w sprawie zakwaterowania, na miejscu rozejrzĂŞ siĂŞ co i jak.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #26 : Styczeń 25, 2011, 21:55:28 »

Tak, Piotr to nasz prawdziwy organizacyjny Cicerone. ChwaÂła, ze juÂż teraz myÂśli i przewiduje za nas wszystkich...
Po prawdzie ustalanie ÂśrodkĂłw transportu moÂże byĂŚ przedwczesne (ja nawet nie wiem, jakim bĂŞdĂŞ jechaÂł samochodem, tj. maÂłym, czy jeszcze mniejszym  ), ale co nam szkodzi czyniĂŚ juÂż teraz pierwsze przymiarki do krojonego fraku?
A zatem, co do mnie: na pewno pojadĂŞ wÂłasnym autkiem w dniu 4 VIII z Warszawy, tak, aby przybyĂŚ w wigiliĂŞ rozpoczĂŞcia festiwalu. Nie wiem jednak czy pojadĂŞ sam, czy razem z mojÂą paniÂą. Oznacza to tylko tyle, ze z pewnoÂściÂą bĂŞdĂŞ miaÂł 1 wolne miejsce w samochodzie, ale gdybym jechaÂł sam - to iloœÌ miejsc wzrasta. Noclegi mam juÂż zarezerwowane w jednym z bliskich parku zdrojowego hoteli, wiĂŞc nie trzeba mnie braĂŚ pod uwagĂŞ przy organizowaniu zbiorowej noclegowni. Popieram jednak by byÂła niezbyt daleko od Parku. ChciaÂłbym miec dziĂŞki temu wiĂŞkszÂą szansĂŞ bycia czÂąstkÂą naszej Rodzinki 
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2011, 21:58:23 wysłane przez Janusz1228 » Zapisane

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #27 : Styczeń 25, 2011, 22:28:56 »

Pytanie o transport dotyczy g³ównie powrotów w kontekœcie planu wyjazdu w poniedzia³ek wieczór, zw³aszcza, je¿eli na przyk³ad zabiera³bym kogoœ z Wroc³awia do Dusznik (i z powrotem). Oczywiœcie nie liczê na to, ¿eby od razu znaÌ godzinê odjazdu poci¹gu powrotnego, zw³aszcza przy obecnej sytuacji na kolei (mówi siê, ¿e je¿eli poci¹g przyje¿d¿a punktualnie to znaczy, ¿e ma równo 24 godziny opóŸnienia) ale o zorientowanie siê, czy istnieje jakakolwiek mo¿liwoœÌ powrotu o tej porze czy mo¿e lepiej wyd³u¿yÌ pobyt o jeden dzieù.

Tycjan
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #28 : Styczeń 25, 2011, 23:03:40 »

DoskonaÂły pomysÂł! MuszĂŞ pomyÂśleĂŚ, posprawdzam terminy, fajnie byÂłoby siĂŞ spotkaĂŚ:)
suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #29 : Styczeń 25, 2011, 23:22:55 »

Gogusiu! œwietny pomys³. Ja deklarujê swoj¹ obecnoœÌ w weekend. Wiêc przyjecha³bym w pi¹tek (5.08) a wyjecha³bym po koncercie Awdiejewej w niedzielê lub rano w poniedzia³ek. Z Awdiejewej zrezygnowaÌ nie mogê, bo jestem (byÌ mo¿e w mniejszoœci) mi³oœnikiem jej talentu. Liczê jednak na Twoj¹ pomoc w zarezerwowaniu noclegów. Jestem zdania, ¿e fajniej by³oby zamieszkaÌ razem. Nigdy nie by³em w Dusznikach nie mam pojêcia jakie s¹ tam "regu³y gry" w tych sprawach. Jeœli chodzi o bilety na koncerty to powiedz czy powinienem sam je rezerwowaÌ (przez internet jak pisz¹ koledzy) czy te¿ bêdziemy je wspólnie rezerwowaÌ. Jeœli chodzi o œrodek lokomocji to najpewniej przyjadê swoim samochodem. No niestety muszê przejechac Polskê po przek¹tnej. Ale precyzyjnie wypowiem siê potem (zorientujê siê czy innymi srodkami lokomocji mam szansê dojechaÌ).

Strony: 1 [2] 3 4 ... 15   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

mini-land paktprzyjazni kalinowatyper thepunisher animilkowo