Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
DziaÂły forum
>
O wszystkim i o niczym
>
Przedstawmy siĂŞ :)
Strony:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
17
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Przedstawmy siĂŞ :) (Przeczytany 78267 razy)
smarkula
Nowy uÂżytkownik
AÂśka
Odp: Przedstawmy siĂŞ :)
«
Odpowiedz #90 :
Październik 26, 2010, 23:34:25 »
Ewo,po prostu muzyka ³¹czy pokolenia;)
kozioÂł
Ekspert
«
Odpowiedz #91 :
Październik 27, 2010, 00:11:51 »
Cytat: ewa578 Październik 26, 2010, 22:40:16
Nie p³acz Konradzie, c`est la vie!, jak mawiaj¹... Nie tylko zwierzêta odchodz¹, niestety. Pociesz siê, ¿e dalej ³api¹ zaj¹ce na niebieskich ³¹czkach! To nam jest gorzej...
SwojÂą drogÂą, zauwaÂżyÂłam, Âże mamy (my Kurierowicze)sporo cech wspĂłlnych. CzyÂżby to jakiÂś szczegĂłlny gatunek?
Ca³e szczêœcie, ¿e najgorszy "kryzys" ju¿ min¹³, a przyznaÌ muszê ¿e trwa³o to dosyÌ d³ugo, bo 3-4 tygodnie, ogromna pustka po tym wiernym "przyjacielu" wype³nia³a wówczas ka¿d¹ niemal chwilê(15 lat obcowania ze sob¹ na co dzieù zrobi³o jednak swoje) Ale b¹dzmy dobrej myœli, mo¿e kiedyœ (ju¿ po wszystkim..) znów spotkamy naszych "pupilów" i razem z nimi bêdziemy chadzaÌ po "niebiaùskich pastwiskach"..Co do szczególnego gatunku Ewo - nie wiem, byÌ mo¿e i tak byÌ..w ka¿dym razie jesteœmy po prostu ludzmi, których jak najbardziej naturalna cech¹, s¹ zwyk³e ludzkie uczucia..
A Smarkula teÂż ma racjĂŞ..muzyka niewÂątpliwie potrafi ÂłaczyĂŚ pokolenia
A jednak w dalszym ci¹gu wyskakuj¹ jakieœ b³êdy...Niebieskooki powinien chyba zacz¹Ì coœ dzia³aÌ..hihi
skrzypczatka
Gość
«
Odpowiedz #92 :
Październik 27, 2010, 00:17:54 »
Cytat: smarkula Październik 26, 2010, 23:34:25
A taka muzyka ³¹czy te¿ ludzi wybitnie wra¿liwych. St¹d te¿ - tak myœlê - mi³oœÌ do zwierz¹t, œwiata i na pewno niebawem oka¿e siê, ¿e tych wspólnych zainteresowaù mamy na pêczki
kozioÂł
Ekspert
«
Odpowiedz #93 :
Październik 27, 2010, 00:41:51 »
Cytat: skrzypczatka Październik 27, 2010, 00:17:54
Cytat: smarkula Październik 26, 2010, 23:34:25
A taka muzyka ³¹czy te¿ ludzi wybitnie wra¿liwych. St¹d te¿ - tak myœlê - mi³oœÌ do zwierz¹t, œwiata i na pewno niebawem oka¿e siê, ¿e tych wspólnych zainteresowaù mamy na pêczki
Niekoniecznie Martuniu musi to byÌ jedynie "Klasyka"..ja akurat s³ucha³em i s³ucham ró¿nych gatunków muzy (a przez d³ugi okres siedzia³em np.tylko i wy³¹cznie w rocku i jego ciê¿szej odmianie, nie przeszkadza³o to jednak byÌ wra¿liwym.. ) co do mi³oœci do "zwierzyny"
podzielam TwĂłj poglÂąd, ale co do Âświata..to bym siĂŞ jednak trochĂŞ nad tym zastanowiÂł..he he
skrzypczatka
Gość
«
Odpowiedz #94 :
Październik 27, 2010, 01:30:53 »
Cytat: kozioÂł Październik 27, 2010, 00:41:51
Niekoniecznie Martuniu musi to byĂŚ jedynie "Klasyka"
nic takiego nie mówiê, mo¿e Ÿle zabrzmia³o "takiej muzyki". sama te¿ s³ucham baaaaardzo ró¿nej muzyki i wzruszam siê przy niej równie¿
co do œwiata... hm... masz racjê. znowu Ÿle to ujê³am. Pa³am raczej mi³oœci¹ do mojego wyobra¿enia o œwiecie, a tu co i rusz jakieœ 'niespodzianki', zawody. Ale zamiast sie uodparniac to nadal naiwnie wierze w sprawiedliwoœÌ, empatie, sczeroœÌ
... i co jakiÂś czas mam zderzenie z rzeczywistoÂściÂą. Mimo , Âże ojciec prĂłbuje mnie szczepiĂŚ i od zawsze powtarza "a co myÂślaÂłaÂś? NIE MA sprawiedliwoÂści na tym Âświecie"
ale marna ta szczepionka
JuÂż nie gadam, bo robie sie nudna, uciekam w moj swiat snow - dzisiaj Geniuszas mnie usypia
dobranoc!
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #95 :
Październik 28, 2010, 09:56:02 »
super
kozioÂł
Ekspert
«
Odpowiedz #96 :
Październik 28, 2010, 17:47:14 »
RANY BOSKIE !!!...oczywiÂście "wiedziaÂłem", a nie "wiedziaÂłam"
ewa578
Ekspert
Ewa
«
Odpowiedz #97 :
Październik 28, 2010, 18:05:38 »
Och, nic takiego siĂŞ nie staÂło!
kozioÂł
Ekspert
«
Odpowiedz #98 :
Październik 28, 2010, 18:17:06 »
Cytat: ewa578 Październik 28, 2010, 18:05:38
Och, nic takiego siĂŞ nie staÂło!
Ale "zÂłe" wraÂżenie mogÂłoby jednak pozostaĂŚ..hi hi
ewa578
Ekspert
Ewa
«
Odpowiedz #99 :
Październik 28, 2010, 18:19:12 »
Oj, bo siê kobiety na Ciebie obra¿¹!
Bodek1
Ekspert
«
Odpowiedz #100 :
Październik 29, 2010, 00:08:11 »
O jej!! Dawno nie byÂło mnie na Forum (miaÂłem "drobny" wypadek w domu) i stwierdziÂłem, Âże mam duÂże zalegÂłoÂści w utrzymywaniu kontaktĂłw z Wami. SprĂłbujĂŞ trochĂŞ nadrobiĂŚ. Dla przypomnienia na imiĂŞ mam Bogdan, wiek 46l. , mieszkam w Boninie k.Koszalina. Co do moich zainteresowaĂą poza muzykÂą klasycznÂą to zawsze interesowaÂły mnie zespoÂły wykorzystujÂące instrumenty z orkiestry symfonicznej, klawiszowe czyli takie jak np.QUEEN (teÂż niesamowite chĂłrki, wielogÂłosowe brzmienia gitary), ELO (skrzypce, wiolonczele), Sting, Genesis. Z muzyki Polskiej wybraÂłbym BudkĂŞ Suflera, Blue Cafe. ZresztÂą sÂłucham kaÂżdy rodzaj muzyki oprĂłcz Rapu, Techno, Hip hopu...Pozdrawiam Wszystkich
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #101 :
Październik 30, 2010, 19:57:41 »
Cytat: Bodek1 Październik 29, 2010, 00:08:11
O jej!! Dawno nie byÂło mnie na Forum (miaÂłem "drobny" wypadek w domu) i stwierdziÂłem, Âże mam duÂże zalegÂłoÂści w utrzymywaniu kontaktĂłw z Wami. SprĂłbujĂŞ trochĂŞ nadrobiĂŚ. Dla przypomnienia na imiĂŞ mam Bogdan, wiek 46l. , mieszkam w Boninie k.Koszalina. Co do moich zainteresowaĂą poza muzykÂą klasycznÂą to zawsze interesowaÂły mnie zespoÂły wykorzystujÂące instrumenty z orkiestry symfonicznej, klawiszowe czyli takie jak np.QUEEN (teÂż niesamowite chĂłrki, wielogÂłosowe brzmienia gitary), ELO (skrzypce, wiolonczele), Sting, Genesis. Z muzyki Polskiej wybraÂłbym BudkĂŞ Suflera, Blue Cafe. ZresztÂą sÂłucham kaÂżdy rodzaj muzyki oprĂłcz Rapu, Techno, Hip hopu...Pozdrawiam Wszystkich
Bodek, fajnie Âże jesteÂś i Âże wnosisz nam w posagu swoje fanty i fanciki. ZespoÂły ktĂłre wymieniasz to samo dobre, lub jak mniemam wspolczesna pop-klasyka. Cenie je sobie jak pysznÂą kawĂŞ po poÂłudniowej sjeÂście.
Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Ola83
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #102 :
Październik 31, 2010, 17:01:56 »
Witam wszystkich Forumowiczów! Ju¿ od pewnego czasu mia³am ochotê na do³¹czenie siê do Was, ale dopiero dzisiaj mi to wysz³o. Przede wszystkim chcia³am powiedzieÌ, ¿e bardzo cieszê siê z zaistnienia tego forum.
Jestem melomank¹ od 11 roku ¿ycia, w tym roku mia³am po raz drugi mo¿liwoœÌ wys³uchania Konkursu Chopinowskiego od A do Z (dziêki mojej pracy) i nie mogê obejœÌ siê bez dyskusji na tematy oko³o-chopinowskie i oko³o-muzyczne.
Chopin by³ pierwszym przedmiotem mojego zainteresowania, póŸniej od niego trochê odesz³am, a dziêki tegorocznej edycji Konkursu moje zainteresowanie chopinistyk¹ powróci³o.
Z innych rzeczy interesuje mnie szczegĂłlnie opera siedemnasto- i osiemnastowieczna, a ostatnio bizantyjska muzyka sakralna (gorÂąco polecam).
OgĂłlnie, bez muzyki nie mogĂŞ wytrzymaĂŚ jednego dnia.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #103 :
Październik 31, 2010, 17:08:59 »
Witaj Olu!
Bardzo siê cieszymy, ¿e do nas do³¹czy³aœ. W imieniu forumowiczów pozdrawiam serdecznie!
Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Ola83
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #104 :
Październik 31, 2010, 17:13:07 »
Ja rĂłwnieÂż bardzo siĂŞ cieszĂŞ
Strony:
1
...
5