Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 7 8 [9] 10   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: XVII Konkurs im F. Chopina 2015 - koncert laureatĂłw  (Przeczytany 54975 razy)
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #120 : Październik 21, 2015, 23:46:41 »

Musialem sie ponownie zalogowac, zeby wyrazic swoj ZACHWYT
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

PaweÂł

« Odpowiedz #121 : Październik 21, 2015, 23:46:45 »

zagraÂł go GENIALNIE !!!
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #122 : Październik 21, 2015, 23:48:48 »

MoÂżecie wierzyĂŚ albo nie, ale Âłzy i lecÂą obficie!!!
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #123 : Październik 21, 2015, 23:49:27 »

verweile doch! du bist so schĂśn...

Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #124 : Październik 21, 2015, 23:51:20 »

O tak, tak piĂŞkna jesteÂś, chwilo... No, uderzyÂł nas w samo serce polskiej duszy:))

JeÂśli juÂż musi siĂŞ ta chwila koĂączyĂŚ, to wÂłaÂśnie tak...
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2015, 23:52:57 wysłane przez Aleksias » Zapisane
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

PaweÂł

« Odpowiedz #125 : Październik 21, 2015, 23:53:04 »

Seong nie jest Polakiem z Mazowsza?
anelik
Ekspert

« Odpowiedz #126 : Październik 21, 2015, 23:55:08 »

I niech ÂżaÂłujÂą, Âże nie dali chÂłopakowi nagrody za koncert!

CieszĂŞ siĂŞ, Âże wygraÂł - miaÂłam ciary, dreszcze i co tam jeszcze chcecie! Bartus - sorry - pozwĂłl, Âże wpadnĂŞ sobie na chwilĂŞ w histeriĂŞ   - o matko, o cĂłrko, wow, o rany, ojejejej.

IdĂŞ odsypiaĂŚ poprzedniÂą noc, delegacjĂŞ do Krakowa i przeziĂŞbienie.

Dobrej nocy Wam ÂżyczĂŞ, choĂŚ po tych emocjach spaĂŚ bĂŞdzie trudno.

Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

PaweÂł

« Odpowiedz #127 : Październik 21, 2015, 23:59:13 »

na bilbo bagginsa - kocham Was
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #128 : Październik 21, 2015, 23:59:37 »

Dobranoc, Ja mam jeszcze kilka godzin dnia!!!
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2015, 00:14:13 wysłane przez Aleksias » Zapisane
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #129 : Październik 22, 2015, 00:16:10 »

NaprawdĂŞ w takich chwilach  Kocham ÂŚwiat!!!!
A juÂż Was przeogromnie!!!

Wczoraj caÂły dzieĂą chodziÂłam i ÂściskaÂłam ludzi, od Asi zaczynajÂąc i na Asi koĂączÂąc. Mam nadziejĂŞ, Âże mi przejdzie po konkursie. Przez 3 tygodnie byÂłam jak na Energizerach

DÂługie dobranoc na dÂługi regenerujÂący sen.
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #130 : Październik 22, 2015, 04:30:53 »

Wczoraj w nocy jechaÂłam pociÂągiem przez uÂśpiony kraj, majÂąc za realne towarzystwo tablet ³¹czÂący mnie ze Âświatem i ÂśpiÂącÂą po drugiej stronie przedziaÂłu towarzyszkĂŞ podró¿y. Wokó³ przemijaÂł w pĂŞdzie krajobraz zatopiony w ciemnoÂści, z nielicznymi tylko migajÂącymi w dali ÂświatÂłami, wraz z Âłagodnym koÂłysaniem pociÂągu rodzÂący poczucie izolacji, samotnego czuwania w odosobnieniu, jakby siĂŞ byÂło jedynÂą nie ÂśpiÂącÂą osobÂą na ziemi. A jednoczeÂśnie ÂświatÂło ekranu i dÂźwiĂŞk ze sÂłuchawek dawaÂły poczucie po³¹czenia, jednoÂści z tym dalekim Âświatem, w ktĂłrym teraz nikt nie spaÂł, gdzie dziaÂło siĂŞ wÂłaÂśnie teraz tak wiele, gdzie podejmowano tak kluczowe decyzje. DziĂŞki ³¹czÂącym mnie z tym Âświatem niewidzialnym niciom byÂłam czĂŞÂściÂą caÂłoÂści, jednÂą z tych wielu rozproszonych istnieĂą, ktĂłre gdzieÂś tam trwaÂły w oczekiwaniu na werdykt. Najsilniejszym z magnesĂłw ÂściÂągajÂącym te czĂŞÂści w caÂłoœÌ byÂł oczywiÂście Chopin. Jednak nie jedynym. Niczym dawno temu pewien francuski pilot, ktĂłry odkrywaÂł nocÂą ³¹cznoœÌ z ZiemiÂą - planetÂą ludzi, ja, w mknÂącym przez noc pojeÂździe, przeÂżywajÂąc radoœÌ na widok pojawiajÂących siĂŞ na ekranie kolejnych wpisĂłw przyjació³, czuÂłam ³¹cznoœÌ z mojÂą osobistÂą ziemiÂą - planetÂą ludzi kochajÂących Chopina.      
StwierdziÂłam, zresztÂą nie po raz pierwszy w ciÂągu tych trzech tygodni, Âże spotkanie nas wszystkich tutaj sprawiaÂło mi radoœÌ rĂłwnie wielkÂą, jak codzienne  intensywne obcowanie z Chopinem. RadoœÌ sÂłuchania jego utworĂłw w tak wspaniaÂłych wykonaniach byÂła potĂŞgowana przez moÂżliwoœÌ dzielenia z Wami tej radoÂści. Bo, jak wiadomo, radoœÌ dzielona jest radoÂściÂą podwĂłjnÂą.

CzytaÂłam niedawno artykuÂł, ktĂłrego autorzy udowadniajÂą, Âże wybĂłr przez nas przyjació³ nie jest przypadkowy. WedÂług badaĂą naukowcĂłw ludzie przyciÂągajÂący siĂŞ duchowo, majÂący podobne upodobania, nawiÂązujÂący bliskie relacje sÂą nie tylko pokrewni duchowo, lecz i bliÂżej niÂż przeciĂŞtna spokrewnieni genetycznie - Âśrednio w stopniu odpowiadajÂącym kuzynom czwartego stopnia W naszym wypadku czĂŞsto dawaÂło o sobie znaĂŚ to pokrewieĂąstwo, co zauwaÂżaliÂśmy od samego poczÂątku istnienia Kuriera w niezwykle powtarzajÂących siĂŞ podobieĂąstwach upodobaĂą, odczuĂŚ, reakcji, no i oczywiÂście - wspĂłlnej miÂłoÂści i podobnym odbiorze muzyki. Na tej naukowej podstawie mogĂŞ z przekonaniem powiedzieĂŚ: dziĂŞkujĂŞ Wam, kuzyni, dziĂŞkujĂŞ, moja muzyczna rodzino, Âże byliÂście ze mnÂą przez te magiczne trzy tygodnie, i Wasza obecnoœÌ byÂła istotnÂą czĂŞÂściÂą radoÂści, jakÂą byÂł dla mnie ten jedyny, najwiĂŞkszy Konkurs. 

Czyta³am te¿, ¿e posiadanie przyjació³ wp³ywa bardzo pozytywnie na nasze zdrowie, co zosta³o tak¿e udowodnione przez wiele badaù:) Podaje siê wrêcz konkretne funkcje, które ulegaj¹ poprawie pod wp³ywem przyjacielskich wiêzi. Zatem mo¿na by nawet rzec, ¿e nie jest to relacja w pe³ni bezinteresowna;) Przyjaciele po prostu dobrze nam robi¹:) Jednak i muzyka pe³ni od dawna funkcje terapeutyczne. A radoœÌ jest bodŸcem o uzdrawiaj¹cym badaniu. Zatem te trzy tygodnie z pewnoœci¹ wysz³y nam wszystkim na zdrowie. Mnie na pewno
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2015, 05:59:30 wysłane przez Aleksias » Zapisane
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #131 : Październik 22, 2015, 05:33:02 »

Asieùko! Nic dodaÌ, nic uj¹Ì.
PiĂŞknie napisaÂłaÂś to, co wszyscy czujemy i myÂślimy, dziĂŞkujĂŞ Ci Kuzyneczko! TeÂż CiĂŞ kocham!
Bodek1
Ekspert

« Odpowiedz #132 : Październik 22, 2015, 13:35:50 »

Ja teÂż serdecznie dziĂŞkujĂŞ Wszystkim za przeÂżycie tych piĂŞknych ÂŚWIÂĄT w tak miÂłej i ciepÂłej Rodzinnej Atmosferze.
ObiecujĂŞ, Âże bĂŞdĂŞ dokÂładaÂł drewno do "rodzinnego ogniska" a w nastĂŞpne ÂŚwiĂŞto biorĂŞ urlop i jadĂŞ do ÂŚwiÂątyni - chociaÂż jak sobie pomyÂślĂŞ, Âże to dopiero za 5 lat Mam nadziejĂŞ, Âże do tego czasu spotkamy siĂŞ i wypijemy kawĂŞ, posÂłuchamy muzyki...
Bodek1
Ekspert

« Odpowiedz #133 : Październik 22, 2015, 14:00:01 »

Odtworzy³em sobie koncert laureatów - udowodnili, ¿e nagrody im siê nale¿a³y... Pomimo przemêczenia Konkursem, potrafili wykrzesaÌ z siebie radoœÌ grania i przekazaÌ piêkno muzyki Fryderyka ...pozostaje nam œledziÌ ich dalsze losy i rozwój kariery - SJ powiedzia³ w wywiadzie, ¿e ju¿ nie bêdzie uczestniczy³ w innych konkursach - tak wiêc ten Konkurs bêdzie dla niego Najwa¿niejszym...Pozdrawiam Wszystkich
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #134 : Październik 22, 2015, 14:42:48 »

Koncert powtĂłrka i koncert powtĂłrka powtĂłrki czyli 22.10 i 23.10 na Âżywo http://dsd.st/en/

Wczorajszy koncert Cho retransmitowany dziÂś na TVP Polonia o 23.40

Strony: 1 ... 7 8 [9] 10   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

silverstar mini-land paktprzyjazni thepunisher kalinowatyper