Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 2 [3] 4   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Koncert Y. Avdeevej z Filharmonikami Nowojorskimi  (Przeczytany 21942 razy)
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #30 : Październik 29, 2010, 22:07:51 »

Chcia³am, tylko wróci³am za póŸno, a jak na z³oœÌ internet wieczorem odmawia pos³uszeùstwa wiêc za³apa³am siê tylko na oklaski. ¯a³ujê, wszak by³a to moja faworytka.
Powiedzcie co i jak. Jestem ciekawa bardzo waszych opinii. Jak zagraÂła?
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #31 : Październik 29, 2010, 22:08:40 »

Brawo!!!
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2010, 22:11:55 wysłane przez ewa578 » Zapisane
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #32 : Październik 29, 2010, 22:11:17 »

JakÂże Âżal, Âże to juÂż koniec! DziĂŞkujĂŞ Wam za wspĂłlne sluchanie, tak jest znacznie przyjemniej.

Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #33 : Październik 29, 2010, 22:12:17 »

kilka lat temu odwiedziÂłem grĂłb WacÂława NiÂżyĂąskiego. Na maÂłym paryskim cmentarzyku, poÂśrĂłd kwiatĂłw siedzi pÂłasko na ziemi, podpierajac gÂłowĂŞ prawÂą dÂłoniÂą. UÂśmiecha siĂŞ i jest w czymÂś uroczo zasÂłuchany. MoÂże dzisiejszym koncertem?

WÂłaÂśnie Januszu, tak mi siĂŞ skojarzyÂło Czy jest to przypadek, czy pokrewieĂąstwo ze sÂławnym tancerzem?
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #34 : Październik 29, 2010, 22:13:10 »

JakÂże Âżal, Âże to juÂż koniec! DziĂŞkujĂŞ Wam za wspĂłlne sluchanie, tak jest znacznie przyjemniej.

i z poÂżytkiem dla nas wszystkich

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Bodek1
Ekspert

« Odpowiedz #35 : Październik 29, 2010, 22:14:19 »

ByÂło nieÂźle - chciaÂłem dopisaĂŚ, Âże z TakÂą orkiestrÂą nawet ja bym wspaniale wystÂąpiÂł - daÂłbym siĂŞ caÂłkowicie zagÂłuszyĂŚ - a Juliana oczywiÂście siĂŞ nie daÂła . Czy coÂś sÂłuchamy podczas weekendu?
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #36 : Październik 29, 2010, 22:14:38 »

Chcia³am, tylko wróci³am za póŸno, a jak na z³oœÌ internet wieczorem odmawia pos³uszeùstwa wiêc za³apa³am siê tylko na oklaski. ¯a³ujê, wszak by³a to moja faworytka.
Powiedzcie co i jak. Jestem ciekawa bardzo waszych opinii. Jak zagraÂła?
No có¿, to nie moja ulubiona chopinistka, ale III czêœÌ nawet przyjemna. By³o lepiej ni¿ na Konkursie!
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #37 : Październik 29, 2010, 22:17:49 »

Znowu Czajkowski i to nie najlepszy, ale orkiestra super!!!

Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #38 : Październik 29, 2010, 22:18:01 »

kilka lat temu odwiedziÂłem grĂłb WacÂława NiÂżyĂąskiego. Na maÂłym paryskim cmentarzyku, poÂśrĂłd kwiatĂłw siedzi pÂłasko na ziemi, podpierajac gÂłowĂŞ prawÂą dÂłoniÂą. UÂśmiecha siĂŞ i jest w czymÂś uroczo zasÂłuchany. MoÂże dzisiejszym koncertem?

WÂłaÂśnie Januszu, tak mi siĂŞ skojarzyÂło Czy jest to przypadek, czy pokrewieĂąstwo ze sÂławnym tancerzem?

Bardzo daleki kuzyn, ale ani ja, ani nikt z mojej rodziny nie roœci sobie pretensji do p³awienia siê jego blaskiem i chwa³¹

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #39 : Październik 29, 2010, 22:21:10 »

Januszu, zaskakujesz coraz bardziej
skrzypczatka
Gość
« Odpowiedz #40 : Październik 30, 2010, 03:40:14 »

MiaÂłam plany na dziÂś - herbatka, radio II , koÂłderka. A tu psikus, wrĂłciÂłam dopiero. A czy wiecie moÂże o rejestracji/powtĂłrce? No nie daruje sobie, muszĂŞ posÂłuchaĂŚ!
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #41 : Październik 30, 2010, 13:10:38 »

Najciekawszym momentem koncertu by³a dla mnie uwertura z Popo³udnia fauna, jeden z moich ulubionych twórców i jego najlepsze, moim zdaniem, dzie³o... Mimo, hm, restartu. Trochê mnie zapiek³y policzki ze wstydu za nasz¹ publicznoœÌ... Uwertury s³ucha³am w piêknym otoczeniu wyludnionych uliczek starówki, przez s³uchawki, z komórki, warto by³o, prze¿ycie dubeltowe :) No i to wspomnienie taùca i choreografi Wac³awa Ni¿yùskiego. W³aœnie zabieram siê za czytanie Dziennika, autorstwa Ni¿yùskiego. A co do laureatki, to mo¿e dlatego, ¿e siê nie znam, ale wydawa³o mi siê, ¿e gra zbyt g³oœno w stosunku do orkiestry.
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #42 : Październik 30, 2010, 13:41:17 »

KtoÂś z Was, wczoraj pytaÂł o nagranie Preludium do Popoludnia... Mam i chetnie sie podziele.
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #43 : Październik 30, 2010, 17:20:44 »

Było nieźle - chciałem dopisać, że z Taką orkiestrą nawet ja bym wspaniale wystąpił - dałbym się całkowicie zagłuszyć - a Juliana oczywiście się nie dała . Czy coś słuchamy podczas weekendu?
Możemy obejrzeć: http://programtv.interia.pl/pakiety/polski/viasat-history/sladami-verdiego,19498649,17025974,7
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #44 : Listopad 03, 2010, 01:47:42 »

Odkry³am przez przypadek punkt styczny miêdzy Ni¿yùskim a Chopinem, a jest nim koœció³ Œw. Krzy¿a w Warszawie. Wiadomo, ¿e jest w nim przechowywane serce Chopina, ale nie wiedzia³am, ¿e w³aœnie w tym koœciele ochrzczony by³ Wac³aw Ni¿yùski.
Strony: 1 2 [3] 4   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

silverstar countrylife thepunisher kalinowatyper animilkowo