Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 26   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Fortepian szlachetny i poetycki... Ingolf Wunder w Âświecie Chopina i nie tylko.  (Przeczytany 150708 razy)
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #45 : Sierpień 11, 2011, 20:34:54 »

MĂŞÂżczyÂźni w polo sÂą bardzo sexy, niezaleÂżnie od wzrostu

Blechacz to zupeÂłnie nie moja bajka. Na pewno Âświetny pianista tylko nie dla mnie.
A i Yundi Li nie podobaÂł mi siĂŞ tak bardzo jak Wunder. ZresztÂą pamiĂŞtacie tĂŞ owacjĂŞ na stojÂąco na Konkursie.
Jakby nagle w Filharmonii ktoœ pootwiera³ wszystkie okna.Œwie¿oœÌ , temperament, radoœÌ grania, by³o to wspania³e!

Julka
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #46 : Sierpień 11, 2011, 20:40:52 »

Ingolf niepozorny?!
AleÂż on jest bardzo przystojny!!!

Julka
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #47 : Sierpień 11, 2011, 20:45:12 »

Och, Teresko, czytaÂłam o tym koncercie w Krakowie
I Agnieszka Duczmal 5 lat temu byÂła Ingolfem zachwycona!

Y.L. - bardzo siĂŞ cieszĂŞ, Âże nareszcie spotkaÂłam kogoÂś, komu on siĂŞ zupeÂłnie nie podoba!
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #48 : Sierpień 11, 2011, 20:47:03 »

Ingolf niepozorny?!

Ja mĂłwiÂłem tylko o wzroÂście. Chichot Reszty przecieÂż nie oceniam. KoleÂżanka powiedziaÂł mi kiedyÂś, Âże ma "to coÂś". 

fille007
Ekspert

« Odpowiedz #49 : Sierpień 11, 2011, 20:47:24 »

Mam identycznÂą, teÂż czerwonÂą, tylko trochĂŞ wiĂŞkszy rozmiar (Ingolf jest niepozornego wzrostu). 

Ale do czerwonego surdutu znanego z portretu Barbary Krafft nie nosi Pan jednak, Maestro, tej czerwonej Polohemd?  Chichot

Amo la musica sopra tutte le arti
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #50 : Sierpień 11, 2011, 20:54:29 »

Ale do czerwonego surdutu znanego z portretu Barbary Krafft nie nosi Pan jednak, Maestro, tej czerwonej Polohemd?  Chichot

Hah, oczywiÂście, co to by byÂło za bezguÂście! Ale trzeba iœÌ 'z postĂŞpem' i okazjonalnie nie stroniĂŚ o polohemdĂłw.  A w ogĂłle wiecie, Wolfgang Mozart uwielbiaÂł siĂŞ stroiĂŚ, stroiÂł siĂŞ co nie miara dla Luizy Lodron (1776 r., prawdopodobnie byÂła 'wczesnÂą' wybrankÂą jego serca), cĂłrki bogatej hrabiny - Wolfi jÂą uczyÂł i z niÂą muzykowaÂł. Tak samo w okresie wiedeĂąskim... Z tego co pamiĂŞtam, uwielbiaÂł niebieski surdut z ¿ó³tymi dodatkami (gust trochĂŞ werteryczny).

Julka
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #51 : Sierpień 11, 2011, 20:56:35 »

Teresko, korekta - to mnie Y.L. siĂŞ nie podoba.
Ty jedynie porówna³aœ go z Wunderem, na korzyœÌ tego ostatniego!
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #52 : Sierpień 11, 2011, 21:30:06 »

Z tego co pamiêtam, uwielbia³ niebieski surdut z ¿ó³tymi dodatkami (gust trochê werteryczny).

No tak, te musztardowe buty za kolana, moda jak moda, ale podobno pod wpÂływem Werthera zdarzaÂły siĂŞ i
samobĂłjstwa.

Yundi Li wystĂŞpowaÂł parĂŞ lat temu w Warszawie, coÂś siĂŞ z tym chÂłopakiem chyba Âźle dzieje

GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #53 : Sierpień 11, 2011, 23:40:30 »

Wracaj¹c do prze¿ywania emocji muzycznych, dreszcze to u mnie rzadkoœÌ, ale po Dusznikach zauwa¿y³em jedn¹ prawid³owoœÌ - zdajê siê - mój wyznacznik piêkna muzyki. Mianowicie potrafiê siê momentalnie wy³¹czyÌ do tego stopnia, ¿e dociera do mnie wy³¹cznie melodia, nie zwracam uwagi na potkniêcia, dobór si³y dŸwiêku, wirtuozeriê i inne aspekty techniczne - liczy siê tylko muzyka, nie s³yszê niczego innego. Dziwne jest natomiast to, ¿e po chwili w ogóle nie pamiêtam, jaki utwór by³ wykonywany i nie jestem w stanie oceniÌ, czy dana interpretacja podoba³a mi siê czy nie - wtedy zak³adam, ¿e wykonanie to przypad³o mi do gustu.

PamiĂŞtam jak na maratonie na mojej twarzy zagoÂściÂł szeroki uÂśmiech w momencie gdy usÂłyszaÂłem wyczekiwanÂą przeze mnie 1. BalladĂŞ.

A mora³ tej bajki ... no có¿, krytyk by³by ze mnie fatalny, moje recenzje ogranicza³yby siê do lakonicznej wzmianki "By³em, ale zapomnia³em, czyli wystêp mi siê podoba³".
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #54 : Sierpień 12, 2011, 01:08:21 »

Ingolf nie doszedÂł wtedy nawet do III etapu, a gdzie tu myÂśleĂŚ o finale...

ChoĂŚ powiem Ci, odsÂłuchaÂłam wielu nagraĂą sprzed 5 lat.
I doszÂłam do wniosku, Âże Blechaczowi 5 lat temu wiele brakowaÂło...
A juÂż finaÂłowy koncert - hm, sprzeczaÂłbym siĂŞ, czy koncert Blechacza byÂł tak fantastyczny, jak tegoroczny finaÂł Wundera?
Ha, wĂłwczas wszystkiego byÂły tylko trzy etapy Chichot Co prawda Ingolf graÂł wtedy koncert tak, Âże Harasiewicz po wysÂłuchaniu go stwierdziÂł, Âże moÂże i lepiej, Âże go nie zagraÂł:)) Jednak dopuszczenie go do finaÂłu uczyniÂłoby Ăłw finaÂł o wiele bardziej pasjonujÂącym, poza tym, Âże dowiedzielibyÂśmy siĂŞ, jak szybko moÂżna zagraĂŚ emola
A tegoroczny finaÂł... tyle juÂż o nim pisaliÂśmy, Âże chyba wyczerpaÂły siĂŞ ze szczĂŞtem wszystkie gĂłrnolotne przymiotniki Chichot
TeÂż pamiĂŞtam ciepÂłe sÂłowa Agnieszki Duczmal pod adresem Ingolfa cytowane bodaj przed jego koncertem w Poznaniu. To przecieÂż nie jedyny przypadek, gdy osoby, ktĂłrych bynajmniej nie moÂżna podejrzewaĂŚ o brak sÂłuchu i profesjonalizmu wyraÂżajÂą siĂŞ o nim z zachwytem. I teÂż uwaÂżam, Âże jego pÂłyta siĂŞ obroni, sprosta prĂłbie czasu.
Julka
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #55 : Sierpień 12, 2011, 10:11:40 »

No to jeszcze jedno zdjĂŞcie Ingolfa z konkursu sprzed 5 laty.
Tak, on odpadÂł wtedy po II etapie, a finaÂł byÂł dwustopniowy.
Ciekawe, po raz pierwszy za³¹czam tu zdjêcie, nie wiem, czy siê uda?...
JuÂż wtedy chĂŞtnie go fotografowano.
A podczas tegorocznego konkursu zrobiono mu najpeÂłniejszÂą i najobszerniejszÂą dokumentacjĂŞ
Julka
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #56 : Sierpień 12, 2011, 10:20:20 »

Wystarczy klikn¹Ì i fotka jest du¿a!:)

TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #57 : Sierpień 13, 2011, 19:52:17 »

SÂłuchamy dziÂś Ingolfa??Kto sie melduje??

Julka
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #58 : Sierpień 13, 2011, 20:18:33 »

Teresko, ja!!!
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #59 : Sierpień 13, 2011, 20:37:33 »

Jestem, nieco podÂłamany...

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 26   Do góry
  Drukuj