Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
DziaÂły forum
>
Muzyka
>
ArtyÂści i ich muzyka
>
Franciszek Schubert - wieczny wĂŞdrowiec
Strony:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
55
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Franciszek Schubert - wieczny wĂŞdrowiec (Przeczytany 318290 razy)
bartus
Ekspert
Odp: Franciszek Schubert - wieczny wĂŞdrowiec
«
Odpowiedz #360 :
Październik 01, 2011, 22:28:02 »
Z drugiej strony, jeœli jak rozumiem Joanna chce zaj¹Ì siê opisami, to mogê skupiÌ siê wy³¹cznie na t³umaczeniu, i nie bêdziemy sobie wchodziÌ w drogê. Tylko ju¿ bêdê uwa¿aÌ, ile osób naraz Bartus zaagituje do robienia tego samego:))
Joanna konkretnie podeszla do tematu "Winterrise" (24 piesni)
A gdzie nastepne 576.
Oj Asiu cosik dzisiaj bredzimy.
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert
Asia
«
Odpowiedz #361 :
Październik 01, 2011, 23:19:35 »
Bartku, nie bredzĂŞ, tylko mĂłwiĂŞ o naszej - miĂŞdzy innymi - rozmowie na wÂątku o materiaÂłach na Schubertsie:) RozmawialiÂśmy o Winterreise, wkleiÂłam stronĂŞ z angielskimi tÂłumaczeniami trzech cykli, pisaÂłam do Tereni, Âże bĂŞdĂŞ je tÂłumaczyĂŚ, a ty namawiaÂłeÂś mnie, Âżebym siĂŞ wziĂŞÂła teÂż za opisy
PrzecieÂż to nie tak dawno, ÂżebyÂś nie kojarzyÂł, bo niecaÂły tydzieĂą temu:)) Pewnie, Âże jest ich jeszcze caÂłe mnĂłstwo, chodzi natomiast o organizacjĂŞ.
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #362 :
Październik 01, 2011, 23:31:34 »
Asiu.
W pewnym sensie zwracam honor.
(
Jest balagan, gdyz sa dwa podobne watki " Inicjatywy: SchubertSite" oraz "PieÂśni Schuberta - do inicjatywy SchubertSite"
Czy mozemy zrobic z nich jeden watek.
Pomysl na strone opiewal tylko piesni)
Ale o organizacji (grafiku) mowilem wczesniej.
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert
Asia
«
Odpowiedz #363 :
Październik 02, 2011, 00:32:45 »
Bartku, to fakt - a wÂłaÂściwie dzielimy temat na trzy wÂątki (takÂże ten, stricte Schubertowski) i faktycznie, moÂżna siĂŞ w tym momentami trochĂŞ zagubiĂŚ.
Kein problem, jedna Joasia zrobi tÂłumaczenia, druga opisy, a moÂże faktycznie tamte dwa wÂątki moÂżna by skleiĂŚ w jeden - ale i tak pozostanÂą dwa:)) Grafik to byÂłby niezÂły pomysÂł, tylko Âże trudno - najlepiej by byÂło, gdyby po prostu umĂłwiĂŚ siĂŞ, Âże deklarujemy, kto co chciaÂłby zrobiĂŚ, w jednym miejscu - albo tu, u Tereni, albo tam, na wÂątku PieÂśni Schuberta. Bo moÂże siĂŞ zdarzyĂŚ, Âże ktoÂś gdzieÂś akurat nie zajrzy.
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #364 :
Październik 02, 2011, 08:51:11 »
Slawku
Myslac dzisiaj w nocy doszedlem do malej konkluzji.
Otoz Kurier Szafarski nie ma nic do strony FranzSchubert.pl (a przynajmniej bardzo malo)
W wiekszosci czlonkowie forum olali calkowicie inicjatywe powstania stronki.
Ja osobiscie sie nie zgadzam, by Kurier Szafarski byl tak bardzo widoczny na banerze FranzSchubert.pl
Owszem jakis maly link, gdzies z boku.
Rowniez zastanowilem sie nad jednym. Dlaczego Janusz tak latwo dostal prawa administratory strony?
Na takie wyroznienie trzeba zasluzyc konkretna praca.
Koordynacja z tylnych siedzen samochodu (backseat driver) jest zawsze wygodna i cechuje wielu "koordynatorow, konsultantow itd"
jacy nas otaczaja.
Janusz oficjanie odmowil kontrybucji na rzecz strony.
Wyraznie powiedzal, ze nie bedzie robil opisow , a przeciez material strony, to przede wszystkim recenzje.
PS1
Rowniez nie wiem kim tak naprawde jest Casablanka (Casablanek) tutaj na naszym forum.
Ponoc jest w posiadaniu czerwonego guzika (administrator)
Jego kontrybucja dla Kuriera jest znikoma.
Na forum pojawia sie rzadko. Robi zamieszanie i wychodzi.
Lukaszu powiedz mi dlaczego Casablanek jest administratorem?
PS2
Monika tez sprawia wrazenie, jakby koordynowala wiele portali spolecznosciowych naraz
Mysle, ze na forum pojawia sie troche z przymusu od czasu do czasu.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #365 :
Październik 02, 2011, 10:16:44 »
bartusie, zdumiewasz mnie i zasmucasz swojÂą nonszalancjÂą (i darem niekonstruktywnego jÂątrzenia).
JeÂśli nie widzisz zwiÂązku miedzy szubertiadÂą a kurierem szafarskim - to albo jesteÂś przepracowany i zmĂŞczony (na co wpÂływ miaÂła ta niedospana noc
), albo masz aktualnie problem z kojarzeniem zupe³nie prostych faktów i budowania konstruktywnych relacji (ku czemu siê raczej sk³aniam, podsumowuj¹c twe wielorakie dotychczasowe wypowiedzi na Forum i sk³onnoœÌ do irytowania wielu, wielu u¿ytkowników).
Dziwi mnie, ze zabierasz gÂłos na tym etapie projektu, gdy jeszcze wiele moÂże czekac nas problemĂłw i Âślepych uliczek (gdy powinniÂśmy byĂŚ zwarci i nastawienie na budowĂŞ, bazujÂący na naszym zbiorowym doÂświadczeniu, w tym: osĂłb ktĂłre najbardziej przysÂłuÂżyÂły siĂŞ do wykreowania Kuriera)) - i jako ten, ktĂłry kilkakrotnie ostentacyjnie odwracaÂł siĂŞ od naszej szafarskiej inicjatywy - szubertiady i w pewnym sensie zniechĂŞcaÂł wszystkich do jej kontynuowania.
Poza tym wyt³umacz mi, co komu przeszkadza, ze adminem jest ten, lub tamten? Czy¿by osoby te by³y podkreœlone na stronie jak¹s z³ot¹ czionka, a mo¿e ich nazwiska i nicki maja dzieki temu trafiÌ do Panteonu s³aw? Nie wiem. Dla mnie - adminowanie - to odpowiedzialnoœÌ i obowi¹zki. Wcale mi na nim nie zalezy. czuje siê po prostu cz³onkiem naszej szafarskiej rodziny i nie obojêtna mi, jej przysz³oœc i rozwój. I tyle. Dlatego przedyskutowa³em ze wszystkimi, zarezerwowa³em a nastepnie wykupi³em dla szubertiady deomenê i dlatego jako œwie¿y admin od razu z kopyta dokona³em kilku poprawek edycyjncych w ju¿ funkcjonuj¹cej stronce. Tyle na ju¿. Gdy w przysz³oœci znajde dla siebie niszê w której bêde mog³ bardziej spektakularnie dzia³ac - zadzia³am. Na razie staram sie nie preszkadzac innym, a s³u¿yc swoj¹ rad¹. Mam nadzieje, ze to zauwa¿y³eœ. Raz - nawet na pewno, gdy wsponia³es ¿e stronak pozby³a siê "fajansowej czcionki")
Jesli moja obecnoœÌ w szubertiacie w charakterze admina mierzi Ciebie -
mogĂŞ z niej zrezygnowaĂŚ natychmiast
. WolaÂłbym tylko przekonaĂŚ siĂŞ, czy aby nie jesteÂś w swojej opinii arbitralny i odosobniony.
«
Ostatnia zmiana: Październik 02, 2011, 16:09:42 wysłane przez Janusz1228
»
Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #366 :
Październik 02, 2011, 10:29:01 »
Cytat: bartus Październik 02, 2011, 08:51:11
Janusz oficjanie odmowil kontrybucji na rzecz strony.
Wyraznie powiedzal, ze nie bedzie robil opisow , a przeciez material strony, to przede wszystkim recenzje.
Âżenada i brak wyobraÂźni interlokutora, nie warta repliki
«
Ostatnia zmiana: Październik 02, 2011, 10:35:26 wysłane przez Janusz1228
»
Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #367 :
Październik 02, 2011, 10:52:13 »
Âżenada i brak wyobraÂźni interlokutora, nie warta repliki
Interloku-co?
Mow po Polsku.
Przypominam Twoj post.
Co do mojego wkaldu w witrynĂŞ Szuberta mogĂŞ obiecac, Âże jesli tylko natknĂŞ siĂŞ na ciekawostkĂŞ w temacie - natychcmast podrzucĂŞ. (Opracowywanie pieÂśni zdecydowanie jest poza moimi preferencjami).
Twoje obraziatka nie maja na mnie zadnego dzialania.
Wypowiadaj sie merytorycznie, a nie obrazaj.
Juz ten chwyt kiedys stosowales.
Bylo to zalosne zachowanie sie licealisty.
PS
Zdecydowanie nie chce zebys byl adminem.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #368 :
Październik 02, 2011, 11:04:46 »
Dobrze bartusie. Jesli tylko choĂŚ jedna z osĂłb zaangaÂżowanych w Szubertiade podzieli TwojÂą wolĂŞ - natychmiast poproszĂŞ SÂławka o usuniĂŞcie moich uprawnieĂą.
Jesli natomiat nie uczyni tego zadna - zastanĂłw siĂŞ wtedy, czy moja diagnoza o niekonstruktywnym jÂątrzeniu nie powinna daĂŚ ci trochĂŞ do myÂślenia.
ps
DziĂŞlkujĂŞ, ze prztoczyÂłes mĂłj post. Teraz - spokojnie i ze zrozumieniem po prostu go odczytaj
«
Ostatnia zmiana: Październik 02, 2011, 11:07:14 wysłane przez Janusz1228
»
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #369 :
Październik 02, 2011, 11:07:28 »
Dobrze bartusie. Jesli tylko choĂŚ jedna z osĂłb zaangaÂżowanych w Szubertiade podzieli TwojÂą wolĂŞ - natychmiast poproszĂŞ SÂławka o usuniĂŞcie moich uprawnieĂą.
Jesli natomiat nie uczyni tego zadna - zastanĂłw siĂŞ wtedy, czy moja diagnoza o niekonstruktywnym jÂątrzeniu nie powinna daĂŚ ci trochĂŞ do myÂślenia.
Cios ponizej pasa.
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #370 :
Październik 02, 2011, 11:21:58 »
DziĂŞlkujĂŞ, ze prztoczyÂłes mĂłj post. Teraz - spokojnie i ze zrozumieniem po prostu go odczytaj
Czytam i czytam i widze ciagle to zdanie "
Opracowywanie pieÂśni zdecydowanie jest poza moimi preferencjami
"
Prawda jest taka, ze nie wrzuciles jeszcze zadnego materialu do SchubertSite.
Asia, Slawek, Agnieszka, Patryk. Wszyscy cos zrobili konkretnego.
Podziwiam pracowita sowke Asie, ktora wykonala juz ogromna prace (poswiecila wiele godzin swojego bardzo limitowanego czasu a przeciez tez moglaby koordynowac)
A Ty co? Doradca.
PS
Tak prawde mowiac, to dlaczego nie chcesz napisac zadnej recenzji.
Jak juz mowilem piszesz znakomicie (no ,poza kwiecista nadpoetyka)
Brak dobrej woli?
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #371 :
Październik 02, 2011, 11:57:06 »
Nie, nie brak dobrej woli. Po prostu, mnie piesni Szuberta, jako materia³ do opracowania lingwistycznego na razie jeszcze nie interesuj¹. Pisze jeszcze - bo byc mo¿e w przysz³oœci zara¿ê siê waszym bakcylem.
Dzisiaj - mogĂŞ za to pomĂłc w adminowaniu. To teÂż bardzo waÂżna i potrzebna funkcja. (Jako edytor mojej prywatnej strony internetowej mam 20 letnie doÂświadczenie). Ale jeÂśli mam byĂŚ w Szubertiacie koÂściÂą niezgody... to proszĂŞ mnie natychmiast wykreÂśliĂŚ!
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert
Asia
«
Odpowiedz #372 :
Październik 02, 2011, 16:43:45 »
Cytat: Janusz1228 Październik 02, 2011, 10:16:44
bartusie, zdumiewasz mnie i zasmucasz swojÂą nonszalancjÂą (i darem niekonstruktywnego jÂątrzenia).
JeÂśli nie widzisz zwiÂązku miedzy szubertiadÂą a kurierem szafarskim - to albo jesteÂś przepracowany i zmĂŞczony (na co wpÂływ miaÂła ta niedospana noc
), albo masz aktualnie problem z kojarzeniem zupe³nie prostych faktów i budowania konstruktywnych relacji (ku czemu siê raczej sk³aniam, podsumowuj¹c twe wielorakie dotychczasowe wypowiedzi na Forum i sk³onnoœÌ do irytowania wielu, wielu u¿ytkowników).
Dziwi mnie, ze zabierasz gÂłos na tym etapie projektu, gdy jeszcze wiele moÂże czekac nas problemĂłw i Âślepych uliczek (gdy powinniÂśmy byĂŚ zwarci i nastawienie na budowĂŞ, bazujÂący na naszym zbiorowym doÂświadczeniu, w tym: osĂłb ktĂłre najbardziej przysÂłuÂżyÂły siĂŞ do wykreowania Kuriera)) - i jako ten, ktĂłry kilkakrotnie ostentacyjnie odwracaÂł siĂŞ od naszej szafarskiej inicjatywy - szubertiady i w pewnym sensie zniechĂŞcaÂł wszystkich do jej kontynuowania.
Januszu, wydaje mi siĂŞ, Âże trochĂŞ CiĂŞ jednak poniosÂło. Po pierwsze, wÂłaÂśnie na tym etapie projektu, kiedy jest sporo do zrobienia, naleÂży zabieraĂŚ gÂłos.
A jÂątrzenie Bartusa bywa wÂłaÂśnie konstruktywne, choĂŚ denerwujÂące, bo dotyczy konkretnych spraw, ktĂłre on nazywa po imieniu, jakby to nam siĂŞ wydawaÂło niewygodne, niczym w wiadomej baÂśni Andersena:))
Pisz¹c ¿e Bartus "kilkakrotnie odwraca³ siê od NASZEJ inicjatywy" odwróci³eœ kota ju¿ wrêcz na lew¹ stronê:)) - to Bartus jest autorem Schubertiady, on poda³ pomys³ jej utworzenia, zaapelowa³ o nasz¹ pomoc, proponowa³ przeró¿ne pomys³y opracowania. I fakt, obcesowo próbowa³ egzekwowaÌ aktywnoœÌ niektórych kolegów:) Jego deklaracja o odejœciu by³a jak mo¿na siê by³o ³atwo domyœliÌ aktem protestu przeciw - jego zdaniem - zbyt s³abej aktywnoœci, naj¹cy trochê nas pobudziÌ do dzia³ania - bo faktycznie, bez profesjonalnej pracy Bartusa Schubertiada jest niemal niemo¿liwa do zaistnienia w takim kszta³cie, jakim j¹ sobie wyobra¿amy. W moim odczuciu Bartus jest niejako "organicznym" adminem tej strony, bo by³ jej duchem i motorem, i zajmuje siê tym, co stanowi samo serce strony - muzyk¹. I jak najbardziej nie tylko powinien zabieraÌ g³os, ale i nale¿y jego g³osu s³uchaÌ. Co do zwi¹zków z Kurierem zaœ - oczywiœcie Schubertiada jest zwi¹zana z Kurierem o tyle, ¿e osoby j¹ tworz¹ce to my - uczestnicy tego forum, zwi¹zani ze sob¹ od d³u¿szego czasu, i tu w³aœnie narodzi³a siê inicjatywa strony Schuberta. Jednak przy ca³ym naszym entuzjazmie i twórczym zapale nie nale¿y tez zapominaÌ, ¿e generalnie jest to strona Agnieszki. Taka by³a idea tej inicjatywy i jak wierzê, tak¹ pozosta³a. Dajemy z w³asnej woli swój udzia³, zreszt¹ doceniany i dokumentowany naszymi imionami, jednak we wszystkim ostatecznie, wed³ug mojego odczucia, bêdzie tak, jak zechce Agnieszka. To co robiê, robiê przede wszystkim dla niej.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #373 :
Październik 02, 2011, 17:15:43 »
Joanno, nie byÂłoby Szubertiady, gdyby nie byÂło Kuriera. On jest praojcem. I ludzie, ktĂłrzy go zakÂładali - teÂż. I ci, ktĂłrzy trzymajÂą do dziÂś pieczĂŞ nad kurierem - teÂż. W tym kontekÂście rozliczanie Moniki i mojej skromnej osoby przez bartusa, ktĂłry wielokrotnie byÂł ÂźrĂłdÂłem konfliktĂłw na naszym Forum - jest dla takich, jak my - szczegĂłlnie przykre. Szkoda, ze jako wraÂżliwy uczestnik tego Forum uznaÂłas, ze to wÂłasnie mnie poniosÂło.
Jesli wiec, jak zrozumiaÂłem, usprawiedliwiasz takie kreowanie wyrokĂłw bartusa - to cĂłz? nie pozostaje mi nic innego, jak podziĂŞkowaĂŚ za dotychczasowÂą wspĂłlpracĂŞ i Âżyczyc Tobie, bartusowi i wszystkim innym szczerego powodzenia...
Ja - nie zamierzam na tym Forum wysÂłuchiwaĂŚ zarzutĂłw, ze nie zasÂłuÂżyÂłem swojÂą praca, akywnoÂściÂą i ogĂłlnym zaangaÂżowaniem w sprawy Forum - aby mnie (juÂż na wstĂŞpie) wyrĂłzniac administrowaniem w inicjatywie, ktĂłra korzeniami wyrasta z gleby tego Forum.
SÂławku, proszĂŞ o usuniĂŞcie mnie z Szubertiady (jako administatora i zarejestrowanego uÂżytkownika).
«
Ostatnia zmiana: Październik 02, 2011, 17:33:31 wysłane przez Janusz1228
»
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #374 :
Październik 02, 2011, 17:48:06 »
Januszu.
Teraz wykreowales sytuacje, w ktorej Asia jest glowym powodem Twojego odejscia z Schubertiady.
Stawiasz ja w niezrecznej sytuacji.
Niesprawiedliwie.
Ok. Ja zakopuje topor.
Moze to sie jakos wszystko ulozy.
Badz doradca i wspoltworca fs.pl
Widocznie tak to ma byc. (aktywni i mniej aktywni z tendencjami do uaktywizowania sie)
Podaje reke na zgode
Strony:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...