Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
DziaÂły forum
>
O wszystkim i o niczym
>
1. Zjazd ForumowiczĂłw
Strony:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
15
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: 1. Zjazd ForumowiczĂłw (Przeczytany 41492 razy)
TeresaGrob
Ekspert
Odp: 1. Zjazd ForumowiczĂłw
«
Odpowiedz #105 :
Kwiecień 13, 2011, 16:59:12 »
A czy ktoÂś z Was bierze ze sobÂą kamerkĂŞ?? Nie zapominajcie o wielkich nieobecnych
http://www.franzschubert.pl/
GoguÂś
Ekspert
«
Odpowiedz #106 :
Kwiecień 13, 2011, 18:10:00 »
Cytat: TeresaGrob Kwiecień 13, 2011, 16:59:12
A czy ktoÂś z Was bierze ze sobÂą kamerkĂŞ?? Nie zapominajcie o wielkich nieobecnych
Na pewno wezmĂŞ aparat, kamery jako takiej nie posiadam. Fakt faktem bĂŞdzie to chwila warta uwiecznienia a do tego genialna okazja do zaproszenia w nasze skromne progi nowych - poznanych w Dusznikach - melomanĂłw.
xbw
Ekspert
«
Odpowiedz #107 :
Kwiecień 15, 2011, 12:47:22 »
ProszĂŞ nie stresowaĂŚ Janusza!!
Nie wolno ZMUSZAĂ. Wszak Janusz bĂŞdzie na wakacjach, a te majÂą przecieÂż speÂłniaĂŚ funkcjĂŞ wypoczynkowo - odstresowujÂącÂą. Nie zapominajmy o tym. Bardzo chciaÂłabym usÂłyszeĂŚ Januszowe wykonania Chopina, ale tylko pod warunkiem wykonania dobrowolnego
A w ogĂłle, to jakie kryterium iloÂści osĂłb stosuje siĂŞ by mĂłc uÂżyĂŚ sÂłowa ZJAZD. Bo np. z MelisÂą ZJECHAÂŁYÂŚMY SIĂ juÂż dwa razy
«
Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2011, 12:49:38 wysłane przez xbw
»
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #108 :
Kwiecień 15, 2011, 13:16:54 »
buziak dla Beatki
Jest w tym trochĂŞ racji, co napisaÂła, choc z drugiej strony staram sie byĂŚ asertywny (czytaj: uparty) i jesli nie bĂŞdĂŞ zamierzaÂł graĂŚ z rĂłznych powodĂłw, to nie zagrami i juÂż
Ja teÂż poproszĂŞ o definicjĂŞ zjazdu.
Z BeatkÂą teÂż juÂż siĂŞ przecieÂż raz siĂŞ zjechaÂłem
A poza tym... zbliÂża sie maj. KiedyÂś obiecywaÂłem grila. JeÂśli wiĂŞc ktoÂś z Was bĂŞdzie w Wawie na dÂługi weekend (majowy) i jesli dopisze pogoda - to wstĂŞpnie zapraszam na pikniczek. Niewykluczone, ze oprĂłcz kulinarnych przypiekanek cosik zagram i nawet Fryderyka... jesli do tego czasu caÂłkiem go nie pozapominam
Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
xbw
Ekspert
«
Odpowiedz #109 :
Kwiecień 15, 2011, 14:30:43 »
Buziak dla Janusza
Za grilla podziĂŞkujĂŞ (w znaczeniu "nie, dziĂŞkujĂŞ"), ale ZJADĂ SIĂ z przyjemnoÂściÂą, a z jeszcze wiĂŞkszÂą wysÂłucham Januszowego LIVE
OczywiÂście, jeÂśli pogoda dopisze
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert
Asia
«
Odpowiedz #110 :
Kwiecień 15, 2011, 21:04:51 »
Zgadzam siĂŞ caÂłkowicie w kwestii nie stresowania Janusza, ktĂłry wrĂŞcz powinien byĂŚ pod naszÂą szczegĂłlnÂą ochronÂą - wszak nawet na Dzikim Zachodzie zasadniczo maÂło edukowani kulturalnie tubylcy mieli w duszy na tyle delikatnoÂści, by wieszaĂŚ w saloonach notkĂŞ "Nie strzelaĂŚ do pianisty"
A moÂże kaÂżdy, kto umie, sprĂłbuje coÂś zagraĂŚ - zrobi siĂŞ bardziej nieobowiÂązujÂąco
Fakt, termin zjazd brzmi nie doœÌ konkretnie:) W s³owniku podaj¹ nam, ¿e jest to przybycie w jedno miejsce osób z ró¿nych stron czy miejscowoœci, natomiast nie precyzuj¹, czy osób musi byÌ wiêcej ni¿ dwie
. Zatem jeÂśli w jedno miejsce przybĂŞdÂą nawet dwie osoby, to moÂże juÂż byĂŚ taki mini-zjaÂździk:) Jednak ja to rozumiem w ten sposĂłb, Âże wszystkie osoby muszÂą siĂŞ ZJECHAĂ, tak wiĂŞc miejscowi siĂŞ nie liczÂą
Przy okazji przypomnĂŞ, Âże zjazdy majÂą dÂługÂą i bogata historiĂŞ - z tymi najsÂłynniejszymi, jak Zjazd GnieÂźnieĂąski oraz Zjazd na Byle Czym
ChĂŞtnie bym przyjechaÂła do Was w odwiedziny, ale chyba nie dam rady - ciĂŞÂżko z czasem.
GoguÂś
Ekspert
«
Odpowiedz #111 :
Kwiecień 18, 2011, 22:46:45 »
Uff ... wróci³em z Warszawy a tutaj czeka na mnie stos nieprzeczytanych wiadomoœci ... có¿
ZacznĂŞ od tego, Âże nie byÂło moim zamiarem straszyĂŚ Janusza, chciaÂłem tylko stworzyĂŚ mu jak najlepsze warunki do wystĂŞpu gdyby akurat miaÂł takÂą ochotĂŞ.
Co do zakwalifikowania naszego spotkania jako zjazdu - moim zdaniem kryterium jest nastêpuj¹ce - spotkaj¹ siê nie tylko Ci, którzy mieszkaj¹ blisko siebie - jak np. Janusz i Beata - na miejscu znajd¹ siê przedstawiciele Warszawy, Krakowa i wielu innych miast Polski. Jakby nie by³o - nomenklatura ma tu najmniejsze znaczenie, liczy siê to, ¿e spotkamy siê wszyscy razem - mo¿e z kilkoma wyj¹tkami, ale jeœli wchodziÌ w szczegó³y to temat nazywa siê "1. Zjazd Forumowiczów" co mo¿e sugerowaÌ, ¿e nadarz¹ siê kolejne okazje dla tegorocznych nieobecnych.
TeresaGrob
Ekspert
«
Odpowiedz #112 :
Kwiecień 27, 2011, 16:50:48 »
Czy oprĂłcz Beatki i mnie(ubi te Caja..)nikt nie wybiera siĂŞ do Janusza na grilla?
Rozumiem, Âże wszyscy jadÂą w piÂątek na Âślub ale w niedzielĂŞ moÂżna przecieÂż wrĂłciĂŚ.My tak w kaÂżdym razie
zrobimy
Umieram z ciekawoÂści jakÂą panna mÂłoda bĂŞdzie miaÂła sukniĂŞ.
PamiĂŞtam Lady Di miaÂła bardzo romantycznÂą z haftem i falbanami.
http://www.franzschubert.pl/
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #113 :
Kwiecień 27, 2011, 17:45:49 »
Cytat: TeresaGrob Kwiecień 27, 2011, 16:50:48
Czy oprĂłcz Beatki i mnie(ubi te Caja..)nikt nie wybiera siĂŞ do Janusza na grilla?
Rozumiem, Âże wszyscy jadÂą w piÂątek na Âślub ale w niedzielĂŞ moÂżna przecieÂż wrĂłciĂŚ.My tak w kaÂżdym razie
zrobimy
Umieram z ciekawoÂści jakÂą panna mÂłoda bĂŞdzie miaÂła sukniĂŞ.
PamiĂŞtam Lady Di miaÂła bardzo romantycznÂą z haftem i falbanami.
No otó¿ i dobre pytanie
JeÂśli jednak ktoÂś jedzie na ten Âślub to niech rozwaÂży, czy warto, bo nie wykluczam, ze po Âślubie para mÂłoda odwiedzi mnie w Babicach (Musze tylko nie zapomnieĂŚ wysÂłaĂŚ im zaproszenia). PĂłki co, to zapraszam wszystkich kurierowiczĂłw. ProponujĂŞ niedzielĂŞ godz. 14:00. Mam nadziejĂŞ, ze mÂłoda para nie dowiezie nam z Londynu fatalnie zapowiadanej tam na piÂątek i weekend pogody.
Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
xbw
Ekspert
«
Odpowiedz #114 :
Kwiecień 27, 2011, 18:28:18 »
Cytat: TeresaGrob Kwiecień 27, 2011, 16:50:48
(ubi te Caja..)
No proszê, jakie siê z nas nieroz³¹czki zrobi³y
SÂłuchaj Tereniu, a my jesteÂśmy tylko na Âślub czy na przyjĂŞcie weselne takÂże, bo nie pamiĂŞtam, a muszĂŞ wiedzieĂŚ ile kreacji spakowaĂŚ.
Mozart
Ekspert
Patryk
«
Odpowiedz #115 :
Kwiecień 27, 2011, 20:17:13 »
Nie zapominajcie tez o wydarzeniach w Rzymie, moÂże tam osobiÂście lub duchowo forumowicze wybierajÂą siĂŞ 1 maja...
Blog o muzyce:
https://muzykophil.wordpress.com
kozioÂł
Ekspert
«
Odpowiedz #116 :
Kwiecień 27, 2011, 23:41:47 »
Niechaj mi wybaczy - Jaœnie Oœwiecony z Bo¿ej ³aski (i nie tylko) kandydat do tronu Królestwa Wielkiej Brytanii i Irlandii Pó³nocnej oraz pozosta³ych 15 krajów wchodz.w sk³ad Wspólnoty, ksi¹¿ê Walii Williams (a w³. Wilhelm V)
...Âże niestety, nie tylko nie bĂŞdzie mnie w tym dniu w pobliÂżu ogromnego niczym "piramida Chufu" - PaÂłacu Westminster, ale rĂłwnieÂż nie zamierzam ogladaĂŚ uroczystoÂści, nawet na ekranie tv - bo bĂŞdÂąc zagorzaÂłym przeciwnikiem jakiejkolwiek monarchii (nie tylko tej brytyjskiej), osobiÂście twierdzĂŞ, Âże miliony przeznaczone na ten cel - sÂą milionami wyrzuconymi w bÂłoto, a jednoczeÂśnie miliony ludzi na Âświecie gÂłoduje (nie mĂłgÂłby zatem nieco skromniej..??) IleÂż wiĂŞc tysiĂŞcy ludzkich istnieĂą, moÂżna by byÂło uratowaĂŚ za podobnÂą sumĂŞ...z pewnoÂściÂą nie maÂło
ewa578
Ekspert
Ewa
«
Odpowiedz #117 :
Kwiecień 28, 2011, 13:03:12 »
Oj, chyba przespaÂłam zaproszenie do Janusza!
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #118 :
Kwiecień 28, 2011, 13:14:48 »
Nie przespaÂłaÂś, Ewo, moje zaproszenie jest dla wszystkich otwarte... Problem tylko moÂże byĂŚ z pogodÂą, bo prognozy sÂą maÂło optymistyczne. Byc moÂże trzeba bĂŞdzie zdecydowaĂŚ siĂŞ na inny wekend
GoguÂś
Ekspert
«
Odpowiedz #119 :
Kwiecień 28, 2011, 18:33:18 »
Cytat: Janusz1228 Kwiecień 28, 2011, 13:14:48
Nie przespaÂłaÂś, Ewo, moje zaproszenie jest dla wszystkich otwarte... Problem tylko moÂże byĂŚ z pogodÂą, bo prognozy sÂą maÂło optymistyczne. Byc moÂże trzeba bĂŞdzie zdecydowaĂŚ siĂŞ na inny wekend
Gdybym tylko mieszkaÂł bliÂżej z chĂŞciÂą zagoÂściÂłbym w Babicach. Taki Âślub nie jest ÂżadnÂą konkurencjÂą dla naszego spotkania przy grillu - wrĂŞcz mam juÂż dosyĂŚ ciÂągÂłego roztrzÂąsania tego tematu - nie jest dla mnie istotnÂą informacjÂą kogo zaproszono i kto gdzie bĂŞdzie siedziaÂł. Obawiam siĂŞ, Âże w dÂługi weekend, podobnie jak 10 kwietnia, zrobiĂŞ sobie dzieĂą (a wÂłaÂściwie dni) bez telewizji.
Strony:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
15