Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 [2] 3 4 ... 8   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ach, co za piĂŞkna zima ::)  (Przeczytany 24124 razy)
aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #15 : Listopad 29, 2010, 22:39:36 »

No jednak - naprawdĂŞ piĂŞknie 

pozdrawiam          
               Marek
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #16 : Listopad 29, 2010, 22:42:32 »

Mam nadziejĂŞ, Âże  zima nie zaszaleje tak jak na poczÂątku tego roku. W krakowskim tyle lasu poniszczyÂła ta bezwzglĂŞdna KrĂłlowa ÂŚniegu
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #17 : Listopad 29, 2010, 22:43:41 »

U mnie mrozĂłw nie byÂło toteÂż spokojnie odpaliÂłem rano auto. Potem zaczĂŞÂło siĂŞ robiĂŚ coraz zimniej. Szyby zamarzniĂŞte, zima znowu zaskoczyÂła drogowcĂłw, bo kto normalny moÂże siĂŞ spodziewaĂŚ Âśniegu pod koniec listopada? NauczyÂłem siĂŞ jeÂździĂŚ (bĂŞdĂŞ wyliczaÂł) - bokiem, poÂślizgiem, z dwoma rĂŞkami na kierownicy, wolno, spokojnie ... i bez papierosa.

Kiedyœ lubi³em zimê - sanki ba³wan i te sprawy. Z wiekiem ta g³upia mi³oœÌ przechodzi. Jeszcze tylko kilka miesiêcy do wiosny. Damy radê! A tutaj sobie bêdziemy mogli ponarzekaÌ. Aha ... w œrodê u mnie minus 11 stopni a w czêœci miasta brak ciep³ej wody. Bosko.
aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #18 : Listopad 29, 2010, 22:45:29 »

Mam nadziejĂŞ, Âże  zima nie zaszaleje tak jak na poczÂątku tego roku. W krakowskim tyle lasu poniszczyÂła ta bezwzglĂŞdna KrĂłlowa ÂŚniegu
A ilu ludzi prÂądu nie miaÂło przez 4 tygodnie...  Smutny

pozdrawiam          
               Marek
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #19 : Listopad 29, 2010, 22:45:37 »

U mnie mrozĂłw nie byÂło toteÂż spokojnie odpaliÂłem rano auto. Potem zaczĂŞÂło siĂŞ robiĂŚ coraz zimniej. Szyby zamarzniĂŞte, zima znowu zaskoczyÂła drogowcĂłw, bo kto normalny moÂże siĂŞ spodziewaĂŚ Âśniegu pod koniec listopada? NauczyÂłem siĂŞ jeÂździĂŚ (bĂŞdĂŞ wyliczaÂł) - bokiem, poÂślizgiem, z dwoma rĂŞkami na kierownicy, wolno, spokojnie ... i bez papierosa.

Kiedyœ lubi³em zimê - sanki ba³wan i te sprawy. Z wiekiem ta g³upia mi³oœÌ przechodzi. Jeszcze tylko kilka miesiêcy do wiosny. Damy radê! A tutaj sobie bêdziemy mogli ponarzekaÌ. Aha ... w œrodê u mnie minus 11 stopni a w czêœci miasta brak ciep³ej wody. Bosko.

Zapomnia³em dodaÌ ze wymyœliliœmy sobie z kolegami œwietn¹ zabawê zasypywania ³opat¹ samochodów znajomych. Zaspywa³o siê œwietnie ... chwila nieuwagi i có¿ ... odkopywanie nie by³o ju¿ tak przyjemne.
anelik
Ekspert

« Odpowiedz #20 : Listopad 29, 2010, 23:31:38 »

A ja zimê kocham, na ile bezinteresownie zrozumiej¹ Ci, którzy jak Janusz odœnie¿aj¹. Ja te¿ odœnie¿am! A mimo to kocham zimê i œnieg i krêc¹cy m³ynki œnie¿ne wiatr. Najlepiej przy tym jeœli jest to zima w górach (domku jednak nie kupiê z uwagi na czaj¹ce siê za zakrêtami p³ugi), jeszcze lepiej jeœli w Tatrach a najlepiej w Zakopanem. I tu tytu³em utrzymania siê w konwencji, od której zacz¹³ Janusz - historyjka z zesz³ego roku. Do Zakopanego jechaliœmy 5 godzin (normalnie 3), bo tak du³o i sypa³o. Zakopane wygl¹da³o jak jedna wielka zaspa podzielona korytarzykami na szerokoœÌ ³opaty œniegowej. Przez nastêpne dwa dni dalej sypa³o, wiêc œciany œniegowych korytarzyków uros³y "na ch³opa" a samochodów osobowych w ogóle nie by³o widaÌ spod zasp usypanych tyle¿ przez niebiosa co i us³u¿ne p³ugi, które wcale siê czai³y, tylko beztrosko odœnie¿aj¹c, zasypywa³y co znalaz³o siê w ich zasiêgu. I oto nadesz³a niedziela i mus by³o do dom wróciÌ. Kto ¿yw opuszcza³ goœcinny oœrodek - w tym za¿ywny szatyn w czapeczce z zawadiackim pomponem. Kiedy zmierzaliœmy do naszego autobusu, wlok¹c obola³e koùczyny po pi¹tkowym balu, sobotnich: wycieczce na Kasprowy, ognisku góralskim i dyskotece, szatyn raŸno parskaj¹c koùczy³ w³aœnie odœnie¿anie swojego samochodu, z politowaniem patrz¹c na nas i nasze oblicza nosz¹ce wyraŸne œlady trzydniowego lamparcenia siê. Nastêpnie nonszalanckim gestem siêgn¹³ do kieszeni spodni narciarskich po kluczyki do pojazdu, wcisn¹³ stosowny guziczek i rozleg³o siê charakterystyczne pik-pik-pik oznaczaj¹ce otwarcie zamka centralnego samochodu... stoj¹cego w zaspie obok. Szatyn siê wœciek³, my le¿eliœmy na œniegu w paroksyŸmie obezw³adniaj¹cego œmiechu a rzeczywisty w³aœciciel co dopiero odœnie¿onego samochodu pewnie szatyna b³ogos³awi³...
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #21 : Listopad 30, 2010, 00:47:37 »

kocham zimê podobnie jak Ela..niechaj wiêc pada obficie bia³y puch, powoduj¹c ¿e od blasku tej bia³oœci przymru¿amy oczy i niechaj mrozi srodze, by mrozne powietrze da³o siê odczuÌ przy ka¿dym oddechu - to te¿ ma swoje uroki, podobnie jak pora wiosenna gdzie wszystko powtórnie powraca do ¿ycia..Sentyment do zimy wynios³em chyba z dzieciùstwa, kiedy to ca³ymi godzinami przebywa³o siê poza domem, spêdzaj¹c czas na beztroskich zabawach. Nie ma to jak poczuÌ smak urwanego kawa³ka sopla, toczyÌ bitewki œnie¿nymi kulkami bêd¹c stron¹ atakuj¹c¹ - b¹dz tylko stale siê broni¹c¹ i jedynie chowaj¹c¹ za "murkiem" ulepionym ze œniegu, czy te¿ podziwiaÌ szyby okien wymalowane przez naturê przeró¿nymi wzorami..Ponadto z zim¹ kojarz¹ siê równie¿ "œwiêta, a co za tym idzie przyjemnoœÌ odpakowywania prezentów i syte jedzenie Chichot i oczywiœcie Nowy Rok..Nie znoszê natomiast gor¹cego lata, mêczê siê wówczas niemi³osiernie, duszê i pocê..zdecydowanie wolê wiosnê, ale najlepiej zimê
aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #22 : Listopad 30, 2010, 09:10:28 »

Jak Wam przepowiedziaÂły wró¿by andrzejkowe? 

pozdrawiam          
               Marek
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #23 : Listopad 30, 2010, 09:15:36 »

Marku, ojej, no tak... ZaponiaÂłem.
Tak wczoraj machaÂłem ÂłopatÂą, ze zapomniaÂłem o wró¿bach. ZresztÂą, nawet gdy moja powÂłowica wrĂłciÂła z pracy po 4,5 godazinnej jeÂździe-horrorze przez miasto to juÂż w ogĂłle nam w gÂłowach nie byÂło i w ogĂłle nie byÂło nastroju do "ÂświĂŞtowania" i wró¿enia  Zawstydzony
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2010, 09:36:47 wysłane przez Janusz1228 » Zapisane

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Bodek1
Ekspert

« Odpowiedz #24 : Listopad 30, 2010, 09:28:23 »

Z okazji zbliÂżajÂącego siĂŞ grudnia - moja ulubiona piosenka "White Christmas" - szczegĂłlnie podoba mi siĂŞ tu podkÂład harmoniczny (funkcje). Pozdrawiam gorÂąco
 http://www.youtube.com/watch?v=e7_NIeTK8tw&feature=related
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #25 : Listopad 30, 2010, 10:04:42 »

NienawidzĂŞ zimy, oczywiÂście w mieÂście. Nigdy nie rozumiaÂłam co jest Âładnego w bieli.
Ja wczoraj wracaÂłam rĂłwno 5 godzin i dzisiaj mam 38.5.
Niech to....

bartus
Ekspert

« Odpowiedz #26 : Listopad 30, 2010, 10:05:06 »

Moja tez, ale nie w tej aranzacji. Wole "klasyczne" instrumenty
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #27 : Listopad 30, 2010, 10:08:02 »

Teresko.
Herbatka z miodem i koniakiem, maly walczyk Chopina i do lozeczka.
Zdrowiej! szybko. A zima jest wspaniala
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #28 : Listopad 30, 2010, 10:12:24 »

NienawidzĂŞ zimy, oczywiÂście w mieÂście. Nigdy nie rozumiaÂłam co jest Âładnego w bieli.
Ja wczoraj wracaÂłam rĂłwno 5 godzin i dzisiaj mam 38.5.
Niech to....
Teresko, ÂłacÂże siĂŞ z twoim ubolewaniem i ku pokrzepieniu zasyÂłam dwa zimowe koraliki:

http://www.youtube.com/watch?v=N2zXK-qyOXQ

http://www.youtube.com/watch?v=cLkg6jVqlg0

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #29 : Listopad 30, 2010, 10:13:43 »

Teresko.
Herbatka z miodem i koniakiem, maly walczyk Chopina i do lozeczka.
Zdrowiej! szybko. A zima jest wspaniala

Bartus, to nie tak... bo najlepszym na przeziĂŞbienie jest rumianek: rum do herbaty i do ³ózka Janek  Chichot

Strony: 1 [2] 3 4 ... 8   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

paktprzyjazni silverstar mini-land kalinowatyper countrylife