Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 20   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Teatr Telewizji  (Przeczytany 78789 razy)
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #165 : Maj 24, 2011, 19:10:38 »

WÂłaÂśnie obejrzaÂłam starÂą KobrĂŞ pt"Alicja prowadzi Âśledztwo".Stare, czarno-biaÂłe, skrzeczy ale zabawa ta sama co kiedyÂś.
Telefonistka Alicja (Kwiatkowska) znajduje swojego szefa martwego, Âśledztwo prowadzi
inspektor "ÂŻelazna Czaszka" (DziewoĂąski).
DostĂŞpne na moim chomiku.

xbw
Ekspert

« Odpowiedz #166 : Maj 24, 2011, 22:44:45 »

Kamienie w kieszeniach - doœÌ ciekawy spektakl, w konwencji teatru ulicznego. W plenerze, konkretnie w skansenie, z krowami pas¹cymi siê w tle Dla mnie bomba, trochê tego typu g³upotki raz na kilka lat nie zaszkodzi.
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #167 : Maj 25, 2011, 01:27:52 »

Beatko, z samym tym tytu³em "Kamienie itd.." - kojarz¹ mi siê pewne perykopy biblijne, a dok³adnie z NT.. Kiedy to na poczatek œwiêta Paschy (które podobno trwa³o tydzieù) wje¿d¿a³ do œwiêtego miasta pewien cz³owiek na "po¿yczonym" z pobliskiej zagrody, czworono¿nym niewielkim stworzeniu (wg innej relacji by³o ich dwa)..Nieprzebrane t³umy z razu okrzyknê³y go Królem, nie wszystkim jednak takie zachowanie przypad³o do gustu. Bowiem ze skanduj¹cego t³umu da³o sie us³yszeÌ dobiegaj¹ce gdzieniegdzie g³osy - "Nauczycielu..uspokój swoich uczniów (? )"..Ten zaœ pewnym g³osem odpar³: "Jeœli oni (?) teraz przestan¹ wo³aÌ - to kamienie zaczn¹ wo³aÌ !!". I tak przez wieki ca³e s³owa te odbierano (i nadal siê tak czyni) w sposób dos³owny. ChoÌ by³a to zapewne tylko przenoœnia - maj¹ca na celu byÌ mo¿e sugerowaÌ, ¿e w razie pewnych trudnoœci i kamyczki mog¹ "pójœÌ w ruch" Chichot..Jak to dobrze zatem, ¿e do owych wydarzeù nie dosz³o czasach nas wspó³czesnych - bo byÌ mo¿e posz³yby w ruch nawet i buteleczki z "benzynk¹".. Chichot
aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #168 : Maj 25, 2011, 14:01:58 »

ZmarÂł
Edward ÂŻentara.

pozdrawiam          
               Marek
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #169 : Maj 25, 2011, 16:44:29 »

?! PopeÂłniÂł samobĂłjstwo...
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #170 : Maj 25, 2011, 18:57:33 »

Tak, w³aœnie siê dowiedzia³em..To straszna wiadomoœÌ. Szkoda cz³owieka, a przecie¿ zgin¹³ w stosunkowo m³odym jeszcze wieku (ledwie 55 lat) - co zatem sprawia, jaka¿ to si³a popycha, kieruje cz³owiekiem który decyduje siê na tak desperacki krok..to trudno poj¹Ì. Doskonale pamiêtam tego aktora ze œwietnych ról filmowych jak "Karate po polsku" (swego czasu kinowy hit), czy chocia¿by serialu "Ekstradycja 3" - w którym to doskonale wcieli³ siê w postaÌ ewidentnie negatywn¹ (tj zawodowego mordercy).. Odszed³ zdecydowanie za wczeœnie. Szkoda, wielka szkoda..
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #171 : Maj 25, 2011, 20:05:40 »

IleÂż to czÂłowiek musi przeÂżyĂŚ, Âżeby zdecydowaĂŚ siĂŞ na taki krok...... to takie smutne
aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #172 : Maj 26, 2011, 08:43:27 »

JakÂże musiaÂł byĂŚ samotny i wraÂżliwy!

pozdrawiam          
               Marek
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #173 : Lipiec 05, 2011, 21:37:04 »

"Z³odziej w sutannie" spektakl Teatru TV - opowiada o tajnej akcji "uwolnienia" kopii obrazu Matki Boskiej z dzieci¹tkiem..i ksiêdzu który podj¹³ siê zadania wykradzenia go z klasztoru na Jasnej Gorze..Niez³a rola A.¯mijewskiego i Tomasza Kota, zaœ w roli drugoplanowej œwietny Henryk Talar (uwielbiam tego aktora)..

na linku caÂłoœÌ spektaklu (dobra scena z udziaÂłem Talara w 20:22..niezÂła teÂż w 23:33, ale najlepsza chyba w 35:42..tÂą szczegĂłlnie polecam  )

http://www.youtube.com/watch?v=YZZ8fhbck_c&NR=1
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #174 : Lipiec 06, 2011, 12:08:47 »

Wczoraj, tym razem w radiu DwĂłjce byÂł bardzo Âładny program wspominajÂący : BogumiÂła KobielĂŞ i nie tylko. ByÂły przytaczane fragmenty teatrĂłw telewizyjnych i filmĂłw. MuszĂŞ przyznaĂŚ, Âże z ogromnÂą przyjemnoÂściÂą posÂłuchaÂłam wspomnieĂą o tym aktorze
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #175 : Wrzesień 16, 2011, 20:08:50 »

Igraszki z diabÂłem 
w TVP1: poniedziaÂłek, 19 wrzeÂśnia o godz. 20.30
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #176 : Wrzesień 16, 2011, 20:28:11 »

Wow!!! Kocham ten spektakl na rĂłwni z "Zapomnianym DiabÂłem"!
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #177 : Wrzesień 18, 2011, 18:08:45 »

ani ja nie przeoczĂŞ, choĂŚ znam go prawie na pamiĂŞĂŚ. WspaniaÂła plejada aktorĂłw
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #178 : Październik 24, 2011, 20:46:33 »

Dzisiaj o 20.30 zacz¹³ sie Teatr Telewizji pt. Boska! z Krystyn¹ Jand¹ w roli g³ównej. Uroczo siê zapowiada. Bardzo polecam.
suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #179 : Październik 24, 2011, 21:14:25 »

No wÂłasnie oglÂądaÂłem, ale jednak zmĂŞczyÂła mnie ta sztuka. Janda owszem gra dobrze swojÂą rolĂŞ, mÂłody Stuhr teÂż, ale to nie moje klimaty

Strony: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 20   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

countrylife animilkowo kalinowatyper paktprzyjazni black-for