Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Przedstawmy siĂŞ :)  (Przeczytany 75159 razy)
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

PaweÂł

« Odpowiedz #120 : Listopad 15, 2010, 19:22:59 »

No dokÂładnie tak byÂło,  Chichot, ale przyznam szczerze, Âże to najprawdziwsza z prawd ( osoby poniÂżej lat 18 nie czytaĂŚ dalej), Âże fotka pochodzi z filmu "Kiedy Sally poznaÂł Harry" i dokÂładnie z takiej sceny jak niektĂłrzy bezwstydnie opisali , ale ja tÂą fotkĂŞ wybraÂłem Âświadomie! Mam fajnego przyjaciela, wesoÂłka, ktĂłry zawsze powtarza (cyt. w oryginale) "jaja muszÂą byĂŚ" i On mnie tak nakrĂŞca. Wystarczy, Âże jest obok, nawet nie musi nic mĂłwiĂŚ i juÂż jest kupa Âśmiechu. 

a moja cĂłrka wrĂłciÂła z wyjazdu, popatrzyÂła mi przez ramiĂŞ i skwitowaÂła "tamten obrazek byÂł o wiele lepszy", przyzwyczaiÂłam siĂŞ do niego, ja teÂż siĂŞ przyzwyczaiÂłem, ale ostatnio na forum TVP Kultura, ta moja pÂłeĂŚ zaczĂŞÂła byĂŚ juÂż mĂŞczÂąca.

jestem facetem, i w peÂłni doceniam piĂŞkno pÂłci przeciwnej  Chichot i to duchowe, i fizyczne, a ten Âświat jest caÂłkiem fajnie wymyÂślony,

ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #121 : Listopad 15, 2010, 20:10:39 »

WÂłaÂściwie to mi Âżal, Âże zmieniÂłeÂś zdjĂŞcie. ByÂło zmysÂłowe jak scena z filmu  Chichot i jak muzyka wielkiego Fryderyka! W zupeÂłnie inny sposĂłb oczywiÂście!!!
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

PaweÂł

« Odpowiedz #122 : Listopad 15, 2010, 21:01:10 »

WÂłaÂściwie to mi Âżal, Âże zmieniÂłeÂś zdjĂŞcie. ByÂło zmysÂłowe jak scena z filmu  Chichot i jak muzyka wielkiego Fryderyka! W zupeÂłnie inny sposĂłb oczywiÂście!!!

Ewa, masz racjĂŞ, wracam! ale zobaczycie, Âże kiedy bĂŞdziecie do mnie pisali jako do kobiety, to co jakiÂś czas ktoÂś odkryje sekret  i na was napadnie  Chichot

ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #123 : Listopad 15, 2010, 22:06:35 »

MyÂślĂŞ, Âże znamy siĂŞ juÂż na tyle dobrze, Âżeby nie myliĂŚ CiĂŞ z dziewczynÂą!
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #124 : Listopad 15, 2010, 22:11:47 »

No i proszĂŞ, zdjĂŞcie powrĂłciÂło
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

PaweÂł

« Odpowiedz #125 : Listopad 15, 2010, 22:44:47 »

No i proszĂŞ, zdjĂŞcie powrĂłciÂło

no wrĂłciÂło, to jest przecieÂż Casablanka  Chichot
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #126 : Styczeń 02, 2011, 22:56:31 »

Witam serdecznie! Zagl¹da³am tu ju¿ wczeœniej, wreszcie odwa¿y³am siê wkroczyÌ bardziej zdecydowanie:) Joanna Aleksandra, dla jednych Jo, dla innych Alex, jednak w sieci chyba od zawsze Aleksias:) Czterdziestolatka z Bydgoszczy. Niedosz³a harfistka Chichot Podstawowe muzyczne, z muzycznej rodziny, ale ostatecznie okaza³am siê jednak bardziej uzdolniona do produkowania s³ów, ni¿ dŸwiêków. W meandrach dalszej edukacji przyrodnik, filolog, a ostatecznie, podobnie jak Ola, jestem t³umaczk¹. Ale muzyka pozostaje jedn¹ z najwa¿niejszych, niezbêdnych wartoœci w moim ¿yciu.
Szczêœliwa posiadaczka kud³atego psa i ogromnej sterty ksi¹¿ek. Mi³oœniczka dobrej herbaty i angielskiego humoru.
Muzyczne upodobania - ¿elazny fundament, to Chopin, Mozart, Bach, Beethoven, Vivaldi - zatem klasycznie doœÌ. Mozart najbli¿szy sercu, Chopin najbli¿szy duszy:)) Potem jeszcze wielu, wielu innych, jak Grieg, List, Debussy, Ravel, itp. itp. Ale i np. Hildegarda z Bingen, i ówczesne chórki:) Prócz tego jazz, taki w miarê ³agodny, jak np. Jan Garbarek, czy Tomasz Staùko. I Pat Metheny, i Charlie Haden. I Vangelis, Jarre, Morricone, Enya. Irlandzki folk. Uwielbiam Kabaret Starszych Panów, Grechutê, Grzegorza Turnaua. Na pewno nie sposób wymieniÌ wszystkiego - tyle piêkna gromadzimy, id¹c przez ¿ycie.
Co siĂŞ tyczy niedawno przeÂżywanych emocji - Wunderowiec, ale nie fanatyk SÂłuchajÂąc relacji z konkursu mialam coraz wiĂŞkszÂą ochotĂŞ, Âżeby poszukaĂŚ tych ludzi, ktĂłrzy tak dokÂładnie oddajÂą to, co mi w tej chwili w duszy gra (emocje byÂły takie, Âże do dziÂś pamiĂŞtam, choĂŚby to "jak ja siĂŞ denerwujĂŞ teraz" Casablanki - ach, jak ja siĂŞ wtedy denerwowaÂłam:)) - czy "te brawurowe kaskady dÂźwiĂŞkĂłw, jakÂże cudowne" Mozarta:)) itp.), i w ogĂłle ludzi, ktĂłrzy kochajÂą muzykĂŞ i z ktĂłrymi moÂżna o niej porozmawiaĂŚ. Mozarta poznaÂłam juÂż, na forum tvp, teraz przedstawiam siĂŞ reszcie
Pozdrawiam wszystkich
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2015, 17:34:07 wysłane przez Aleksias » Zapisane
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #127 : Styczeń 03, 2011, 00:25:31 »

Witaj Asiu w Rodzinie!!

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #128 : Styczeń 03, 2011, 14:18:04 »

Witaj wÂśrĂłd pokrewnych dusz.
Pod Twoimi upodobaniami mogĂŞ siĂŞ podpisaĂŚ obiema (ech... na razie tylko jednÂą!) Âłapkami Chichot Nawet jakiÂś rym mi wyszedÂł! Chichot
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #129 : Styczeń 03, 2011, 15:00:21 »

kopytkami chyba by bylo lepiej
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #130 : Styczeń 03, 2011, 15:01:59 »

Witaj Aleksandro!!!!!
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #131 : Styczeń 03, 2011, 17:47:32 »

kopytkami chyba by bylo lepiej
Chichot  :DMoÂże byc! Chichot
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #132 : Styczeń 03, 2011, 18:38:04 »

Kochani - bardzo dziĂŞkujĂŞ za ciepÂłe przyjĂŞcie To teÂż tu przyciÂąga - atmosfera i fama, Âże tu siĂŞ lubiÂą, obojĂŞtnie, czego sluchajÂą;)
TrochĂŞ czasu zajĂŞÂło mi przeczytanie z grubsza tego, co pisaliÂście w trakcie Konkursu na forum tvp, a Wy w miĂŞdzyczasie wytworzyliÂście tutaj drugie tyle BĂŞdĂŞ siĂŞ musiaÂła mocno postaraĂŚ, Âżeby to wszystko przestudiowaĂŚ, moÂże odwaÂżyĂŚ siĂŞ dodaĂŚ swoje trzy grosze.

Mo¿e jeszcze kilka s³ów o mojej najbli¿szej rodzinie:), bo widzê, ¿e wiêcej osób posiada swoje kud³ate szczêœcie. Moje ma na imiê Kajtek, jest rozpieszczonym do bólu leniwcem i ³akomczuchem, niezwyk³e ciep³ym, towarzyskim i kochaj¹cym. Jest ze mn¹ ju¿ ponad piêÌ lat, ale przedtem mia³am jeszcze dwa psy, te¿ wspania³e i bardzo kochane, tak wiêc bardzo dobrze wiem, jak boli rozstanie z przyjacielem. Z doœwiadczenia jednak mogê powiedzieÌ, ¿e opieka nad kolejnym potrzebuj¹cym mi³oœci stworzeniem pomaga leczyÌ ból, no i zdecydowanie lepiej kochaÌ i cierpieÌ, ni¿ nie kochaÌ wcale:)

Januszu, dobry duchu tego forum (zresztÂą tu same dobre duchy;)), Ciebie teÂż pamiĂŞtam jeszcze z tamtych konkursowych chwil, takÂże w kontekÂście mojego ulubieĂąca ("najpiĂŞkniejsza muzyka prostotÂą jest pisana"). Jestem teÂż pod wraÂżeniem twojego CV:) Przy okazji, czytajÂąc o Twoich Chopinowskich wyprawach tak sobie pomyÂślaÂłam, Âże moÂże byÂłoby moÂżliwe, jeÂżeli miaÂłoby to byĂŚ coÂś w rodzaju klubu, byÂśmy kiedyÂś mogli, na podobieĂąstwo klubu Pickwicka , odbyĂŚ jednÂą czy drugÂą wycieczkĂŞ Âśladami Chopina? "Asia" kojarzy mi siĂŞ bardzo ciepÂło:)))
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #133 : Styczeń 03, 2011, 18:52:43 »

...tak sobie pomyÂślaÂłam, Âże moÂże byÂłoby moÂżliwe, jeÂżeli miaÂłoby to byĂŚ coÂś w rodzaju klubu, byÂśmy kiedyÂś mogli, na podobieĂąstwo klubu Pickwicka , odbyĂŚ jednÂą czy drugÂą wycieczkĂŞ Âśladami Chopina? "Asia" kojarzy mi siĂŞ bardzo ciepÂło:)))

Bardzo lubiĂŞ imiĂŞ Asia... To jeszcze z czasĂłw moich przedmaturalnych fascynacji Turgieniewem  . Zawsze wiĂŞc ciesze siĂŞ, gdy wÂśrĂłd grona przyjació³ jest jakaÂś Joanna, do ktĂłrej tak zwyczajnie i z sympatycznym sentymentem mogĂŞ zwracaĂŚ siĂŞ poprzez Asia . Nie masz nic, mam nadziejĂŞ, przeciw?

A co do wypraw... Tu juÂż wstĂŞpnie czyniliÂśmy przymiarki i jest powszechne przekonanie, ze trzeba, Âże warto . ByÂła mowa o Szafarni, Dusznikach, Antoninie i oczywiÂście ÂŻelazowej Woli. Mi -marzyÂłaby siĂŞ takÂże wspĂłlna wyprawa do Nohant i Valdemosy. SÂądzĂŞ, Âże do tematu wszyscy z chĂŞciÂą powrĂłcimy, gdy nadejdzie wiosna. A w maju - juÂż dzis wstĂŞpnie zapraszam do mnie na grilowisko 

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #134 : Styczeń 03, 2011, 18:53:53 »

Aleksias trochê po niewczasie spieszê z powitanie, ale za to z gor¹cym. Mnie zimowy wiatr zawiewa po Polsce i nie pozwala na chwileczkê przysi¹œÌ w ciep³ym k¹ciku, ¿eby skrobn¹Ì parê s³ów.

Bardzo siê ciesze Aleks, ¿e do nas zawita³aœ. Z pewnoœci¹ poczujesz siê tu jak w du¿ej rodzinie. Bo atmosfera tu wci¹¿ ciep³a, pomimo mrozu i serdeczna, a echa konkursu wci¹¿ obijaj¹ siê o œciany naszego ma³ego forum
Witaj  i czuj siĂŞ juÂż jak u siebie
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

paktprzyjazni thepunisher countrylife animilkowo kalinowatyper