Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
DziaÂły forum
>
O wszystkim i o niczym
>
Przedstawmy siĂŞ :)
Strony:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
17
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Przedstawmy siĂŞ :) (Przeczytany 75159 razy)
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert
PaweÂł
Odp: Przedstawmy siĂŞ :)
«
Odpowiedz #120 :
Listopad 15, 2010, 19:22:59 »
No dokÂładnie tak byÂło,
, ale przyznam szczerze, Âże to najprawdziwsza z prawd ( osoby poniÂżej lat 18 nie czytaĂŚ dalej), Âże fotka pochodzi z filmu "Kiedy Sally poznaÂł Harry" i dokÂładnie z takiej sceny jak niektĂłrzy bezwstydnie opisali
, ale ja tÂą fotkĂŞ wybraÂłem Âświadomie! Mam fajnego przyjaciela, wesoÂłka, ktĂłry zawsze powtarza (cyt. w oryginale) "jaja muszÂą byĂŚ" i On mnie tak nakrĂŞca. Wystarczy, Âże jest obok, nawet nie musi nic mĂłwiĂŚ i juÂż jest kupa Âśmiechu.
a moja cĂłrka wrĂłciÂła z wyjazdu, popatrzyÂła mi przez ramiĂŞ i skwitowaÂła "tamten obrazek byÂł o wiele lepszy", przyzwyczaiÂłam siĂŞ do niego, ja teÂż siĂŞ przyzwyczaiÂłem, ale ostatnio na forum TVP Kultura, ta moja pÂłeĂŚ zaczĂŞÂła byĂŚ juÂż mĂŞczÂąca.
jestem facetem, i w peÂłni doceniam piĂŞkno pÂłci przeciwnej
i to duchowe, i fizyczne, a ten Âświat jest caÂłkiem fajnie wymyÂślony,
ewa578
Ekspert
Ewa
«
Odpowiedz #121 :
Listopad 15, 2010, 20:10:39 »
WÂłaÂściwie to mi Âżal, Âże zmieniÂłeÂś zdjĂŞcie. ByÂło zmysÂłowe jak scena z filmu
i jak muzyka wielkiego Fryderyka! W zupeÂłnie inny sposĂłb oczywiÂście!!!
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert
PaweÂł
«
Odpowiedz #122 :
Listopad 15, 2010, 21:01:10 »
Cytat: ewa578 Listopad 15, 2010, 20:10:39
WÂłaÂściwie to mi Âżal, Âże zmieniÂłeÂś zdjĂŞcie. ByÂło zmysÂłowe jak scena z filmu
i jak muzyka wielkiego Fryderyka! W zupeÂłnie inny sposĂłb oczywiÂście!!!
Ewa, masz racjĂŞ, wracam! ale zobaczycie, Âże kiedy bĂŞdziecie do mnie pisali jako do kobiety, to co jakiÂś czas ktoÂś odkryje sekret
i na was napadnie
ewa578
Ekspert
Ewa
«
Odpowiedz #123 :
Listopad 15, 2010, 22:06:35 »
MyÂślĂŞ, Âże znamy siĂŞ juÂż na tyle dobrze, Âżeby nie myliĂŚ CiĂŞ z dziewczynÂą!
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #124 :
Listopad 15, 2010, 22:11:47 »
No i proszĂŞ, zdjĂŞcie powrĂłciÂło
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert
PaweÂł
«
Odpowiedz #125 :
Listopad 15, 2010, 22:44:47 »
Cytat: Monika_Aleksandra Listopad 15, 2010, 22:11:47
No i proszĂŞ, zdjĂŞcie powrĂłciÂło
no wrĂłciÂło, to jest przecieÂż Casablanka
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert
Asia
«
Odpowiedz #126 :
Styczeń 02, 2011, 22:56:31 »
Witam serdecznie! ZaglÂądaÂłam tu juÂż wczeÂśniej, wreszcie odwaÂżyÂłam siĂŞ wkroczyĂŚ bardziej zdecydowanie:) Joanna Aleksandra, dla jednych Jo, dla innych Alex, jednak w sieci chyba od zawsze Aleksias:) Czterdziestolatka z Bydgoszczy. NiedoszÂła harfistka
Podstawowe muzyczne, z muzycznej rodziny, ale ostatecznie okaza³am siê jednak bardziej uzdolniona do produkowania s³ów, ni¿ dŸwiêków. W meandrach dalszej edukacji przyrodnik, filolog, a ostatecznie, podobnie jak Ola, jestem t³umaczk¹. Ale muzyka pozostaje jedn¹ z najwa¿niejszych, niezbêdnych wartoœci w moim ¿yciu.
Szczêœliwa posiadaczka kud³atego psa i ogromnej sterty ksi¹¿ek. Mi³oœniczka dobrej herbaty i angielskiego humoru.
Muzyczne upodobania - ¿elazny fundament, to Chopin, Mozart, Bach, Beethoven, Vivaldi - zatem klasycznie doœÌ.
Mozart najbliÂższy sercu, Chopin najbliÂższy duszy:)) Potem jeszcze wielu, wielu innych, jak Grieg, List, Debussy, Ravel, itp. itp. Ale i np. Hildegarda z Bingen, i Ăłwczesne chĂłrki:) PrĂłcz tego jazz, taki w miarĂŞ Âłagodny, jak np. Jan Garbarek, czy Tomasz StaĂąko. I Pat Metheny, i Charlie Haden. I Vangelis, Jarre, Morricone, Enya. Irlandzki folk. Uwielbiam Kabaret Starszych PanĂłw, GrechutĂŞ, Grzegorza Turnaua. Na pewno nie sposĂłb wymieniĂŚ wszystkiego - tyle piĂŞkna gromadzimy, idÂąc przez Âżycie.
Co siĂŞ tyczy niedawno przeÂżywanych emocji - Wunderowiec, ale nie fanatyk
SÂłuchajÂąc relacji z konkursu mialam coraz wiĂŞkszÂą ochotĂŞ, Âżeby poszukaĂŚ tych ludzi, ktĂłrzy tak dokÂładnie oddajÂą to, co mi w tej chwili w duszy gra (emocje byÂły takie, Âże do dziÂś pamiĂŞtam, choĂŚby to "jak ja siĂŞ denerwujĂŞ teraz" Casablanki - ach, jak ja siĂŞ wtedy denerwowaÂłam:)) - czy "te brawurowe kaskady dÂźwiĂŞkĂłw, jakÂże cudowne" Mozarta:)) itp.), i w ogĂłle ludzi, ktĂłrzy kochajÂą muzykĂŞ i z ktĂłrymi moÂżna o niej porozmawiaĂŚ. Mozarta poznaÂłam juÂż, na forum tvp, teraz przedstawiam siĂŞ reszcie
Pozdrawiam wszystkich
«
Ostatnia zmiana: Październik 11, 2015, 17:34:07 wysłane przez Aleksias
»
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #127 :
Styczeń 03, 2011, 00:25:31 »
Witaj Asiu w Rodzinie!!
Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
ewa578
Ekspert
Ewa
«
Odpowiedz #128 :
Styczeń 03, 2011, 14:18:04 »
Witaj wÂśrĂłd pokrewnych dusz.
Pod Twoimi upodobaniami mogĂŞ siĂŞ podpisaĂŚ obiema (ech... na razie tylko jednÂą!) Âłapkami
.
Nawet jakiÂś rym mi wyszedÂł!
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #129 :
Styczeń 03, 2011, 15:00:21 »
kopytkami chyba by bylo lepiej
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #130 :
Styczeń 03, 2011, 15:01:59 »
Witaj Aleksandro!!!!!
ewa578
Ekspert
Ewa
«
Odpowiedz #131 :
Styczeń 03, 2011, 17:47:32 »
Cytat: bartus Styczeń 03, 2011, 15:00:21
kopytkami chyba by bylo lepiej
:DMoÂże byc!
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert
Asia
«
Odpowiedz #132 :
Styczeń 03, 2011, 18:38:04 »
Kochani - bardzo dziĂŞkujĂŞ za ciepÂłe przyjĂŞcie
To teÂż tu przyciÂąga - atmosfera i fama, Âże tu siĂŞ lubiÂą, obojĂŞtnie, czego sluchajÂą;)
TrochĂŞ czasu zajĂŞÂło mi przeczytanie z grubsza tego, co pisaliÂście w trakcie Konkursu na forum tvp, a Wy w miĂŞdzyczasie wytworzyliÂście tutaj drugie tyle
BĂŞdĂŞ siĂŞ musiaÂła mocno postaraĂŚ, Âżeby to wszystko przestudiowaĂŚ, moÂże odwaÂżyĂŚ siĂŞ dodaĂŚ swoje trzy grosze.
Mo¿e jeszcze kilka s³ów o mojej najbli¿szej rodzinie:), bo widzê, ¿e wiêcej osób posiada swoje kud³ate szczêœcie. Moje ma na imiê Kajtek, jest rozpieszczonym do bólu leniwcem i ³akomczuchem, niezwyk³e ciep³ym, towarzyskim i kochaj¹cym. Jest ze mn¹ ju¿ ponad piêÌ lat, ale przedtem mia³am jeszcze dwa psy, te¿ wspania³e i bardzo kochane, tak wiêc bardzo dobrze wiem, jak boli rozstanie z przyjacielem. Z doœwiadczenia jednak mogê powiedzieÌ, ¿e opieka nad kolejnym potrzebuj¹cym mi³oœci stworzeniem pomaga leczyÌ ból, no i zdecydowanie lepiej kochaÌ i cierpieÌ, ni¿ nie kochaÌ wcale:)
Januszu, dobry duchu tego forum (zresztÂą tu same dobre duchy;)), Ciebie teÂż pamiĂŞtam jeszcze z tamtych konkursowych chwil, takÂże w kontekÂście mojego ulubieĂąca ("najpiĂŞkniejsza muzyka prostotÂą jest pisana"
). Jestem teÂż pod wraÂżeniem twojego CV:) Przy okazji, czytajÂąc o Twoich Chopinowskich wyprawach tak sobie pomyÂślaÂłam, Âże moÂże byÂłoby moÂżliwe, jeÂżeli miaÂłoby to byĂŚ coÂś w rodzaju klubu, byÂśmy kiedyÂś mogli, na podobieĂąstwo klubu Pickwicka
, odbyĂŚ jednÂą czy drugÂą wycieczkĂŞ Âśladami Chopina? "Asia" kojarzy mi siĂŞ bardzo ciepÂło:)))
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #133 :
Styczeń 03, 2011, 18:52:43 »
Cytat: Aleksias Styczeń 03, 2011, 18:38:04
...tak sobie pomyÂślaÂłam, Âże moÂże byÂłoby moÂżliwe, jeÂżeli miaÂłoby to byĂŚ coÂś w rodzaju klubu, byÂśmy kiedyÂś mogli, na podobieĂąstwo klubu Pickwicka
, odbyĂŚ jednÂą czy drugÂą wycieczkĂŞ Âśladami Chopina? "Asia" kojarzy mi siĂŞ bardzo ciepÂło:)))
Bardzo lubiĂŞ imiĂŞ Asia... To jeszcze z czasĂłw moich przedmaturalnych fascynacji Turgieniewem
. Zawsze wiêc ciesze siê, gdy wœród grona przyjació³ jest jakaœ Joanna, do której tak zwyczajnie i z sympatycznym sentymentem mogê zwracaÌ siê poprzez Asia
. Nie masz nic, mam nadziejĂŞ, przeciw?
A co do wypraw... Tu juÂż wstĂŞpnie czyniliÂśmy przymiarki i jest powszechne przekonanie, ze trzeba, Âże warto
. ByÂła mowa o Szafarni, Dusznikach, Antoninie i oczywiÂście ÂŻelazowej Woli. Mi -marzyÂłaby siĂŞ takÂże wspĂłlna wyprawa do Nohant i Valdemosy. SÂądzĂŞ, Âże do tematu wszyscy z chĂŞciÂą powrĂłcimy, gdy nadejdzie wiosna. A w maju - juÂż dzis wstĂŞpnie zapraszam do mnie na grilowisko
Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #134 :
Styczeń 03, 2011, 18:53:53 »
Aleksias trochê po niewczasie spieszê z powitanie, ale za to z gor¹cym. Mnie zimowy wiatr zawiewa po Polsce i nie pozwala na chwileczkê przysi¹œÌ w ciep³ym k¹ciku, ¿eby skrobn¹Ì parê s³ów.
Bardzo siê ciesze Aleks, ¿e do nas zawita³aœ. Z pewnoœci¹ poczujesz siê tu jak w du¿ej rodzinie. Bo atmosfera tu wci¹¿ ciep³a, pomimo mrozu i serdeczna, a echa konkursu wci¹¿ obijaj¹ siê o œciany naszego ma³ego forum
Witaj i czuj siĂŞ juÂż jak u siebie
Strony:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...