Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wytypuj zwyciĂŞzcĂŞ 17. MiĂŞdzynarodowego Konkursu im. F. Chopina  (Przeczytany 62404 razy)
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #90 : Październik 16, 2015, 20:22:47 »

WÂłaÂśnie - nie ma co marzyĂŚ, Âżeby puÂścili trzech PolakĂłw do finaÂłu:(

Jak Leszku zliczysz punktowania ujemne? Chyba teÂż na plus:)
A moje typowania, to w du¿ej mierze i efekt naszych rozmów z przyjació³mi, bardziej ode mnie zag³êbionymi w muzyczne tajniki, i s³uchanie ekspertów
w DwĂłjce i ich przewidywaĂą co do werdyktu. CaÂły czas sÂą to jakieÂś kompromisy miĂŞdzy tym, co siĂŞ czuje samemu, a co, jak siĂŞ przypuszcza, zadecyduje jury.
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2015, 20:29:59 wysłane przez Aleksias » Zapisane
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #91 : Październik 16, 2015, 20:28:13 »

Luigi Carroccia - WÂłochy
Seong-Jin Cho - Korea PoÂłudniowa
Krzysztof Ksi¹¿ek - Polska
Kate Liu - Stany Zjednoczone
Eric Lu - Stany Zjednoczone
Georgijs Osokins - ÂŁotwa
Charles Richard-Hamelin - Kanada
Alexei Tartakovsky - Stany Zjednoczone
Yike (Tony) Yang - Kanada
Aimi Kobayashi - Japonia
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #92 : Październik 16, 2015, 20:32:52 »

Poziom pó³fina³u by³ wyœmienity, przynajmniej w odbiorze telewizyjno-radiowym. Do fina³u powinno dostaÌ siê ponad 10 pianistów.

Seong-Jin Cho
Aljosa Jurinic
Su Yeong Kim
Aimi Kobayashi
ÂŁukasz KrupiĂąski
Krzysztof Ksi¹¿ek
Kate Liu
Eric Lu
Szymon Nehring
Georgijs Osokins
Charles Richard-Hamelin
Yike Yang

a moÂże nawet: Dmitrij Sziszkin

fille007
Ekspert

« Odpowiedz #93 : Październik 16, 2015, 20:34:00 »

Wklejam ze strony: http://pl.chopincompetition2015.com/news/cd36cf73-3414-402a-a1f7-ff44f913d940

JuÂż od 16 paÂździernika za poÂśrednictwem strony www.chopincompetition2015.com oraz w aplikacji mobilnej „Konkurs Chopinowski” kaÂżdy zarejestrowany uÂżytkownik moÂże wzi¹Ì udziaÂł w gÂłosowaniu na swoich faworytĂłw XVII MiĂŞdzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina.

O tym, kto wygra XVII Konkurs Chopinowskiego dowiemy siĂŞ w nocy z 20 na 21 paÂździernika 2015 roku. Werdykt jury zostanie ogÂłoszony w Sali Lustrzanej Filharmonii Narodowej. ZwyciĂŞzca otrzyma ZÂłoty Medal i nagrodĂŞ w wysokoÂści 30.000 euro, a takÂże liczne propozycje koncertowe. Ponadto dziĂŞki wspó³pracy Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina z wytwĂłrniÂą Deutsche Grammophon juÂż 6 listopada ukaÂże siĂŞ chopinowski album – kronika konkursowa zwyciĂŞzcy konkursu. PianiÂści walczÂą teÂż o nagrody specjalne za najlepsze wykonanie: mazurkĂłw, poloneza, koncertu i sonaty, a takÂże o liczne nagrody pozaregulaminowe, w tym NagrodĂŞ PublicznoÂści.

Internauci mogÂą gÂłosowaĂŚ na swoich faworytĂłw za poÂśrednictwem strony internetowej chopincompetition2015.com oraz aplikacji „Konkurs Chopinowski”.

Zalogowany uÂżytkownik moÂże oddaĂŚ po jednym gÂłosie na kaÂżdego z FinalistĂłw, poprzez klikniĂŞcie oznaczonego symbolem gwiazdki pola znajdujÂącego siĂŞ przy sylwetce wybranego uczestnika Konkursu w zakÂładce Uczestnicy. Oddany gÂłos moÂżna zmieniĂŚ lub wycofaĂŚ.

GÂłosowanie trwaĂŚ bĂŞdzie od 16 (po ogÂłoszeniu wynikĂłw III etapu) do 20 paÂździernika 2015 roku.

Amo la musica sopra tutte le arti
anelik
Ekspert

« Odpowiedz #94 : Październik 16, 2015, 20:38:08 »

Seong-Jin Cho, Aimi Kobayashi, Krzysztof Ksi¹¿ek, Kate Liu,  Eric Lu, Szymon Nehring, Charles Richard-Hamelin - ci nasunĂŞli mi siĂŞ jakoÂś tak oczywiÂście. ZobaczyĂŚ chciaÂłabym takÂże ÂŁukasza KrupiĂąskiego i "MÂłodego" czyli Yike (Tony) Yanga Brak mi jednego typu i tu siĂŞ gubiĂŞ - Zu Xi nie sÂłyszaÂłam w caÂłoÂści i juÂż nie zd¹¿ê wysÂłuchaĂŚ, Carrocia trochĂŞ polegÂł. MoÂże Szyszkin.

Przewrotnie jednak myÂślĂŞ, Âże przejdzie Osokins (co jeszcze zrozumiaÂłabym z uwagi na Berceuse), i miecnaja Dinara - Horpyna - tu nie wiem dlaczego.

TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #95 : Październik 16, 2015, 20:43:17 »

Bo za DinarÂą stojÂą okreÂślone siÂły, nie wiadomo jak siĂŞ w ogĂłle dostaÂła do konkursu  -spiseg-

tuco82
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #96 : Październik 16, 2015, 20:45:33 »

Poziom pó³fina³u by³ wyœmienity, przynajmniej w odbiorze telewizyjno-radiowym. Do fina³u powinno dostaÌ siê ponad 10 pianistów.

Seong-Jin Cho
Aljosa Jurinic
Su Yeong Kim
Aimi Kobayashi
ÂŁukasz KrupiĂąski
Krzysztof Ksi¹¿ek
Kate Liu
Eric Lu
Szymon Nehring
Georgijs Osokins
Charles Richard-Hamelin
Yike Yang

a moÂże nawet: Dmitrij Sziszkin
Co to znaczy "powinno dostac siĂŞ" oraz "a moÂże nawet"Co?

Mylicie wÂątki! Gdzie kolor zielony?

-----------
Jak zakÂładaÂłem ten temat, to oczekiwaÂłem jedynie prostych, sformalizowanych zgodnie z zasadami wpisĂłw. Powstaje baÂłagan!
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2015, 20:47:15 wysłane przez tuco82 » Zapisane

"Problemem cytatów znalezionych w Internecie jest ich w¹tpliwa autentycznoœÌ." - Albert Einstein
anelik
Ekspert

« Odpowiedz #97 : Październik 16, 2015, 20:48:59 »

Przepraszam napiszĂŞ to jeszcze raz - bo siĂŞ pozlewaÂło:

Seong-Jin Cho, Aimi Kobayashi, Krzysztof Ksi¹¿ek, Kate Liu,  Eric Lu, Szymon Nehring, Charles Richard-Hamelin

- ci nasunĂŞli mi siĂŞ jakoÂś tak oczywiÂście.

ZobaczyĂŚ chciaÂłabym takÂże
ÂŁukasza KrupiĂąskiego i "MÂłodego" czyli Yike (Tony) Yanga.

Brak mi jednego typu i tu siê gubiê - Zu Xi nie s³ysza³am w ca³oœci i ju¿ nie zd¹¿ê wys³uchaÌ, Carrocia trochê poleg³.
MoÂże Szyszkin.

Przewrotnie jednak myÂślĂŞ, Âże przejdzie
Osokins (co jeszcze zrozumiaÂłabym z uwagi na Berceuse), i miecnaja
Dinara - Horpyna - tu nie wiem dlaczego.
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #98 : Październik 16, 2015, 20:50:29 »

Leszku, wyluzuj Mozart nie czuje siĂŞ na siÂłach "zgilotynowaĂŚ" kilku z tych wspaniaÂłych artystĂłw, ktĂłrzy w jego odczuciu nie zasÂługujÂą na odrzucenie.  
Tak czy inaczej, zapewne wskazaÂł wszystkich tych, ktĂłrzy siĂŞ do finaÂłu dostanÂą.

Ja teÂż z bĂłlem zaznaczaÂłam innym kolorem niektĂłrych z listy tych, ktĂłrzy teÂż powinni nadal na niej byĂŚ. Tak czy inaczej bĂŞdzie to dla kogoÂś krzywdÂą:(
Niby to zabawa, ale teÂż - rĂłwnieÂż i dla nas - smutek:(
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2015, 21:09:36 wysłane przez Aleksias » Zapisane
tuco82
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #99 : Październik 16, 2015, 20:54:36 »

ZobaczyĂŚ chciaÂłabym takÂże
ÂŁukasza KrupiĂąskiego i "MÂłodego" czyli Yike (Tony) Yanga.

Brak mi jednego typu i tu siê gubiê - Zu Xi nie s³ysza³am w ca³oœci i ju¿ nie zd¹¿ê wys³uchaÌ, Carrocia trochê poleg³.
MoÂże Szyszkin.

Przewrotnie jednak myÂślĂŞ, Âże przejdzie
Osokins (co jeszcze zrozumiaÂłabym z uwagi na Berceuse), i miecnaja
Dinara - Horpyna - tu nie wiem dlaczego.
Czemu kolorem zielonym?

Nie rozumiem Was.

"Problemem cytatów znalezionych w Internecie jest ich w¹tpliwa autentycznoœÌ." - Albert Einstein
anelik
Ekspert

« Odpowiedz #100 : Październik 16, 2015, 21:00:26 »

E, to wcale nie jest zabawne. PiĂŞĂŚ lat temu byÂło mi Âłatwiej typowaĂŚ. MiaÂłam "swoich" od pierwszego etapu i - wprawdzie ze stratami - ale dowiozÂłam do finaÂłu Trifonowa, Wundera, Kultyszewa, KolĂŞ (choĂŚ nie pamiĂŞtam czy akurat jego zauwaÂżyÂłam w pierwszym etapie). Có¿, Âże ostatecznie zamiast Koziaka wszedÂł Wakarecy a konkurs wygraÂła Awdiejewa?  Teraz zresztÂą teÂż Âłatwo o takie rozstrzygniĂŞcie, ktĂłre zwali mnie z nĂłg, bo co jeÂśli wygra Dinara?  
anelik
Ekspert

« Odpowiedz #101 : Październik 16, 2015, 21:01:06 »

Czemu kolorem zielonym?

Nie rozumiem Was.

Znaczy chcesz dziesiÂątkĂŞ i koniec tak?
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2015, 00:15:47 wysłane przez Aleksias » Zapisane
anelik
Ekspert

« Odpowiedz #102 : Październik 16, 2015, 22:05:03 »

Seong-Jin Cho
 Aljoša JuriniĂŚ
Aimi Kobayashi
Kate Liu
 Eric Lu
Szymon Nehring
Georgijs Osokins
 Charles Richard-Hamelin
 Dmitry Shishkin
Pan Yike (Tony) Yang
Niebieskooki
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #103 : Październik 16, 2015, 23:27:20 »

Nie wiem, kto wygra, ale nie zdecyduje o tym koncert. Wygra ten, kto dotychczas prezentowaÂł siĂŞ najlepiej, chyba Âże poÂłoÂży finaÂł. Najbardziej liczyĂŚ siĂŞ bĂŞdzie III etap i sonata.

Powiem inaczej. Skreœlmy pianistów europejskich, bo za bardzo ostatnio dominowali. W dalszej czêœci skreœlmy zbyt m³odych, bo nie udŸwign¹ sukcesu itd. Potem skreœlmy bia³ych, bo ¿ó³ci od jakiegoœ czasu czuj¹ siê niedowartoœciowani na konkursie, w tym roku ruszyli szerok¹ ³aw¹ i o niebo lepiej przygotowani koncepcyjnie. Kto pozostaje? Liu i Kobayashi, z czego wiêksze szanse ma Liu, bo jej zwyciêstwo zadowoli i Azjê i Amerykê. Jeœli tak bêdzie, nie bêdê mia³ nic przeciw, bo prezentuje taki poziom, ¿e jej zwyciêstwo nie wzbudzi³oby chyba wiêkszych kontrowersji (g³osy fanatycznych mi³oœników jedynego ukochanego artysty pomijam). Nie wiem, czy Was to przekonuje czy nie, ale jeœli konkurs ma utrzymaÌ œwiatow¹ rangê, trzeba czasem pomyœleÌ "geograficzno-etnicznie". I s¹dzê, ¿e takie kryteria zdecyduj¹ w tym roku, a nie ¿adne uk³ady personalne.
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2015, 00:15:10 wysłane przez Aleksias » Zapisane

O mĂłj BoÂżanowie, ten Chopin to byÂł naprawdĂŞ Wunder Geniuszas!
Rachela
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #104 : Październik 17, 2015, 00:12:41 »

Nie wiem, kto wygra, ale nie zdecyduje o tym koncert. Wygra ten, kto dotychczas prezentowaÂł siĂŞ najlepiej, chyba Âże poÂłoÂży finaÂł. Najbardziej liczyĂŚ siĂŞ bĂŞdzie III etap i sonata.

Powiem inaczej. Skreœlmy pianistów europejskich, bo za bardzo ostatnio dominowali. W dalszej czêœci skreœlmy zbyt m³odych, bo nie udŸwign¹ sukcesu itd. Potem skreœlmy bia³ych, bo ¿ó³ci od jakiegoœ czasu czuj¹ siê niedowartoœciowani na konkursie, w tym roku ruszyli szerok¹ ³aw¹ i o niebo lepiej przygotowani koncepcyjnie. Kto pozostaje? Liu i Kobayashi, z czego wiêksze szanse ma Liu, bo jej zwyciêstwo zadowoli i Azjê i Amerykê. Jeœli tak bêdzie, nie bêdê mia³ nic przeciw, bo prezentuje taki poziom, ¿e jej zwyciêstwo nie wzbudzi³oby chyba wiêkszych kontrowersji (g³osy fanatycznych mi³oœników jedynego ukochanego artysty pomijam). Nie wiem, czy Was to przekonuje czy nie, ale jeœli konkurs ma utrzymaÌ œwiatow¹ rangê, trzeba czasem pomyœleÌ "geograficzno-etnicznie". I s¹dzê, ¿e takie kryteria zdecyduj¹ w tym roku, a nie ¿adne uk³ady personalne.

Oby sÂłowa wieszcza Niebieskookiego ziÂściÂły siĂŞ ! DziĂŞkujĂŞ za moc emocji! K.SZ.fajne forum
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2015, 00:15:58 wysłane przez Aleksias » Zapisane
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

countrylife thepunisher twistedgamers kalinowatyper neder-live