Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
DziaÂły forum
>
O wszystkim i o niczym
>
Sportowe miscellanea
Strony:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
38
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Sportowe miscellanea (Przeczytany 102907 razy)
Niebieskooki
Administrator
Ekspert
Odp: Sportowe miscellanea
«
Odpowiedz #150 :
Styczeń 23, 2011, 19:44:12 »
DziaÂło siĂŞ w Zakopanem> Uff. HuÂśtawka nastrojĂłw z happy endem. JeÂśli toÂś postawiÂł u boomachera na Stocha, to musiaÂł nieÂźle zarobiĂŚ. Tylko czy byÂł ktoÂś taki?
ZÂłoto? No nie. Medale bĂŞdÂą w Oslo przyznawaĂŚ. Ale gdyby siĂŞ okazaÂło, Âże xbw objawia zdolnoÂści prorocze...
A szczypiorniÂści sÂą juÂż w takim kanale, Âże muszÂą liczyĂŚ na innych, bo wÂłasne zwyciĂŞstwa juÂż nie wystarczÂą...
O mĂłj BoÂżanowie, ten Chopin to byÂł naprawdĂŞ Wunder Geniuszas!
xbw
Ekspert
«
Odpowiedz #151 :
Styczeń 23, 2011, 21:38:36 »
MiaÂłam, wg planu, byĂŚ dziÂś w "Zakopcu", bilety byÂły kupione na nocny pociÂąg, i byĂŚ moÂże udaÂłoby siĂŞ takÂże pojawiĂŚ pod skoczniÂą i na wÂłasne oczy doznaĂŚ wzlotĂłw i upadkĂłw kibica chÂłopakĂłw na deskach. Niestety sprawa "siĂŞ" odkrĂŞciÂła, ale z wielkimi emocjami oglÂądaÂłam skoki przed TV, kiedy Kamil oddaÂł drugi rĂłwny dobry skok
uÂściskaÂłam syna i rzuciÂłam siĂŞ na oÂślep do komputera przesÂłaĂŚ dobre wieÂści dalej i w afekcie przyznaÂłam zÂłoty medal. MoÂże i faktycznie jakieÂś widzenie prorocze, siĂŞ okaÂże
aro 59
Ekspert
--- Marek ---
«
Odpowiedz #152 :
Styczeń 23, 2011, 22:15:42 »
TV Polonia
Jest teraz Beata Pawlikowska.
Opowiada o swoich mÂądroÂściach Âżycia.
pozdrawiam
Marek
kozioÂł
Ekspert
«
Odpowiedz #153 :
Styczeń 23, 2011, 23:06:05 »
Beatko..widzĂŞ, Âże chyba bĂŞdĂŞ musiaÂł przesÂłaĂŚ ci swoje dokÂładne "namiary" (znak zodiaku, Âślady linii papilarnych, tĂŞtno, ciÂśnienie..), przeanalizowaÂłabyÂś materiaÂł - bo niezmiernie ciekaw jestem co takiego fajnego spotka mnie w tym roku..
xbw
Ekspert
«
Odpowiedz #154 :
Styczeń 23, 2011, 23:41:42 »
KozioÂłku, kiedy speÂłni siĂŞ pierwsze, pomyÂślĂŞ o nastĂŞpnych
suÂłek
Ekspert
«
Odpowiedz #155 :
Styczeń 24, 2011, 00:54:39 »
Ostatnio w sporcie bardzo duÂżo emocji. NajwiĂŞcej nerwĂłw przysparzajÂą mi piÂłkarze rĂŞczni. TĂŞtno podnosi siĂŞ juÂż od samego poczÂątku. Fajna jest ta piÂłka rĂŞczna no a my mamy fajnÂą druÂżynĂŞ. ZauwaÂżam, Âże Piotr Wyszomirski broni coraz lepiej. ZarĂłwno wczoraj jak i dzisiaj wyÂłapaÂł kilka bardzo istotnych rzutĂłw. Dla Szmala jest to jakaÂś odskocznia, bo jak jemu sÂłabo wychodzi to jest jeszcze wÂłasnie Wyszomirski. Medalu nasi juÂż nie zdobĂŞdÂą ale emocji dostarczyli wiele. Brawo. WaÂżne jest teÂż aby druzyna miaÂła trenera o wyrazistej osobowoÂści, a Bogdan Wenta taki jest i stÂąd nasze sukcesy w ostatnich latach. MoÂże piÂłkarze noÂżni pozazdroszczÂą szczypiornistom (w sensie pozytywnym) i pĂłjdÂą w ich Âślady?
http://franzschubert.pl
Niebieskooki
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #156 :
Styczeń 24, 2011, 13:20:15 »
Nie ma co siĂŞ czarowaĂŚ. Nasi szczypiorniÂści, za przeproszeniem, sp*** turniej. Trzeba to powiedzieĂŚ wyraÂźnie. MĂŞczyli siĂŞ juÂż na poczÂątku ze sÂłabszymi druÂżynami. JuÂż po meczu z ArgentynÂą napisaÂłem (ale nie tutaj), Âże szczypiorniÂści skoĂączÂą jak siatkarze. I tak siĂŞ staÂło. MaÂło brakowaÂło do szczĂŞÂścia? MaÂło. Zgadza siĂŞ. Szwecja i Dania byÂły do ogrania. Nie graÂły szczypiorniaka nie z tej ziemi i powinny z PolskÂą przegraĂŚ. Ale jeÂśli siĂŞ nie potrafi wygrywaĂŚ w przewadze (Szwedzi okresy polskiej gry w przewadze wygrali 6:1), to wygrywaĂŚ ciĂŞÂżko. A jeÂśli nie potrafi siĂŞ do tego szybkiej kontry skoĂączyĂŚ inaczej niÂż podaniem do przeciwnika, to nie ma o czym mĂłwiĂŚ.
NiektĂłrzy mĂłwiÂą, Âże skÂład trzeba odmÂłodziĂŚ. To nieuniknione w pewnym momencie, ale nasi pokazali, Âże graĂŚ potrafiÂą, tyle Âże jak graÂł jeden, to przestawaÂł inny. I tak to siĂŞ ciÂągnĂŞÂło. WiĂŞc nie tu leÂży problem. NiektĂłrzy winiÂą trenera. Nie wiedzÂą, co czyniÂą, gdyby nie wysiÂłki Wenty, to z grupy byÂśmy nie wyszli. Po prostu nie wyszedÂł turniej i tyle. Zdarza siĂŞ. Tak jest w kaÂżdym sporcie. StaÂło siĂŞ. MoÂżna siĂŞ wÂściekaĂŚ, ale trzeba ratowaĂŚ, co siĂŞ da, czyli w tym przypadku walczyĂŚ o start na olimpiadzie. Potrzeba 7. miejsca. Ale mam nadziejĂŞ, Âże nasi pĂłjdÂą na maksa i zagrajÂą o 5. Kibice wczoraj nie poszli do domu, chociaÂż mogli, gdy dowiedzieli siĂŞ, Âże medalu nie bĂŞdzie. Jutro pewnie znĂłw przyjdÂą na mecz. Trzeba graĂŚ.
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #157 :
Styczeń 24, 2011, 13:52:14 »
zapewne chodziÂło Ci o sÂłowo: sprofanowali
anelik
Ekspert
«
Odpowiedz #158 :
Styczeń 25, 2011, 00:07:30 »
Mo¿e byÌ jeszcze : spartolili, sprofanowali, spinkolili, spostponowali itp itd. Lepiej nie mówiÌ. Nie przepadam za t¹ gr¹ ale w koùcu nasi grali, to siê interesowa³am. Wczoraj obejrza³am koùcówkê, poprawiaj¹c wypracowanie z polskiego w³asnego synusia. Nie doœÌ, ¿e poziom pisarstwa mojej latoroœli podniós³ mi skutecznie ciœnienie a tu jeszcze ten mecz!
Ale w tym tygodniu zaczynaj¹ siê ³y¿wy!!! Jak ja znajdê czas? Mo¿e ktoœ wie gdzie znaleŸÌ 25 godzinê w dobie. Przyda³by siê zmieniacz czasu ale Harry Potter wraz z kumplami rozbili ca³y zapas w Ministerstwie Magii
ÂŻadnej nadziei
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #159 :
Styczeń 25, 2011, 10:40:39 »
Trzeba zrobiĂŚ odwiert gdzie indziej
Niebieskooki
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #160 :
Styczeń 25, 2011, 18:14:04 »
Niemcy teÂż poza strefÂą medalowÂą. Ale numer...
Mam wraÂżenie, Âże poziom na tych mistrzostwach jest kiepski. Tym bardziej szkoda podium...
suÂłek
Ekspert
«
Odpowiedz #161 :
Styczeń 25, 2011, 21:39:21 »
no niestety. Szczypiorniœci dzis tak¿e nie popisali siê. Wprawdzie Chorwacja to dobra dru¿yna, chocia¿ graj¹ca bardzo agresywnie (Bielecki straci³ oko przecie¿ w starciu z Chorwatem). No ale taka jest pi³ka rêczna. Mam takie spostrze¿enie: nasi graj¹ (relatywnie) kiepsko bo wiêkszoœÌ gra w lidze niemieckiej, a tam jak widaÌ chyba te¿ kryzys. Niemcy kompletnie zawiedli. Mo¿na zaryzykowaÌ stwierdzenie, ¿e u naszych s¹siadów zza Odry niewiele mo¿na siê nauczyÌ (pi³ka rêczna). Wiêc albo graÌ u siebie albo w lepszej lidze (np hiszpaùskiej). No szkoda tego dzisiejszego meczu. Denerwuj¹ce jest te¿ i to, ¿e nasi nie potrafi¹ przeprowadziÌ szybkiego kontrataku. W zasadzie wszystkie bramki zdobyte zosta³y po ataku pozycyjnym i szarpaninie na kole (poza kilkoma naprawdê koronkowymi akcjami). Ale trzymajmy kciuki w pi¹tek. Zgadzam siê z opini¹ Niebieskookiego, ¿e nale¿y odm³odziÌ dru¿ynê. Mo¿e w³aœnie ten proces siê odbywa i st¹d taka a nie inna gra. Mo¿e w nastêpnym turnieju wystapimy ju¿ z ca³kowicie odm³odzon¹ dru¿yn¹? A Wenta? Suuuper trener. Oby takich wiêcej w Polsce.
http://franzschubert.pl
aro 59
Ekspert
--- Marek ---
«
Odpowiedz #162 :
Luty 07, 2011, 08:51:07 »
Uratowanie dÂłoni Roberta jest teraz w geniuszu i sprawnych dÂłoniach chirurga
Mario Igor Roseglio.
http://www.youtube.com/watch?v=bnR6SboBh0k&feature=player_embedded#
pozdrawiam
Marek
Niebieskooki
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #163 :
Luty 15, 2011, 00:35:17 »
Robert wrĂłci. JakoÂś jestem o tym przekonany. Ale od rajdĂłw niech siĂŞ trzyma z daleka. JuÂż raz dostaÂł ostrzeÂżenie i obiecywaÂł, Âże koĂączy z rajdami. Niestety, nie dotrzymaÂł sÂłowa. Mam nadzieje, Âże tym razem przemyÂśli sprawĂŞ. Wszystko powinien podporzÂądkowaĂŚ wielkim celom w F1. Bo jeÂśli chodzi o umiejĂŞtnoÂści, to tylko Alonso prezentuje rĂłwnie wysoki poziom.
A tymczasem trochĂŞ siĂŞ dziaÂło w skokach. Drugie zwyciĂŞstwo Kamila, a potem trochĂŞ dalsze miejsca. Podium i rekord Polski Adama...
Mistrzostwa za pasem. Adam jest w ci¹gu i szczególnie na normalnej skoczni mo¿e sprawiÌ nam wielk¹ radoœÌ. Stoch formy nie straci³, widaÌ, ¿e po prostu skocznie mamucie mu nie le¿¹. Trzeba mieÌ nadziejê, ¿e skoki na tych skoczniach nie rozregulowa³y jego automatyzmu. A nawet jeœli, to w³aœnie jest czas, ¿eby to skorygowaÌ. Wydaje siê, ¿e dominatorzy tego sezonu zaczynaj¹ mieÌ problemy. Oj, pamiêtam takie konkursy mistrzowskie, w których 100-procentowi faworyci p³acili cenê za kosmicny poziom od pocz¹tku sezonu... Dlatego faworytów radzê upatrywaÌ wœród tych, którzy id¹ w górê.
kozioÂł
Ekspert
«
Odpowiedz #164 :
Luty 16, 2011, 01:48:04 »
Szybki jak "bÂłyskawica" Robert na pewno wrĂłci..Z tym, Âże - tak jak mĂłwisz Niebieskooki z rajdami raz na zawsze powinien daĂŚ sobie spokĂłj, zaÂś ewentualny nadmiar adrenaliny niechaj wyÂładowuje ĂŚwiczÂąc np sztuki walki, lub zabawiajÂąc siĂŞ w cos na wzĂłr paintballu..
Nawet jeÂżeli z tÂą dÂłoniÂą bĂŞdzie miaÂł jakoweÂś problemy (co odpukaĂŚ) to i tak medycyna potrafi w dzisiejszych czasach czyniĂŚ cuda..
A w skokach rzeczywiœcie dzia³o siê, dzia³o..i Kamil i Adaœ w wysokiej formie, ponadto rekord Adama - oby tak dalej, a nó¿ na mistrzostwach sprawi¹ Nam mi³¹ niespodziankê, wskakuj¹c jak nie na najwy¿szy, to przynajmniej na którychœ z bocznych stopni podium..
Zatem naszym latajÂącym niczym ptaki zawodnikom dedykujĂŞ taka oto "skocznÂą" pioseneczkĂŞ..
http://www.youtube.com/watch?v=wlq0lYB3iSM
Strony:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...