xbw
|
 |
« Odpowiedz #15 : Maj 05, 2012, 18:04:14 » |
|
No i koniec na dziœ, a Tanya narobi³a mi wielkiego apetytu na ci¹g dalszy, postaram siê codziennie choÌ kilku uczestników pos³uchaÌ, przyjemnoœÌ muzyczna w czystej postaci  Problem w tym, ¿eby trafiaÌ na tych "bardziejszych".
|
|
|
|
|
|
|
TeresaGrob
|
 |
« Odpowiedz #16 : Maj 05, 2012, 18:30:18 » |
|
Jutro zaraz po Koli wystÂąpi Jung Eun Kim i zagra sonate B-dur D575.
|
|
|
|
|
|
|
bartus
|
 |
« Odpowiedz #17 : Maj 05, 2012, 18:47:22 » |
|
OglÂądam w przerwie tego Lubjancewa( tak po polsku by byÂło?) i widzĂŞ zbliÂżenia kamery na dÂłonie artysty, gdy podczas gry one tak zmysÂłowo siĂŞ krzyÂżujÂą....I od razu mi siĂŞ przypomina, Âże Liszt - kobieciarz i uwodziciel, salonowy lew i flirciarz, celowo umieszczaÂł takie wstawki w swoich utworach, bo ponoĂŚ to bardzo dziaÂłaÂło na niewiasty... Wprost mdlaÂły z wraÂżenia...GdzieÂś to wyczytaÂłam...A moÂże na forum ktoÂś o tym pisaÂł? Co maja placzace sie palce (dlonie) do zmyslowosci i mdlenia kobiet? Nie rozumiem. Moze Dorotko rozwiniesz temat.
|
|
|
|
|
|
|
bartus
|
 |
« Odpowiedz #18 : Maj 05, 2012, 18:50:27 » |
|
Czy jest szansa na ponownie wysluchanie przesluchan?
Strona konkursu jest wyjatkowo niesprawna.
|
|
|
|
|
|
|
xbw
|
 |
« Odpowiedz #19 : Maj 06, 2012, 08:25:48 » |
|
Piszmy do organizatora z wszelkimi pytaniami i sugestiami - dublinpianocomp@gmail.com MoÂże nastĂŞpne Competition bĂŞdÂą juÂż sprawniej udostĂŞpnione Âświatu. DziÂś oprĂłcz Koli 11.02 GTM czyli 12.02 czasu naszego (ki diabeÂł podkusiÂł kogoÂś z tym czasem majstrowaĂŚ, kolejny absurd Âświata tego) nasi czyli RadosÂław Kurek ze szkoÂły pani profesor Popowej-ZydroĂą, bĂŞdzie Chopin - (15.02 GTM czyli 16.02) Z ciekawoÂściÂą czekam na wystĂŞp EstoĂączyka, lat 18. 20.01 GTM czyli 21.01. Holger Marjamaa niewÂątpliwie ciekawÂą osobÂą jest. Tutaj II koncert Chopina w jego wykonaniu http://www.myspace.com/holgermarjamaa/music/songs/chopin-piano-concerto-no-2-in-f-minor-66184981
|
|
|
|
|
|
|
xbw
|
 |
« Odpowiedz #20 : Maj 06, 2012, 09:15:20 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
bartus
|
 |
« Odpowiedz #21 : Maj 06, 2012, 09:21:59 » |
|
Kiedy gra ten Estonczyk?
|
|
|
|
|
|
|
xbw
|
 |
« Odpowiedz #22 : Maj 06, 2012, 09:25:47 » |
|
First Round 06-May-2012 (dzisiaj) 20:01 (GMT) 21:01 czasu "naszego"
Holger Marjamaa Beethoven - Sonata in A flat Op 26 “Funeral March” Schumann - Novelette in f sharp minor Op 21 No 8
|
|
|
|
|
|
|
bartus
|
 |
« Odpowiedz #23 : Maj 06, 2012, 09:29:07 » |
|
Dziekuje Beato za szybka odpowiedz. Postaram sie posluchac, o ile moje radyjko na to pozwoli. A nie zawsze pozwala.
|
|
|
|
|
|
|
bartus
|
 |
« Odpowiedz #24 : Maj 06, 2012, 09:37:05 » |
|
Dobry pomysl, zeby napisac pare uwag do organizatorow koncertu ( dublinpianocomp@gmail.com ). Juz to robie. Strona ich jest bardzo niefunkcjonalna. Czas oczekiwania na zaladowanie dlugiego ogona ze zdjeciami uczestnikow jest zbyt duzy i mnie osobiscie zniecheca do dalszej nawigacji. A sama nawigacja nie pozwala na uzyskanie informacji, ktorych zreszta jest bardzo malo. itd itd
|
|
|
|
|
|
|
TeresaGrob
|
 |
« Odpowiedz #25 : Maj 06, 2012, 09:49:01 » |
|
Mnie te¿ siê ciê¿ko otwiera. Ale s³ychaÌ bardzo dobrze.Wœród publicznoœÌi jest ktoœ , kto klaszcze basem. Zabawne.£up,³up, ³up...
|
|
|
|
|
|
|
xbw
|
 |
« Odpowiedz #26 : Maj 06, 2012, 13:47:49 » |
|
PiĂŞkne utwory wybraÂła Sangwon Kim i piĂŞknie je wykonuje.
|
|
|
|
|
|
|
TeresaGrob
|
 |
« Odpowiedz #27 : Maj 06, 2012, 14:16:44 » |
|
WspaniaÂła gra Koli, Chopin bardzo dobry. Ale Liszt! ciarki chodziÂły po krzyÂżu. Jak dalej Kola bedzie tak graÂł to chyba go polubiĂŞ(Liszta znaczy). Ciekawe jaki bĂŞdzie program II etapu.Chodzi mi o to czy bedÂą formy bardziej klasyczne. Bo zdaje siĂŞ Âże jury takÂże bierze pod uwagĂŞ stopieĂą trudnoÂści utworĂłw. Ostatnia pianistka(przepraszam nie zanotowaÂłam nazwiska) graÂła sonatĂŞ op.110 Bethoveena bardzo dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
xbw
|
 |
« Odpowiedz #28 : Maj 06, 2012, 16:15:29 » |
|
WspaniaÂła gra Koli, Chopin bardzo dobry. Ale Liszt! ciarki chodziÂły po krzyÂżu. Jak dalej Kola bedzie tak graÂł to chyba go polubiĂŞ(Liszta znaczy). Ostatnia pianistka(przepraszam nie zanotowaÂłam nazwiska) graÂła sonatĂŞ op.110 Bethoveena bardzo dobrze.
No toÂż wÂłaÂśnie wspomniana przeze mnie Sangwon Kim graÂła tak cudnie sonatĂŞ Beethovena. W pierwszej chwili byÂłam zachwycona samym piĂŞknem utworu, a potem do mnie dotarÂło, Âże to interpretacja Âświetna. CieszĂŞ siĂŞ Agnieszko, Âże zaczynasz lubiĂŚ Liszta, moÂże oddaĂŚ Ci pÂłytĂŞ? 
|
|
|
|
|
|
|
bartus
|
 |
« Odpowiedz #29 : Maj 06, 2012, 16:26:03 » |
|
Nie powiem. Niezly jest ten Kurek (Radoslaw) Podoba mi sie nokturn. Gra jego jest b. naturalna, bez udziwnien. Malutkie bledy nie przeszkadzaja.
Trudno ocenic mi dzwiek. Radyjko buczy za bardzo.
|
|
|
|
|
|
|
|