Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 25   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: DaniiÂł Trifonow - mÂłody, genialny pianista  (Przeczytany 147242 razy)
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #45 : Październik 23, 2011, 17:13:22 »

Nie wiem, czy byÂło, ale ja nie widziaÂłam, jeÂśli jednak tak to
przepraszam Beatko

http://www.youtube.com/watch?v=imGD8UsZxu8&feature=related

xbw
Ekspert

« Odpowiedz #46 : Październik 23, 2011, 19:52:44 »

W tym wÂątku jeszcze nie byÂło MÂłodego, kiedy byÂł naprawdĂŞ mÂłody, wiĂŞc dobrze, Âże juÂż jest. Daniil - kompozytor 
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #47 : Październik 24, 2011, 10:34:52 »

Jutro o 19.00 (u nas o 17.00), Dani³ bêdzie koncertowa³ z orkiestr¹ w Mariinskim w Peersburgu. Oczywiœcie, bêdzie gra³ Pierwszy Czajkowskiego, natomiast we œrodê, tam¿e, da recital m.in. Chopin i List. Znalaz³am stronê mariinski.tv i mam nadziejê, ¿e jeœli nie bêdzie bezpoœredniej transmisji, to przynajmniej pojawi siê póŸniej zapis obu koncertów. Bêdê œledziÌ i informowaÌ.
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #48 : Listopad 06, 2011, 10:42:54 »

DziĂŞki niezrĂłwnanej Ewie A. mamy dusznicki recital DaniiÂła na mp3!
http://soundcloud.com/katiooshka/daniil-trifonov-in-duszniki/s-XzaUb

Radosnych wspomnieĂą Wam ÂżyczĂŞ!
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #49 : Listopad 06, 2011, 12:43:41 »

Podziêkuj Ewo Ewie :)Mo¿e do³¹czy do nas??

chingate
Gość
« Odpowiedz #50 : Listopad 06, 2011, 13:31:51 »

PiĂŞknie gra smarkacz, aÂż ja stary popÂłakaÂł siĂŞ przy PstrÂągu Szuberta, zagraÂł go nietypowo, bardzo szybko, ale z nadzwyczajnÂą, by tak rzec, elegancjÂą.
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #51 : Listopad 06, 2011, 13:41:50 »

Zgadzam sie, a z kolei "Fruhlingsglaube" bardzo marzycielsko, lirycznie, zupeÂłnie
nie po lisztowsku.PiĂŞknie.

chingate
Gość
« Odpowiedz #52 : Listopad 06, 2011, 13:51:06 »

ÂŁo, wÂłaÂśnie doszedÂłem do lisztowskich dzwoneczkĂłw i, co tu duÂżo mĂłwiĂŚ, dajĂŞ Âświadectwo (gdyby takie byÂło potrzebne), iÂż mÂłody daje radĂŞ. A z PaniÂą TeresÂą wypada mi siĂŞ nie zgodziĂŚ w pewnej kwestii, mianowicie po linii, Âże "po lisztowsku" znaczy nielirycznie. Liszt, moim skromnym zdaniem, byÂł takim samym lirykiem jak wirtuozem, a w dzisiejszych czasiech  bywa oceniany niesprawiedliwie, byĂŚ moÂże z winy artystĂłw majÂących skÂłonnoÂści do szarÂżowania w jego utworach.
Ewa1
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #53 : Listopad 06, 2011, 14:25:47 »

Bardzo dziĂŞkujĂŞ za podziĂŞkowania:) Ja juÂż tu wczeÂśniej byÂłam - przy okazji Konkursu Rubinsteina:) Pewnie pamiĂŞtacie:)MiaÂłam ostatnio maÂło czasu (g³ównie z powodu intensywneej aktywnoÂści na FB), ale postaram siĂŞ wpadaĂŚ czĂŞÂściej.  Serdecznie Wszystkich pozdrawiam!:)
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #54 : Listopad 06, 2011, 14:34:44 »

ÂŁo, wÂłaÂśnie doszedÂłem do lisztowskich dzwoneczkĂłw i, co tu duÂżo mĂłwiĂŚ, dajĂŞ Âświadectwo (gdyby takie byÂło potrzebne), iÂż mÂłody daje radĂŞ. A z PaniÂą TeresÂą wypada mi siĂŞ nie zgodziĂŚ w pewnej kwestii, mianowicie po linii, Âże "po lisztowsku" znaczy nielirycznie. Liszt, moim skromnym zdaniem, byÂł takim samym lirykiem jak wirtuozem, a w dzisiejszych czasiech  bywa oceniany niesprawiedliwie, byĂŚ moÂże z winy artystĂłw majÂących skÂłonnoÂści do szarÂżowania w jego utworach.
OczywiÂście, Âże Liszt potrafiÂł byc liryczny, po prostu jego transkrypcje pieÂśni Schuberta sÂą
mocno okraszone wirtuozowskimi ozdobnikami, moim zdaniem niepotrzebnie.

chingate
Gość
« Odpowiedz #55 : Listopad 06, 2011, 14:59:05 »

:Potrzebnie, Pani Tereso. Potrzebnie.
Ewa1
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #56 : Listopad 06, 2011, 15:04:00 »

ZapomniaÂłam napisaĂŚ o najwaÂżniejszym - przegranie recitalu DaniiÂła z linku francuskiego radia, ktĂłry ja znalazÂłam, to w caÂłoÂści dzieÂło innego fana DaniiÂła, ktĂłremu wszyscy jesteÂśmy bardzo wdziĂŞczni!:) Gdy tylko siĂŞ zgodzi, to bĂŞdziemy wiedzieĂŚ, komu tyle zawdziĂŞczamy:) Ja tylko rozpowszechniam to cudo dalej:)
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #57 : Listopad 06, 2011, 15:58:33 »

Bardzo dziĂŞkujĂŞ za podziĂŞkowania:) Ja juÂż tu wczeÂśniej byÂłam - przy okazji Konkursu Rubinsteina:) Pewnie pamiĂŞtacie:)MiaÂłam ostatnio maÂło czasu (g³ównie z powodu intensywneej aktywnoÂści na FB), ale postaram siĂŞ wpadaĂŚ czĂŞÂściej.  Serdecznie Wszystkich pozdrawiam!:)
Pozdrawiamy Ewo z pokÂłonem do samej ziemi

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
kati
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #58 : Listopad 06, 2011, 17:45:39 »

DziĂŞki Ewo

Ach, wspomnienia...ZnĂłw siĂŞ wzruszyÂłam, tak samo jak wtedy w Dusznikach, sÂłuchajÂąc "Auf dem Wasser zu singen"... 
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2011, 17:51:38 wysłane przez kati » Zapisane
suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #59 : Listopad 06, 2011, 19:22:00 »

dziêki Ewo. Mnie szczególnie zapad³ w g³owie Król Olch. Jakby nie patrzeÌ to pierwsza pieœù w naszej Schubertiadzie (m.in. moim dziecku)

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 25   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

countrylife twistedgamers paktprzyjazni thepunisher neder-live