Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 2 3 [4] 5   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: 2. Zjazd ForumowiczĂłw Kuriera Szafarskiego  (Przeczytany 16942 razy)
Bodek1
Ekspert

« Odpowiedz #45 : Styczeń 07, 2012, 14:34:04 »

Mnie tak¿e (jak Januszowi) bardziej odpowiada wrzeœniowy wypad do Zakopanego...Jak wiecie uwielbiam wspinaczki wysokogórskie i jeszcze mam na tyle energii, ¿e mogê wci¹gn¹Ì jak¹œ "kozicê"...
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #46 : Styczeń 31, 2012, 12:30:32 »

Witam

PatrzĂŞ wÂłaÂśnie na program festiwalu i wyglÂąda na to, Âże wybiorĂŞ siĂŞ do Dusznik jedynie na niedzielĂŞ - 5.08, gra Khozyainov i Piemontesi. Prawie na pewno mogĂŞ powiedzieĂŚ, Âże bĂŞdzie ze mnÂą Dorota (ze wzglĂŞdu na tego pierwszego pianistĂŞ).

A jak z festiwalem Chopin i jego Europa? MoÂże warto by byÂło w tym roku spotkaĂŚ siĂŞ w Warszawie?
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #47 : Luty 01, 2012, 21:29:19 »

Bardzo chĂŞtnie, tylko czeku Warszawa leÂży tak daleko od Krakowa.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #48 : Luty 01, 2012, 22:06:38 »

Moniko, 3 godz. pociÂągiem z Krakowa to nie aÂż tak bardzo daleko 

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #49 : Kwiecień 20, 2012, 16:22:23 »

Witajcie!

Od razu przeproszê za swój brak aktywnoœci, ale jest on wprost proporcjonalny do braku czasu. Obiecujê sobie, ¿e w wakacje nadrobiê czêœÌ zaleg³oœci na kurierze.

Ale do rzeczy.

Wczoraj rozmawia³em z Dorot¹ i w tej rozmowie pojawi³ siê w¹tek festiwalu Chopin i jego Europa. Ju¿ jakiœ czas temu nasycony reklamami tanich linii lotniczych postanowi³em, ¿e w wakacje odwiedzê stolicê. Pomyœla³em wiêc, ¿e pobyt w Warszawie warto by po³¹czyÌ z wy¿ej wspomnianym festiwalem i oczywiœcie odwiedzeniem muzeum Fryderyka. By³oby niezwykle mi³o spotkaÌ siê z Wami przy tej okazji, dlatego chcia³bym siê zapytaÌ, czy planujecie wybraÌ siê na CHIJE, a jeœli tak, to jaki koncert Was zainteresowa³?

Pozdrawiam.
Piotrek
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #50 : Kwiecień 20, 2012, 17:01:18 »

Program ChiJE jest podobno jeszcze bardzo szczÂątkowy, w zwiÂązku z wiadomo czym.
Moje maksimum na razie by zakÂładaÂło:
DaniÂła,
Kennera,
Lisieckiego,
Katsarisa
i koncert tej pani, ktĂłra w ÂŁazienkach bedzie ÂśpiewaÂła pieÂśni Chopina
oraz (do dyskusji), ale Âżeby nie siedzieĂŚ w mieÂście jakiÂś wypad do ÂŻelazowej Woli albo do Szafarnii.
Ale dopĂłki nie ma cen biletĂłw nie moÂżna zrobiĂŚ cash flow,a w moim wypadku wszystko od tego zaleÂży.
Minimum DaniÂł i Katsaris.

suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #51 : Kwiecień 20, 2012, 17:35:18 »

Nie wiadomo jeszcze jaki bêdzie program (jak pisze Agnieszka). Ale z mojego punktu widzenia ka¿dy bêdzie dobry jeœli bêdzie mo¿liwoœÌ spotkania siê z Wami. Wci¹¿ jeszcze mam przed oczami nasz I Zjazd i czêsto do niego wracam myœlami. Tak wiêc ja siê piszê na II Zjazd.
Piotrusiu jak tam studia?

GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #52 : Kwiecień 20, 2012, 20:28:12 »

SÂławku, dziĂŞkujĂŞ, jakoÂś sobie radze, ale czasu niestety brakuje.

Fajnie by byÂło, gdybyÂśmy siĂŞ mogli umĂłwiĂŚ w miarĂŞ wczeÂśniej Âżeby zarezerwowaĂŚ bilety i nocleg. Czekamy w takim razie na ostateczny repertuar i bierzemy siĂŞ do pracy.
suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #53 : Kwiecień 21, 2012, 08:47:54 »

Fajnie Piotrusiu. W Was mÂłodych nasza nadzieja.  Chichot. MoÂże uda siĂŞ spotkaĂŚ i sobie pogadaĂŚ i wspĂłlnie (jak w Dusznikach) pochodziĂŚ na koncerty.

TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #54 : Maj 05, 2012, 11:55:30 »

Dla zachĂŞty, jakby ktos nie byÂł jeszcze zdecydowany.
W programie CHiJE znalazÂł siĂŞ nowy koncert:
Isabelle Faust i Andreas Staier- m.in beda  grali sonatĂŞ skrzypcowÂą a-moll Schumanna, uwielbiam ten utwĂłr, juÂż dawno
chciaÂłam wrzuciĂŚ ale na YT Âżadnej ciekawej interpretacji nie znalazÂłam.SÂłyszÂłam piĂŞknÂą wersjĂŞ tej sonaty w wykonaniu Gila Schahama i Helene Grimaud. MoÂże ktoÂś z naszych miÂłych skrzypkĂłw
pomoÂże?

Julka
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #55 : Maj 17, 2012, 20:40:13 »

Potwierdzam chêÌ spotkania siê z Wami. Festiwal CHIJE by³by doskona³¹ okazj¹- 28 sierpnia, recital Trifonowa, co Wy na to?
A potem dÂługie wieczorne pogaduchy. ByÂłoby cudnie.
Jak wiecie wypadek mojej mamy bardzo skomplikowaÂł moje Âżycie i wprowadziÂł wiele ograniczeĂą. Ale Âżycie toczy siĂŞ dalej.
Bywam tu i tam i nie zapominam o Was!

anelik
Ekspert

« Odpowiedz #56 : Czerwiec 03, 2012, 22:07:38 »

A mnie siĂŞ pewnie nie uda dotrzeĂŚ.  Zawstydzony Burzliwe piĂŞĂŚ miesiĂŞcy tego roku, po trudnym roku poprzednim, zaczyna siĂŞ przeradzaĂŚ u mnie w wÂątek KÂłapouchego w wersji telewizyjnej "Na pewno siĂŞ nie uda!". Najpierw miaÂłam wraÂżenie, Âże siedzĂŞ w pociÂągu, ktĂłry nie zatrzymuje siĂŞ na Âżadnej stacji, potem - kiedy zdecydowaÂłam, Âże wysiadam w biegu - okazaÂło siĂŞ, Âże siedzĂŞ sobie na karuzeli a ona siĂŞ krĂŞci, krĂŞci i krĂŞci (facet z obsÂługi poszedÂł na piwo a uczestnikĂłw tej koÂłomyjki zaczĂŞÂło coraz bardziej mdliĂŚ).  I jak siĂŞ wydawaÂło, Âże te wszystkie kÂłopoty "ach jednÂą chwilkÂą" byÂły, zaczĂŞÂła siĂŞ matura, w trakcie ktĂłrej mĂłj syn wylÂądowaÂł w szpitalu. ZwykÂły rothawirus ale - a jakÂże - z megakonsekwencjami. Nie macie czasami wraÂżenia, Âże nad pewnymi okresami w Âżyciu ci¹¿y jakieÂś fatum, ktĂłre urzÂądziÂło sobie naszym kosztem maÂły poligon? E, marudzĂŞ. MuszĂŞ daĂŚ radĂŞ. JeÂśli w ogĂłle bĂŞdĂŞ mogÂła przyjechaĂŚ do Warszawy to raczej w pierszym tygodniu CHiJE. DokÂładnego programu nie znalazÂłam. BĂŞdĂŞ szukaĂŚ. Spotkania nie mogĂŞ obiecaĂŚ ale bĂŞdĂŞ siĂŞ staraĂŚ. Na razie moÂże uda mi siĂŞ czĂŞÂściej goÂściĂŚ na forum aktywnie a nie tylko  charakterze czytelnika. Pozdrawiam Was wszystkich Buziak   
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #57 : Czerwiec 03, 2012, 22:18:23 »

Pozdrawiam, Elu...
Coraz bardziej przekonujĂŞ siĂŞ, Âże do kaÂżdego ludzkiego Âżywota doczepiona jest Âżelazna kula, ktĂłrÂą czy chcemy, czy nie, mozolnie  trzeba taszczyĂŚ nierzadko do koĂąca podró¿y.

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Julka
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #58 : Czerwiec 25, 2012, 21:33:05 »

Kochani!
Ponawiam pytanie - co z CHiJE, co zamierzacie? Co z naszym spotkaniem, np. z proponowanymi przeze mnie pogaduchami po koncercie Trifonowa? Nie mieszkam w Warszawie i muszĂŞ wszystko zaplanowaĂŚ z wyprzedzeniem. No i bilety trzeba kupiĂŚ!

bartus
Ekspert

« Odpowiedz #59 : Czerwiec 25, 2012, 21:57:02 »

Kochani!
Ponawiam pytanie - co z CHiJE, co zamierzacie? Co z naszym spotkaniem, np. z proponowanymi przeze mnie pogaduchami po koncercie Trifonowa? Nie mieszkam w Warszawie i muszĂŞ wszystko zaplanowaĂŚ z wyprzedzeniem. No i bilety trzeba kupiĂŚ!

Julko, co to jest  CHiJE?
Pytam serio.
Strony: 1 2 3 [4] 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

mini-land twistedgamers animilkowo kalinowatyper silverstar