Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
DziaÂły forum
>
O wszystkim i o niczym
>
2. Zjazd ForumowiczĂłw Kuriera Szafarskiego
Strony:
1
2
3
[
4
]
5
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: 2. Zjazd ForumowiczĂłw Kuriera Szafarskiego (Przeczytany 16942 razy)
Bodek1
Ekspert
Odp: 2. Zjazd ForumowiczĂłw Kuriera Szafarskiego
«
Odpowiedz #45 :
Styczeń 07, 2012, 14:34:04 »
Mnie tak¿e (jak Januszowi) bardziej odpowiada wrzeœniowy wypad do Zakopanego...Jak wiecie uwielbiam wspinaczki wysokogórskie i jeszcze mam na tyle energii, ¿e mogê wci¹gn¹Ì jak¹œ "kozicê"...
GoguÂś
Ekspert
«
Odpowiedz #46 :
Styczeń 31, 2012, 12:30:32 »
Witam
PatrzĂŞ wÂłaÂśnie na program festiwalu i wyglÂąda na to, Âże wybiorĂŞ siĂŞ do Dusznik jedynie na niedzielĂŞ - 5.08, gra Khozyainov i Piemontesi. Prawie na pewno mogĂŞ powiedzieĂŚ, Âże bĂŞdzie ze mnÂą Dorota (ze wzglĂŞdu na tego pierwszego pianistĂŞ).
A jak z festiwalem Chopin i jego Europa? MoÂże warto by byÂło w tym roku spotkaĂŚ siĂŞ w Warszawie?
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #47 :
Luty 01, 2012, 21:29:19 »
Bardzo chĂŞtnie, tylko czeku Warszawa leÂży tak daleko od Krakowa.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #48 :
Luty 01, 2012, 22:06:38 »
Moniko, 3 godz. pociÂągiem z Krakowa to nie aÂż tak bardzo daleko
Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
GoguÂś
Ekspert
«
Odpowiedz #49 :
Kwiecień 20, 2012, 16:22:23 »
Witajcie!
Od razu przeproszê za swój brak aktywnoœci, ale jest on wprost proporcjonalny do braku czasu. Obiecujê sobie, ¿e w wakacje nadrobiê czêœÌ zaleg³oœci na kurierze.
Ale do rzeczy.
Wczoraj rozmawia³em z Dorot¹ i w tej rozmowie pojawi³ siê w¹tek festiwalu Chopin i jego Europa. Ju¿ jakiœ czas temu nasycony reklamami tanich linii lotniczych postanowi³em, ¿e w wakacje odwiedzê stolicê. Pomyœla³em wiêc, ¿e pobyt w Warszawie warto by po³¹czyÌ z wy¿ej wspomnianym festiwalem i oczywiœcie odwiedzeniem muzeum Fryderyka. By³oby niezwykle mi³o spotkaÌ siê z Wami przy tej okazji, dlatego chcia³bym siê zapytaÌ, czy planujecie wybraÌ siê na CHIJE, a jeœli tak, to jaki koncert Was zainteresowa³?
Pozdrawiam.
Piotrek
TeresaGrob
Ekspert
«
Odpowiedz #50 :
Kwiecień 20, 2012, 17:01:18 »
Program ChiJE jest podobno jeszcze bardzo szczÂątkowy, w zwiÂązku z wiadomo czym.
Moje maksimum na razie by zakÂładaÂło:
DaniÂła,
Kennera,
Lisieckiego,
Katsarisa
i koncert tej pani, ktĂłra w ÂŁazienkach bedzie ÂśpiewaÂła pieÂśni Chopina
oraz (do dyskusji), ale Âżeby nie siedzieĂŚ w mieÂście jakiÂś wypad do ÂŻelazowej Woli albo do Szafarnii.
Ale dopĂłki nie ma cen biletĂłw nie moÂżna zrobiĂŚ cash flow,a w moim wypadku wszystko od tego zaleÂży.
Minimum DaniÂł i Katsaris.
http://www.franzschubert.pl/
suÂłek
Ekspert
«
Odpowiedz #51 :
Kwiecień 20, 2012, 17:35:18 »
Nie wiadomo jeszcze jaki bêdzie program (jak pisze Agnieszka). Ale z mojego punktu widzenia ka¿dy bêdzie dobry jeœli bêdzie mo¿liwoœÌ spotkania siê z Wami. Wci¹¿ jeszcze mam przed oczami nasz I Zjazd i czêsto do niego wracam myœlami. Tak wiêc ja siê piszê na II Zjazd.
Piotrusiu jak tam studia?
http://franzschubert.pl
GoguÂś
Ekspert
«
Odpowiedz #52 :
Kwiecień 20, 2012, 20:28:12 »
SÂławku, dziĂŞkujĂŞ, jakoÂś sobie radze, ale czasu niestety brakuje.
Fajnie by byÂło, gdybyÂśmy siĂŞ mogli umĂłwiĂŚ w miarĂŞ wczeÂśniej Âżeby zarezerwowaĂŚ bilety i nocleg. Czekamy w takim razie na ostateczny repertuar i bierzemy siĂŞ do pracy.
suÂłek
Ekspert
«
Odpowiedz #53 :
Kwiecień 21, 2012, 08:47:54 »
Fajnie Piotrusiu. W Was mÂłodych nasza nadzieja.
. MoÂże uda siĂŞ spotkaĂŚ i sobie pogadaĂŚ i wspĂłlnie (jak w Dusznikach) pochodziĂŚ na koncerty.
http://franzschubert.pl
TeresaGrob
Ekspert
«
Odpowiedz #54 :
Maj 05, 2012, 11:55:30 »
Dla zachĂŞty, jakby ktos nie byÂł jeszcze zdecydowany.
W programie CHiJE znalazÂł siĂŞ nowy koncert:
Isabelle Faust i Andreas Staier- m.in beda grali sonatĂŞ skrzypcowÂą a-moll Schumanna, uwielbiam ten utwĂłr, juÂż dawno
chciaÂłam wrzuciĂŚ ale na YT Âżadnej ciekawej interpretacji nie znalazÂłam.SÂłyszÂłam piĂŞknÂą wersjĂŞ tej sonaty w wykonaniu Gila Schahama i Helene Grimaud. MoÂże ktoÂś z naszych miÂłych skrzypkĂłw
pomoÂże?
http://www.franzschubert.pl/
Julka
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #55 :
Maj 17, 2012, 20:40:13 »
Potwierdzam chêÌ spotkania siê z Wami. Festiwal CHIJE by³by doskona³¹ okazj¹- 28 sierpnia, recital Trifonowa, co Wy na to?
A potem dÂługie wieczorne pogaduchy. ByÂłoby cudnie.
Jak wiecie wypadek mojej mamy bardzo skomplikowaÂł moje Âżycie i wprowadziÂł wiele ograniczeĂą. Ale Âżycie toczy siĂŞ dalej.
Bywam tu i tam i nie zapominam o Was!
anelik
Ekspert
«
Odpowiedz #56 :
Czerwiec 03, 2012, 22:07:38 »
A mnie siĂŞ pewnie nie uda dotrzeĂŚ.
Burzliwe piêÌ miesiêcy tego roku, po trudnym roku poprzednim, zaczyna siê przeradzaÌ u mnie w w¹tek K³apouchego w wersji telewizyjnej "Na pewno siê nie uda!". Najpierw mia³am wra¿enie, ¿e siedzê w poci¹gu, który nie zatrzymuje siê na ¿adnej stacji, potem - kiedy zdecydowa³am, ¿e wysiadam w biegu - okaza³o siê, ¿e siedzê sobie na karuzeli a ona siê krêci, krêci i krêci (facet z obs³ugi poszed³ na piwo a uczestników tej ko³omyjki zaczê³o coraz bardziej mdliÌ). I jak siê wydawa³o, ¿e te wszystkie k³opoty "ach jedn¹ chwilk¹" by³y, zaczê³a siê matura, w trakcie której mój syn wyl¹dowa³ w szpitalu. Zwyk³y rothawirus ale - a jak¿e - z megakonsekwencjami. Nie macie czasami wra¿enia, ¿e nad pewnymi okresami w ¿yciu ci¹¿y jakieœ fatum, które urz¹dzi³o sobie naszym kosztem ma³y poligon? E, marudzê. Muszê daÌ radê. Jeœli w ogóle bêdê mog³a przyjechaÌ do Warszawy to raczej w pierszym tygodniu CHiJE. Dok³adnego programu nie znalaz³am. Bêdê szukaÌ. Spotkania nie mogê obiecaÌ ale bêdê siê staraÌ. Na razie mo¿e uda mi siê czêœciej goœciÌ na forum aktywnie a nie tylko charakterze czytelnika. Pozdrawiam Was wszystkich
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #57 :
Czerwiec 03, 2012, 22:18:23 »
Pozdrawiam, Elu...
Coraz bardziej przekonujê siê, ¿e do ka¿dego ludzkiego ¿ywota doczepiona jest ¿elazna kula, któr¹ czy chcemy, czy nie, mozolnie trzeba taszczyÌ nierzadko do koùca podró¿y.
Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Julka
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #58 :
Czerwiec 25, 2012, 21:33:05 »
Kochani!
Ponawiam pytanie - co z CHiJE, co zamierzacie? Co z naszym spotkaniem, np. z proponowanymi przeze mnie pogaduchami po koncercie Trifonowa? Nie mieszkam w Warszawie i muszĂŞ wszystko zaplanowaĂŚ z wyprzedzeniem. No i bilety trzeba kupiĂŚ!
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #59 :
Czerwiec 25, 2012, 21:57:02 »
Cytat: Julka Czerwiec 25, 2012, 21:33:05
Kochani!
Ponawiam pytanie - co z CHiJE, co zamierzacie? Co z naszym spotkaniem, np. z proponowanymi przeze mnie pogaduchami po koncercie Trifonowa? Nie mieszkam w Warszawie i muszĂŞ wszystko zaplanowaĂŚ z wyprzedzeniem. No i bilety trzeba kupiĂŚ!
Julko, co to jest CHiJE?
Pytam serio.
Strony:
1
2
3
[
4
]
5
Do góry
Drukuj