Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: [1] 2 3 ... 5   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: 2. Zjazd ForumowiczĂłw Kuriera Szafarskiego  (Przeczytany 16946 razy)
GoguÂś
Ekspert

« : Sierpień 15, 2011, 13:18:52 »

Kochani, zakÂładam ten wÂątek, bo nie ma na co czekaĂŚ - decyzja juÂż zapadÂła - trzeba siĂŞ spotkaĂŚ jeszcze raz.

Nie chcia³bym byÌ nudny, ale proponujê Duszniki - jest to jedyne miejsce, w którym w okresie urlopowym bêdziemy w stanie wys³uchaÌ tak wielu recitali, tak ró¿nych artystów. Termin festiwalu jest ju¿ ustalony - 67. Festiwal rozpocznie siê 3.08.2012 i potrwa do (bodaj¿e) 11.08.. Zachêcam do kupna karnetów. Ci, którzy w tym roku tego nie zrobili strasznie tego ¿a³owali.

Piszê o tym na tyle wczeœnie po to, aby ka¿dy z nas móg³ zaplanowaÌ sobie ten, b¹dŸ co b¹dŸ, spory wydatek i ewentualnie podj¹Ì kroki, które umo¿liwi¹ jego realizacjê - np. Ewa rzuca a ja ograniczam palenie.

Nie pamiĂŞtam ile w tym roku kosztowaÂł karnet, ale byÂła to kwota w granicy 500 zÂł, do tego nocleg w cenie 40-60 zÂł za dobĂŞ, gadÂżety festiwalowe, wyÂżywienie i codzienna herbata z cynamonem bez cynamonu - to sÂą wydatki ktĂłre trzeba z gĂłry przewidzieĂŚ.

ChciaÂłbym wiedzieĂŚ, czy wszystkim zainteresowanym podoba siĂŞ pomysÂł powrotu do Dusznik. JeÂżeli ktoÂś juÂż w tym momencie wie, Âże chce przyjechaĂŚ do Kotliny KÂłodzkiej na przyszÂłoroczny festiwal, to proszĂŞ zgÂłaszaĂŚ swĂłj akces.
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #1 : Sierpień 15, 2011, 13:54:28 »

Karnet kosztowa³ 790 z³otych, plus wyk³ad 40 z³, jeden p³atny koncert (Chopin œpiewany) zapewne te¿ oko³o 40 czy 60 z³, cegie³ka na koncert charytatywny, program 20 z³, codzienny biuletyn 3 z³ ka¿dy, p³yta z poprzedniego konkursu (w tym roku kosztowa³a 30 z³) plus jakieœ jeszcze dodatkowe gad¿ety, materia³y (jest stoisko z pocztówkami, ksi¹¿kami, albumami, p³ytami, jeœli ktoœ ma ochotê siê zaopatrzyÌ). W przysz³ym roku mo¿e byÌ dro¿ej.
JeÂśli chodzi o noclegi, to w tym roku byÂły kwatery prywatne czy noclegi u siĂłstr, w wiĂŞkszym oddaleniu ale w cenie 25-35 zÂł za dobĂŞ (informacje od ludzi wracajÂących z Dusznik). W Grunwaldzie juÂż przy trzech osobach w pokoju czteroosobowym z ÂłazienkÂą moÂżna zapÂłaciĂŚ 40 zÂł od osoby, jeÂśli siĂŞ dokona rezerwacji odpowiednio wczeÂśnie i wpÂłaci zaliczkĂŞ. W Grunwaldzie sÂą 3 takie pokoje 4-osobowe z ÂłazienkÂą.
Z Dusznik sÂą organizowane wycieczki do Pragi (jakoÂś nie pamiĂŞtam ceny, ale niewiele), Wiednia (120 zÂł), Skalnego Miasta (30 zÂł) i w wiele ciekawych miejsc. Bardzo chciaÂłabym zobaczyĂŚ Wambierzyce i KaplicĂŞ Czaszek w Czermnej, no i w ogĂłle rozpoznaĂŚ okolicĂŞ, nie koniecznie przy okazji 2. Zjazdu, bo przecieÂż bĂŞdziemy tam juÂż co roku, czyÂż nie? 
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #2 : Sierpień 15, 2011, 14:01:06 »

Praga za 55 zÂł - to zapamiĂŞtaÂłem

Nasz plan na przyszÂły rok obejmowaÂł przyjazd ok 2 dni przed festiwalem i/lub opuszczenie Dusznik ok 2 dni po jego zakoĂączeniu. Powodem takich planĂłw jest brak czasu na zwiedzanie ze wzglĂŞdu na napiĂŞty plan koncertowy

A wiĂŞc, wracajÂąc do kosztĂłw:

Karnet 790 zÂł + nocleg (14 dni po 40 zÂł/d) 560 zÂł + gadÂżety (program, pÂłyta, biuletyny) 100 zÂł =1450 zÂł

Do tego trzeba doliczyĂŚ dojazd i wyÂżywienie, ale to juÂż kaÂżdy we wÂłasnym zakresie.
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #3 : Sierpień 15, 2011, 14:51:17 »

Przypominam, herbata z cynamonem i malinami - bez malin i cynamonu - za to w duÂżej szklance 5 zÂł. Na szczĂŞÂście w tym okresie sÂą smaczniutkie, tanie pomidorki (w tym roku 1,90 za kg), wiĂŞc z gÂłodu umrzeĂŚ nie moÂżna! Chichot
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Sierpień 15, 2011, 14:59:55 »

Gdyby ktoÂś jednak miaÂł umierac z gÂłodu (podczas Festiwalu) - niech przyjdzie do mnie. WspomogĂŞ, podzielĂŞ siĂŞ ostatniÂą koszulÂą i do herbaty dokupiĂŞ buÂłeczkĂŞ
Nie pozwolĂŞ, by ktokolwiek z naszej szafarskiej Rodzinki doÂświadczaÂł umartwienia... 

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #5 : Sierpień 15, 2011, 15:04:46 »

ProponujĂŞ zakup dobrej herbaty (nasze ulubione gatunki, np. Earl Gray) i flaszki soku malinowego i posiedzenia herbatkowe w pokoju, np. przy cieÂście z rabarbaru Lub kokosankach z pobliskiej cukierni. Ostatnia herbatka z cynamonem bez cynamonu byÂła, hm, niezbyt, moÂże w zaaferowaniu nie zauwaÂżyliÂście. Chyba, Âże sobie zastrzeÂżemy niewrzucanie cytryny do szklanki przed zaparzeniem herbaty  
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #6 : Sierpień 15, 2011, 15:16:02 »

JeÂśli chodzi o mnie, cytryna i tak zepsuÂła smak herbaty, jakikowiek on byÂł! CaÂłe szczĂŞÂście, Âże w ciepeÂłku wspĂłlnych emocji i przeÂżyĂŚ, ale takÂże Âżalu rozstania i poÂżegnaĂą, nikt nie zwrĂłciÂł na to uwagi.

Aha, nikt nie napisaÂł, Âże naszym zamĂłwieniom w Oazie poza zwrotem "jak zwykle" towarzyszyÂł szczegĂłlny gest, jakbyÂśmy zamawiali butelkĂŞ wĂłdki, a oznaczaÂł po prostu duÂże szklanki! Chichot
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #7 : Sierpień 15, 2011, 15:20:13 »

Aha, nikt nie napisaÂł, Âże naszym zamĂłwieniom w Oazie poza zwrotem "jak zwykle" towarzyszyÂł szczegĂłlny gest, jakbyÂśmy zamawiali butelkĂŞ wĂłdki, a oznaczaÂł po prostu duÂże szklanki! Chichot

NastĂŞpnym razem utrwalimy ten gest na zdjĂŞciu, moÂże grupowym
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #8 : Sierpień 15, 2011, 16:28:00 »

Czy ktoÂś jest w stanie zÂłoÂżyĂŚ juÂż dziÂś deklaracjĂŞ, Âże pojawi siĂŞ w Dusznikach w przyszÂłym roku.

Ja zacznĂŞ - bĂŞdĂŞ! JuÂż siĂŞ cieszĂŞ.
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #9 : Sierpień 15, 2011, 16:38:00 »

Ja rĂłwnieÂż! Chichot
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #10 : Sierpień 15, 2011, 16:47:47 »

Cóz, Piotrze... Nie jest dla mnie problemem deklarowanie siê (lub nie) ju¿ dziœ. Problemem (pewno dla kazdego) bêdzie godzenie ro¿nych okolicznoœci, które mog¹ pojawiÌ siê jutro. Dlatego ukladanie "listy" na dziœ - to wró¿enie z fusow.
Z dfrugiej strony - podczas tego festiwalu siedzia³em obok pewnej mi³ej, starszej Pani (z Niemiec), która ju¿ raz szósty z rzêdu bra³a udzia³. Trochê jej pozazdroœci³em, gdy twardo zadeklarowa³a, przyjazd na kolejny, siódmy z rzêdu. Pomyœla³em: no tak, czemu nie mam iœÌ w jej œlady? Ale ona - pewno emerytka - mo¿e spokojnie planowaÌ... a ja - jak kazde z nas: praca, dom, obowi¹zki, rodzina, bliscy...
Ale ok. Na dziÂś - przyjmuje: bĂŞdĂŞ. Tym razem chyba w pojedynkĂŞ(?). W tym samym strategicznym (mam nadziejĂŞ) lokum. Dlatego baaaaaaaardzo byÂłoby fajnie, gdybym miaÂł tam kogoÂś do towarzystwa. ÂŚniadania u boku boskich posÂłaĂącĂłw bez bratniej duszy - to wcale nic takiego fajnego.

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #11 : Sierpień 15, 2011, 17:04:43 »

Januszu, nie wymagam przecie¿ wi¹¿¹cych deklaracji, doskonale zdajê sobie sprawê ze z³oœliwoœci losu. Chcia³bym po prostu, ¿eby ka¿dy, kto mia³by ochotê pojawiÌ siê w przysz³ym roku w Dusznikach ten fakt zasygnalizowa³. Dziêki temu bêdziemy mogli sprawniej dokonaÌ rezerwacji biletów czy (mam nadziejê) karnetów i spróbowaÌ zrobiÌ tak, ¿ebyœmy mogli usi¹œÌ w Dworku obok siebie - teraz ju¿ wiem, ¿e trzeba bêdzie w tej sprawie negocjowaÌ z pracownikami fundacji.

W tym roku rezerwacja karnetĂłw ruszyÂła 1-go stycznia - gdyby udaÂło siĂŞ nam skompletowaĂŚ listĂŞ zainteresowanych do koĂąca roku moglibyÂśmy liczyĂŚ na dobre miejsca. Po zarezerwowaniu karnetĂłw zbierzemy deklaracje dotyczÂące pojedynczych biletĂłw i na tym etapie zarezerwujemy pokĂłj, po czym na dzieĂą startu rezerwacji biletĂłw zgÂłosimy ten fakt do Fundacji.

Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #12 : Sierpień 15, 2011, 17:06:16 »

Ano tak, Januszu: radoœÌ dzielona - podwójn¹ radoœci¹ Chichot
MoÂżna to bĂŞdzie rĂłwnieÂż rozwiÂązaĂŚ w ten sposĂłb, Âże bĂŞdzie siĂŞ delegowaÂło spoÂśrĂłd rezydentĂłw innych miejsc wysÂłannika towarzyszÂącego Ci przy Âśniadaniu Chichot
Uda siĂŞ, czy nie - jak miÂło jest planowaĂŚ, marzyĂŚ...
anelik
Ekspert

« Odpowiedz #13 : Sierpień 16, 2011, 22:04:37 »

ChciaÂłabym bardzo pojechaĂŚ. Bardzo, bardzo. W tym roku nie wyszÂło, moÂże przyszÂły bĂŞdzie Âłaskawszy.
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #14 : Sierpień 16, 2011, 22:07:15 »

ChciaÂłabym bardzo pojechaĂŚ. Bardzo, bardzo. W tym roku nie wyszÂło, moÂże przyszÂły bĂŞdzie Âłaskawszy.

Trzymamy za Ciebie kciuki, mam nadziejê, ¿e tym razem uda Ci siê do nas do³¹czyÌ.
Strony: [1] 2 3 ... 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

thepunisher countrylife mini-land neder-live twistedgamers