Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 2 [3]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Festiwal CHOPIN W BARWACH JESIENI Antonin 15-18.09.2011  (Przeczytany 24346 razy)
aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #30 : Wrzesień 21, 2011, 20:45:32 »

Joasiu,
jakÂże piĂŞknie umiesz wyczuwaĂŚ uczucia ludzi i
opisywaĂŚ je tak, Âże
podczas czytania utoÂżsamiam siĂŞ z ich uczuciami.

I ja CiĂŞ witam
do³¹czam siê do kierowanych do Ciebie powitaù ze strony naszych forumowiczów.
Czuj siĂŞ jak w ciepÂłej, wyrozumiaÂłej rodzinie.

PiszĂŞ niezgrabnie
ale nie bojĂŞ siĂŞ
bo wiem, Âże i Ty
(jak wszyscy tutaj)
 rozumiesz ludzi.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2011, 20:48:32 wysłane przez aro 49 » Zapisane

pozdrawiam          
               Marek
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #31 : Wrzesień 21, 2011, 21:47:03 »

Joasiu,
jakÂże piĂŞknie umiesz wyczuwaĂŚ uczucia ludzi i
opisywaĂŚ je tak, Âże
podczas czytania utoÂżsamiam siĂŞ z ich uczuciami.

I ja CiĂŞ witam
do³¹czam siê do kierowanych do Ciebie powitaù ze strony naszych forumowiczów.
Czuj siĂŞ jak w ciepÂłej, wyrozumiaÂłej rodzinie.

PiszĂŞ niezgrabnie
ale nie bojĂŞ siĂŞ
bo wiem, Âże i Ty
(jak wszyscy tutaj)
 rozumiesz ludzi.

Aro, a czy przypadkiem Twoje szlachetne slowa nie sa puste?
Czy to nie jest tylko teoria w Twoim wydaniu?

Taka narysowana bulka z maslem podarowana glodnemu.
(mam nadzieje, ze sie domyslisz)
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #32 : Wrzesień 21, 2011, 23:09:55 »

Pani Joanno, super!!!! CieszĂŞ siĂŞ wielopÂłaszczyznowo! I dziĂŞkujĂŞ za skuteczne przeÂłamanie. SiĂŞ. Witamy!
Chyba zadziaÂłaÂły jakieÂś pozazmysÂłowe kanaÂły, bo miaÂłam dziÂś zamiar zaapelowaĂŚ do Pani o relacjĂŞ z koncertĂłw Daniila, wÂłaÂśnie w tym wÂątku  PiĂŞkna relacja, szkoda, Âże koncert w Koninie przypominajÂący Geniusasa z Pruszkowa... A Impresario niewiele moÂże przy takim zmasowanym ignorowaniu artysty...

Mam nadziejĂŞ, Âże teraz to juÂż bĂŞdzie czĂŞÂściej, a z Baku to juÂż KONIECZNIE poproszĂŞ 
p.Joanna
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #33 : Wrzesień 22, 2011, 17:44:15 »

Drogi Januszu,
DziĂŞkujĂŞ za pokÂłon, musi Pan wiedzieĂŚ, Âże moje relacje muszÂą byĂŚ osobiste z koniecznoÂści. Merytoryczne byĂŚ nie mogÂą.
Drogi Bartusiem,
Pana „Witaj p,Joanno” po wczeÂśniejszych uwagach odebraÂłam jak najpiĂŞkniejszÂą recenzjĂŞ. DziĂŞkujĂŞ za galanteriĂŞ i serdecznoœÌ, naprawdĂŞ je lubiĂŞ. Poza tym nie takiego gÂłodnego.
Pani Moniko Aleksandro,
To nie nieÂśmiaÂłoœÌ sprawiÂła, Âże miaÂłam opory, ale wiedza o tym  jak wspaniale moÂżna pisaĂŚ o muzyce i ÂświadomoœÌ wÂłasnej niedoskonaÂłoÂści. WiĂŞc raczej pycha. Ale bardzo dziĂŞkujĂŞ za wsparcie.
Pani Ewo,
Podobno byÂła Pani na Czajkowskim w Filharmonii. Bardzo ÂżaÂłujĂŞ, Âże Pani nie poznaÂłam. DziĂŞkujĂŞ za miÂłe sÂłowa i do zobaczenia.
Aro,
Pana serdeczny wpis sprawi³ mi ogromn¹ przyjemnoœÌ. Witam i dziêkujê.
Pani Beato,
Wyjazd do Baku byÂł tylko mglistym planem, kiedy rozmawiaÂłyÂśmy po raz pierwszy. Pani wpis sprawiÂł, Âże mam juÂż bilety na samolot. Na koncert jeszcze nie, bo nie jest jeszcze potwierdzony. OczywiÂście, Âże napiszĂŞ nie tylko o koncercie, ale i o Baku.
Jest Pani dowodem, ¿e urok i otwartoœÌ potrafi¹ prze³amaÌ wszelkie opory.
Nie zgadzam siĂŞ z Pani opiniÂą o moÂżliwoÂściach Impresaria. OczywiÂście, Âże nie tylko moÂże, ale leÂży w Jego obowiÂązkach, dopilnowanie takich szczegó³ów, jak czas trwania imprezy, iloÂści kamer, absolutny zakaz fotografowania w czasie koncertu, czy w koĂącu ustalenie repertuaru. Orkiestra nie musiaÂła graĂŚ „PreludiĂłw”, moÂżna byÂło zagraĂŚ jednÂą czêœÌ koncertu waltorniowego etc., rozwiÂązaĂą byÂło na pewno wiele. KaÂżdy popeÂłnia b³êdy, ale nie naleÂży koniecznie usprawiedliwiaĂŚ fuszerki. Trzeba jÂą wskazywaĂŚ i liczyĂŚ, Âże zainteresowani wyciÂągnÂą wnioski. „JakoÂśtobĂŞdzizm” jest naszÂą wadÂą narodowÂą i trzeba z niÂą walczyĂŚ.
Pozdrawiam serdecznie.
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #34 : Wrzesień 23, 2011, 18:15:56 »

Wyjazd do Baku byÂł tylko mglistym planem, kiedy rozmawiaÂłyÂśmy po raz pierwszy. Pani wpis sprawiÂł, Âże mam juÂż bilety na samolot. Na koncert jeszcze nie, bo nie jest jeszcze potwierdzony. OczywiÂście, Âże napiszĂŞ nie tylko o koncercie, ale i o Baku.

Nie zgadzam siĂŞ z Pani opiniÂą o moÂżliwoÂściach Impresaria. OczywiÂście, Âże nie tylko moÂże, ale leÂży w Jego obowiÂązkach, dopilnowanie takich szczegó³ów, jak czas trwania imprezy, iloÂści kamer, absolutny zakaz fotografowania w czasie koncertu, czy w koĂącu ustalenie repertuaru. Orkiestra nie musiaÂła graĂŚ „PreludiĂłw”, moÂżna byÂło zagraĂŚ jednÂą czêœÌ koncertu waltorniowego etc., rozwiÂązaĂą byÂło na pewno wiele. KaÂżdy popeÂłnia b³êdy, ale nie naleÂży koniecznie usprawiedliwiaĂŚ fuszerki. Trzeba jÂą wskazywaĂŚ i liczyĂŚ, Âże zainteresowani wyciÂągnÂą wnioski. „JakoÂśtobĂŞdzizm” jest naszÂą wadÂą narodowÂą i trzeba z niÂą walczyĂŚ.

P.Joanno,
Jestem trochĂŞ przeraÂżona wÂłasnymi moÂżliwoÂściami sprawczymi ! 
Faktycznie, otwartoÂści u mnie dostatek   

Co do moÂżliwoÂści Impresaria, to uwaÂżam, Âże co innego przy koncertach w filharmoniach i tym podobnych ÂświÂątyniach muzyki, a co innego jeÂśli chodzi o koncerty darmowe, a tym bardziej, charytatywne. Trudno stawiaĂŚ warunki, jeÂśli siĂŞ po prostu chce daĂŚ swoje nazwisko do ÂściÂągniĂŞcia jak najwiĂŞkszej iloÂści osĂłb, ktĂłre mogÂą wesprzeĂŚ groszem rozwĂłj muzycznego talentu.

Tak czy inaczej uwa¿am, ¿e powinno siê jakoœ edukowaÌ publicznoœÌ przed koncertem typu "wstêp wolny", na przyk³ad prosz¹c o szacunek dla artysty, o wychodzenie dopiero po utworze itp.
p.Joanna
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #35 : Wrzesień 23, 2011, 18:45:36 »

No i proszĂŞ. Znowu mnie Pani przekonaÂła.
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #36 : Wrzesień 23, 2011, 21:45:18 »

Pani Ewo,
Podobno byÂła Pani na Czajkowskim w Filharmonii. Bardzo ÂżaÂłujĂŞ, Âże Pani nie poznaÂłam. DziĂŞkujĂŞ za miÂłe sÂłowa i do zobaczenia.

AleÂż owszem, poznaÂłyÂśmy siĂŞ!!! Po koncercie, przed wejÂściem do FN.
p.Joanna
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #37 : Wrzesień 23, 2011, 23:20:24 »

Pani Ewo, przepraszam! Po koncercie - widzi Pani do jakiego stanu doprowadza mnie ten Dzieciak! Serdecznie pozdrawiam.
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #38 : Wrzesień 25, 2011, 12:14:00 »

Ach, nic siĂŞ nie staÂło! Znam te emocje! Chichot
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #39 : Wrzesień 25, 2011, 12:40:40 »

p. Joanno, wÂłaÂśnie przed chwilÂą, Beatka uÂświadomiÂła mi, Âże to  nie z TobÂą rozmawiaÂłyÂśmy przed FN. Trudno, mam nadziejĂŞ, Âże nadarzy siĂŞ okazja na osobiste spotkanie i poznanie siĂŞ. 
P.S. A poza tym tutaj - na forum - poznajemy siĂŞ chyba nieÂżle, skoro spotykajÂąc siĂŞ "w realu", mamy wraÂżenie, Âże znamy siĂŞ dobrze od lat!
kati
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #40 : Czerwiec 04, 2012, 02:37:00 »

Jest juÂż program tegorocznej edycji festiwalu:

http://www.ckis.kalisz.pl/festiwale/festiwale.php?kid=202
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #41 : Czerwiec 04, 2012, 07:18:15 »

Evgenij BoÂżanov- wiolonczela?Co?Co?Co???

aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #42 : Czerwiec 04, 2012, 10:17:11 »

Roberto Trainini – fortepian?  Z politowaniem

pozdrawiam          
               Marek
kati
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #43 : Czerwiec 04, 2012, 12:44:10 »

No wÂłaÂśnie...TeÂż to zauwaÂżyÂłam..  Szok... KtoÂś pisaÂł na kolanie albo myÂślami byÂł gdzieÂś indziej..

Ale, ale...CoÂś, a raczej ktoÂś dla naszego Naczelnego: Anna Fedorova aÂż 2 razy!
kati
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #44 : Sierpień 30, 2013, 16:06:41 »

JuÂż niedÂługo kolejna edycja festiwalu:

http://www.ckis.kalisz.pl/festiwale/festiwale.php?kid=228
Strony: 1 2 [3]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

paktprzyjazni kalinowatyper silverstar thepunisher twistedgamers