Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Taniec na lodzie przy piĂŞknej muzyce - czyli ÂłyÂżwiarstwo figurowe  (Przeczytany 2472 razy)
Bodek1
Ekspert

« : Styczeń 29, 2011, 22:32:14 »

Z przyjemnoœci¹ ogl¹dam co roku mistrzostwa w ³y¿wiarstwie figurowym - mo¿na pos³uchaÌ ciekaw¹ muzykê i obejrzeÌ jej interpretacjê przez ³y¿wiarzy. W³aœnie ogl¹da³em wystêpy solistek. Niestety m³ode panie zbyt czêsto siê przewraca³y co psu³o wra¿enia z ich wystêpów. Zwróci³em uwagê na Niemkê, która taùczy³a do piêknej muzyki Kilara i przerobionej na pop etiudy rewolucyjnej. W sumie najlepiej zaprezentowa³a siê Szwajcarka S. Meyer - jedyna bezb³êdnie wykona³a wszystkie skoki i piêknie taùczy³a do "Popo³udnia fauny" i zas³u¿enie wygra³a.
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #1 : Styczeń 29, 2011, 22:58:45 »

Tak, Niemka taĂączÂąca do Chopina - miÂło byÂło to usÂłyszeĂŚ, zapewne dlatego, Âże ma polskiego trenera Szkoda, Âże zawiedziona niezliczonymi upadkami nie doczekaÂłam "PopoÂłudnia". Ciekawe, czy kiedyÂś latajÂącym na deskach chÂłopakom puszczÂą zamiast dyskoteki jak¹œ uskrzydlajÂącÂą klasykĂŞ. Nasi dzisiaj ca³¹ druÂżynÂą pofrunĂŞli na podium, na 3 stopieĂą, czyli, po mojemu, dostali medal brÂązowy 
Bodek1
Ekspert

« Odpowiedz #2 : Styczeń 29, 2011, 23:19:07 »

Za to bardzo podoba³y mi siê wystêpy solistów. Czysto wykonywali trudne skoki ( w tym z czterema obrotami) i pokazali ciekawe interpretacje. B. Joubert mia³ udany wystêp do IX Symfonii Beethovena - choÌ program ma³o dynamiczny to podoba³o mi siê idealne zespolenie jego gestów z muzyk¹. Wspania³y by³ te¿ program Hiszpana Fernandeza, który wybra³ sobie za podk³ad "Piratów z Karaibów" - œwietnie naœladowa³ J. Deepa (pijane kroki, walki na szable, gonitwy) i Francuza Amodio - który naœladowa³ M. Jacksona. Pojawi³a siê nowa gwiazda wœród solistów 17-letni Rosjanin A. Gaczyùski, który przedstawi³ artystyczny balet do muzyki Szostakowicza - szkoda, ¿e nie przyj¹³ obywatelstwa Polskiego...
OgĂłlnie wÂśrĂłd solistĂłw krĂłlowaÂła muzyka M. Jacksona - pojawiÂła siĂŞ 3 razy.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

mini-land paktprzyjazni thepunisher countrylife kalinowatyper