Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 20   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: MiĂŞdzynarodowy Konkurs Pianistyczny im. A. Rubinsteina - Tel Aviv 10-26.05.2011  (Przeczytany 76210 razy)
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #90 : Maj 23, 2011, 20:46:23 »

ZerkneÂłam jeszcze na gÂłosowanie na fejsie, Trifonov najwiĂŞcej gÂłosĂłw(pewnie dzieki naszej gromadce)
NastĂŞpny MuÂżukin.

Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #91 : Maj 23, 2011, 20:55:09 »

Kocham KV 488:))  PiĂŞkny jest caÂły, jak drogocenny krysztaÂł; i peÂłna radoÂści pierwsza czêœÌ, i trzecia –  mieniÂąca siĂŞ barwami, triumfalna jak rozkwitajÂące kwiaty. Ale Adagio – to serce krysztaÂłu To jest ten rodzaj muzyki, przy ktĂłrym czuĂŚ, jak kaÂżdy dÂźwiĂŞk dotyka serca.
W moim  odczuciu Zuber zagraÂł go przeÂślicznie. 
Ale czujĂŞ, Âże DaniiÂł potrafi uczyniĂŚ z tego jeszcze coÂś wiĂŞcej...
Beata pewnie juÂż na posterunku:) Czekamy...
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #92 : Maj 23, 2011, 21:33:15 »

Trifi gra przepiêknie. Oprócz d³oni gra ca³e jego jestestwo wraz z jak¹œ wielokorow¹ aureol¹. A oblicze jaœniej¹c w uniesieniach - nawet taùczy...

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #93 : Maj 23, 2011, 21:39:45 »

Tak!! MoÂżemy byĂŚ absolutnie dumni z Trifiego! To byÂł nie koncert Mozarta - to byÂła cudownie zapakowana i skosztowana bombonierka Chichot

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
jaccol55
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #94 : Maj 23, 2011, 21:41:35 »

Chopin! Zdecydowanie najwaÂżniejszy punkt dzisiejszego dnia. 
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #95 : Maj 23, 2011, 21:48:02 »

Te¿ wam ucie³o mazurka???BezyczelnoœÌ!!

jaccol55
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #96 : Maj 23, 2011, 21:51:27 »

Mi jedynie na samym poczÂątku transmisji z tego dnia coÂś szwankowaÂło. Potem byÂło idealnie. AÂż sobie puÂściÂłem znowu Trifonova z II etapu z Warszawy. 
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #97 : Maj 23, 2011, 21:52:36 »

O mĂłj BoÂże...  
Tak jak przeczuwaÂłam - to byÂło coÂś wiĂŞcej. To, co potrafi uczyniĂŚ prawdziwy czarodziej dÂźwiĂŞku. Zatrzymanie czasu,
wielkie wzruszenia unoszÂące duszĂŞ ku wyÂżynom piĂŞkna, muzyczne misterium. Brawo DaniiÂł! Mam nadziejĂŞ, Âże wygra:)
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #98 : Maj 23, 2011, 22:07:49 »

DziĂŞki za relacjĂŞ, posÂłucham jutro (?) w Media Archive... SokoÂłow teÂż graÂł Chopina, w jednym z bisĂłw, ale tak, Âże poszedÂł po sali ÂłaĂącuszek westchnieĂą.

Ale Âśroda i czwartek   Szok  RakietÂą w kosmos, oba giganty Rachmaninowa, Czajkowski, Chopin, jakaÂś reanimacja siĂŞ co poniektĂłrym przyda 
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2011, 22:12:05 wysłane przez xbw » Zapisane
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #99 : Maj 23, 2011, 22:17:14 »

Ach, prawda - to dzisiaj byÂło Nie pamiĂŞtaÂłam, myÂślaÂłam, Âże rĂłwnieÂż sÂłuchasz i dziwiÂłam siĂŞ, Âże siĂŞ nie odezwaÂłaÂś:) Ale wÂłaÂśnie, szczĂŞÂśliwie nic straconego - dziĂŞki archiwum:)
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #100 : Maj 23, 2011, 23:15:18 »

Tak!! MoÂżemy byĂŚ absolutnie dumni z Trifiego! To byÂł nie koncert Mozarta - to byÂła cudownie zapakowana i skosztowana bombonierka Chichot

Strasznie ÂżaÂłujĂŞ, Âże nie miaÂłem chwili, aby posÂłuchaĂŚ... Mam nadziejĂŞ, Âże wykonanie DaniÂła bĂŞdzie dostĂŞpne w archiwum. JeÂśli to (KV 488) jednak rzeczywiÂście byÂła bombonierka - to chyba rzeczywiÂście nie byÂł Mozart...  Niezdecydowany

xbw
Ekspert

« Odpowiedz #101 : Maj 24, 2011, 10:53:50 »

Trifi 
Wczoraj na koncercie Soko³owa siedzia³am trochê jak na szpilkach, w wiêkszoœci moje myœli kr¹¿y³y wokó³ innej sali koncertowej w Tel Avivie. Na szczêœcie Media Archive nie nawali³o i ju¿ mo¿na zaserwowaÌ sobie powtórkê wczorajszego koncertu lub nadrobiÌ zaleg³oœÌ, co niniejszym w te pêdy zamierzam uczyniÌ.

http://www.arims.org.il/competition2011/pages/english/media_archive.php?stage_id=12&competitor_id=66
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #102 : Maj 24, 2011, 11:34:08 »

Poczekam z tym ods³uchaniem do wieczora jednak, telefony dzwoni¹, zza okna odg³osy jak z koùca œwiata, bisu nie mo¿na ods³uchaÌ w ogóle, wyskakuje b³¹d Smutny
A druga czêœÌ koncertu taka subtelna, czarowna, ¿e nie da siê jej s³uchaÌ w chaosie dnia.
NastĂŞpnym razem obowiÂązkowo na Âżywo, Âżeby nie wiem co.
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #103 : Maj 24, 2011, 11:49:13 »

Niestety, mam problem z odsÂłuchiwaniem archiwum. Co kilka chwil nastĂŞpuje buforowanie, ktĂłre trwa i trwa, i trwa... TeÂż tak macie?
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #104 : Maj 24, 2011, 11:52:57 »

Ja tak mam, od jakiegoÂś czasu usiÂłujĂŞ posÂłuchaĂŚ Barkaroli, ale juÂż siĂŞ poddaÂłam.
Beatko, nic wiĂŞcej o koncercie SokoÂłowa nie masz do powiedzenia? nie wierzĂŞ!

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 20   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

mini-land countrylife silverstar black-for neder-live