Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 29 30 [31]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: XVII Konkurs im F. Chopina 2015 - I etap  (Przeczytany 125888 razy)
fille007
Ekspert

« Odpowiedz #450 : Październik 08, 2015, 19:54:36 »

DziĂŞkujĂŞ Asiu za info

"she bangs, she bangs"

GdzieÂś to juÂż sÂłyszeliÂśmy (uwaga na refren - megagrafomaĂąski, jak i caÂła reszta)  Chichot:
https://www.youtube.com/watch?v=CsF_lqnALQw

UWAGA! DODANE!
Kasiu, przepraszam za wepchniĂŞcie siĂŞ z odpowiedziÂą do Twojego postu! Asia:))

PrzypomniaÂł mi siĂŞ jeszcze jeden wariant K + asia czytane tak, jak czyta siĂŞ po ang. Asia (Azja). Asiu, Ty teÂż jesteÂś na to "naraÂżona"
WÂłaÂśnie czytajÂąc Wasze przygody z imionami przypominaÂłam sobie, jak to wystĂŞpujÂąc jako Asia, czĂŞsto zostawaÂłam AzjÂą:)) ZdarzyÂło mi siĂŞ takÂże byĂŚ Assi (przez s, jak Agassi). I to mi siĂŞ nawet podobaÂło:) , jako ubarwienie wersji imienia, ktĂłrÂą uwaÂżaÂłam za niezbyt efektownÂą (bardziej podobaÂła mi siĂŞ Joanna, ale nikomu nie chciaÂło siĂŞ tak dÂługo mĂłwiĂŚ

GdzieÂś to juÂż sÂłyszeliÂśmy (uwaga na refren - megagrafomaĂąski, jak i caÂła reszta)  Chichot:
https://www.youtube.com/watch?v=CsF_lqnALQw
Tak teÂż mnie siĂŞ to skojarzyÂło:) I pewnie piszÂącemu, choĂŚ w tym przypadku nie byÂło to pisane z zachwytem, oj nie byÂło:))
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2015, 18:14:14 wysłane przez Aleksias » Zapisane

Amo la musica sopra tutte le arti
fille007
Ekspert

« Odpowiedz #451 : Październik 08, 2015, 20:08:41 »

"I didn't know Chopin wrote a banglade"

Hehe, jeÂśli jeszcze o tym nie wiecie, to siĂŞ caÂłkiem zaÂłamiecie:
ChiĂączycy mawiajÂą na Chopina - uwaga! - Xiao Bang (蕭邦)  Chichot

Czwarta linijka od gĂłry:
http://www2.almamater.uj.edu.pl/130/08.pdf
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2015, 20:18:22 wysłane przez fille007 » Zapisane

Amo la musica sopra tutte le arti
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #452 : Październik 08, 2015, 20:46:41 »

Chyba teÂż nie mogĂŞ sie doczekaĂŚ, bo obejrzaÂłam sobie program II etapu i tak siĂŞ zastanawiam
czy ktoÂś na konkursie juÂż kiedyÂś graÂł te Wariacje (Warianty) ktĂłre ma w programie Osokins? .Pewnie tak ale zupeÂłnie nie
pamiĂŞtam.

tuco82
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #453 : Październik 08, 2015, 21:50:59 »

Co z tego, Âże juror, ktĂłry trenowaÂł pianistĂŞ, nie moÂże gÂłosowaĂŚ. WeÂźmy przewodniczÂącÂą jury. Co by musiaÂło siĂŞ staĂŚ, Âżeby kursant pani Popowej-ZydroĂą nie przeszedÂł do II etapu? (a moÂże faktycznie nie przeszedÂł?)

Moim zdaniem naleÂży zmieniĂŚ regulamin tak, Âżeby "grono instruktorĂłw" nie byÂło zarazem "gronem egzaminatorĂłw". I nie chodzi o personalia, tylko o rozgraniczenie: nauczyciel versus czÂłonek jury.

A w ogĂłle spodobaÂł mi siĂŞ komentarz komentatora felietonu "13 rzÂąd", ktĂłry powiedziaÂł mniej wiĂŞcej, Âże musimy odkrywaĂŚ nowego Chopina. Zgadzam siĂŞ - musimy udoskonalaĂŚ i poszukiwaĂŚ tego, czego jeszcze nie znaleziono w dzieÂłach Chopina.

Dlatego jestem zwolennikiem rĂłwniez ewolucyjnego podejÂścia do muzyki, z caÂłym szacunkiem i podkreÂśleniem osobowoÂści Chopina, jego wraÂżliwoÂści na czasy, w jakich ÂżyÂł. JeÂśli muzyka ma byc uniwersalna, to ma tez odpowiadaĂŚ dzisiejszym czasom: tu i teraz, na 17. Konkursie Chopinowskim rĂłwnieÂż!
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2015, 21:55:00 wysłane przez tuco82 » Zapisane

"Problemem cytatów znalezionych w Internecie jest ich w¹tpliwa autentycznoœÌ." - Albert Einstein
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #454 : Październik 09, 2015, 08:41:25 »

Odsluchalem Hamelina.
Nie podobal mi sie. Okropna,bardzo zauwazalna maniera - POTENCJOMETR.
Zglasnia, wycisza kazda fraze. Podobnie, jak graja dzieci w szkole. Hamelin jest pianista sprawnym, chociaz w etiudzie rewolucyjnej nie zachwycil lewa reka
Bodek1
Ekspert

« Odpowiedz #455 : Październik 09, 2015, 10:13:42 »

Na wstĂŞpie chciaÂłem pogratulowaĂŚ Asi za trafne (w wiĂŞkszoÂści) typowanie kandydatĂłw do przejÂścia na 2 etap Konkursu. Spokojnie mogÂłaby byĂŚ jurorem konkursu z Naszego Forum  Spoko
Wczoraj pos³ucha³em Hamelina - dla mnie te¿ to jeden z faworytów konkursu - "czarodziej" fortepianu...Do grona moich faworytów do³¹czy³bym Koreaùczyków Chi Ho Hana, Seonga, Qi Konga œwietni technicznie w ¿ywych partiach i potrafi¹cy przekazaÌ swoje liryczne dusze w czêœciach spokojniejszych - ciekawe jak poradz¹ sobie z mazurkami i polonezem (o Hamelina jakoœ jestem spokojny). Z Naszych Asów jak do tej pory najwiêksze wra¿enie na mnie zrobi³ Krzysztof Ksi¹¿ek.
Pozdrawiam Wszystkich

UWAGA: DODANE!
Bodku, przepraszam za wepchniĂŞcie siĂŞ z odpowiedziÂą do Twojego postu! Asia:)

Bodku, bardzo dziĂŞkujĂŞ za miÂłe sÂłowa, ale pochwaÂły moim zdaniem trochĂŞ niezasÂłuÂżone!:) Po pierwsze, wszyscy komentowaliÂśmy razem pierwszy etap i wybieraliÂśmy tych, ktĂłrzy zdawali siĂŞ byĂŚ lepsi. Po drugie, wszyscy typowaliÂśmy mniej wiĂŞcej tak samo. Po prostu nie wszyscy wszystko napisali. ZresztÂą ja potraktowaÂłam propozycjĂŞ Leszka, zwÂłaszcza jego ostatniÂą sugestiĂŞ, jako typowanie tych, ktĂłrzy przejdÂą, a nie tych, ktĂłrych najbardziej polubiÂłam, wiĂŞc stawiaÂłam rozum przed sercem w kilku przypadkach na tak i w kilku na nie. 
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2015, 18:12:52 wysłane przez Aleksias » Zapisane
Niebieskooki
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #456 : Październik 09, 2015, 17:01:55 »

Widzê, ¿e przez pomy³kê pojawi³o siê tu kilka postów o kolejnym etapie, który jest omawiany w innym miejscu. Dlatego zamykam temat. Gdyby ktoœ chcia³ dodaÌ coœ wartoœciowego odnoœnie do I etapu, proszê o wiadomoœÌ. Posty dotycz¹ce II etapu przenios³em w odpowiednie miejsce.

O mĂłj BoÂżanowie, ten Chopin to byÂł naprawdĂŞ Wunder Geniuszas!
Strony: 1 ... 29 30 [31]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

mini-land paktprzyjazni silverstar black-for countrylife