Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 25   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: OkoÂłopolityczne spory i rozmyÂślania nad historiÂą  (Przeczytany 74636 razy)
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #300 : Listopad 01, 2011, 12:46:31 »

Z tego Januszu, Âże mieÂściÂłeÂś to okreÂślenie m-dzy skandalistÂą a zblazowanym populistÂą. Li i jedynie.
TeÂż bym wolaÂła.

Niebieskooki
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #301 : Listopad 01, 2011, 15:22:44 »

Szkoda, ¿e to idol dla masy nastolatek i latków. Có¿, ¿yjemy w nieszczêœliwym œwiecie braku wzorców, punktów odniesienia, autorytetów...
W tym, ca³y problemy, ¿e m³odzie¿, i nie tylko ona, bo u doros³ych te¿ bywa podobnie, nie potrafi rozró¿niÌ miêdzy kimœ popularnym a autorytetem. Bezkrytycznie ³ykaj¹ tê medialn¹ papkê i bior¹ za autorytet ka¿dego, kogo im siê podsunie i wypromuje. Inna rzecz, ¿e maj¹ takie "autorytety", na jakie zas³uguj¹. Szkoda tylko, ¿e przez nich ogólny poziom spo³eczeùstwa siêga ju¿ nie bruku, ale rynsztoka...

O mĂłj BoÂżanowie, ten Chopin to byÂł naprawdĂŞ Wunder Geniuszas!
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #302 : Listopad 01, 2011, 16:49:05 »

Z treÂści rozmowy moÂżna wywnioskowaĂŚ, Âże pomysÂł zaproszenia Aleksandry byÂł "odgĂłrny" i bynajmniej nie pochodziÂł od prowadzÂącego. Ale dobrze, Âże siĂŞ zgodziÂła, nie weszÂła w konwencjĂŞ chichoczÂącej celebrytki, zostaÂła sobÂą, moÂże akurat ktoÂś z tych "milionĂłw" przed telewizorem zakocha siĂŞ w operze, w muzyce, kupi pÂłytĂŞ Oli (albo innych wykonawcĂłw) i moÂże kiedyÂś zasili nasze skromne gronko Sama bardzo pozytywnie jÂą odebraÂłam i z chĂŞciÂą przy najbliÂższej okazji posÂłucham.
gandarwa
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #303 : Listopad 01, 2011, 17:38:16 »

Ja teÂż pozytywnie odebraÂłam AleksandrĂŞ, ciekawa artystka. Tym niemniej czasy sÂą "nie moje", Kuby programĂłw nie oglÂądam, ani innych takich teÂż...MogĂŞ caÂły dzieĂą sÂłuchaĂŚ radiowej DwĂłjki albo swoich nagraĂą lub ulubionych stacji w sieci.
Izuniu, to wszystko prawda, co piszesz, Âże dziĂŞki takiemu programowi..., Âże 3,5 milionowa publika dowie siĂŞ...
Szkoda tylko, ze w miejscu pana Wojewódzkiego nie siedzia³ PAN BOGUS£AW KACZYÑSKI.
Z tymi milionami, Januszku, to miaÂła byĂŚ gryzÂąca ironia...
Z drugiej strony - Aleksandra, piekna lady,  piĂŞkny-piĂŞkny gÂłos, wybieramy sie do teatru podziwiaĂŚ diwĂŞ i zobaczymy ró¿ne inscenizacje... Pani Dessay wrĂŞcz siĂŞ wypowiadaÂła, Âże nie widzi powodu, dla ktĂłrego opery miaÂłyby tkwiĂŚ w jakichs krynolinach czy bzdurnych dekoracjach.... (oddajĂŞ sens).
Z caÂłym absolutnie szacunkiem dla Pani Oli -ale tak sie teraz wystawia wielki repertuar
http://www.youtube.com/watch?v=QfAMld8OjLg
http://www.youtube.com/watch?v=4q4ZvWFF3zQ&feature=related
Obawiam sie, Âże Pan BoguÂś KaczyĂąski teÂż by nie byÂł zachwycony.... Szok Moja estetyka to na pewno nie jest.
Takie czasy - posÂłucham muzyki, pĂłki jeszcze obowiÂązujÂą nuty... Spoko
ProszĂŞ wybaczyĂŚ, jeÂśli kogoÂś uraziÂłam... szanuje absolutnie kaÂżdy poglÂąd. Ale swĂłj mam.

ÂŚwiateÂłko ÂślĂŞ
Izabela
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #304 : Listopad 02, 2011, 01:11:10 »

Ja teÂż pozytywnie odebraÂłam AleksandrĂŞ, ciekawa artystka. Tym niemniej czasy sÂą "nie moje", Kuby programĂłw nie oglÂądam, ani innych takich teÂż...MogĂŞ caÂły dzieĂą sÂłuchaĂŚ radiowej DwĂłjki albo swoich nagraĂą lub ulubionych stacji w sieci. Z tymi milionami, Januszku, to miaÂła byĂŚ gryzÂąca ironia...
Zdarzy³o mi siê ogl¹daÌ. Odnios³am wra¿enie, ¿e ten jego pora¿aj¹cy luz jest poz¹ tak mocno wykreowan¹, ¿e mo¿e nawet on sami nie wie, gdzie ta poza siê koùczy, a zaczyna autentycznoœÌ. A czy mo¿liwe, ¿e to jest autentyczne? Ja generalnie bojê siê takich ludzi, bo stanowi¹ moje przeciwieùstwo:). Poza tym dobrze wiem, ¿e wyœmiaÌ mo¿na absolutnie wszystko. Dlatego dobrze, jeœli za wyœmiewanie bior¹ siê ludzie bardzo m¹drzy (jak np. Krasicki). Inaczej b³aznowanie pozostaje na poziomie nie królewskiego, a cyrkowego b³azna. Tylko ¿e takie programy s¹ chyba w³aœnie przystosowane do masowego, czytaj - niekoniecznie zbyt wyrafinowanego i subtelnego widza. Ogólnie, Izo, telewizja jako œrodek masowego przekazu z zasady nie jest przeznaczona dla elitarnych odbiorców;) Z wyj¹tkiem pewnych specjalnych kana³ów tematycznych.
Szkoda, ¿e nie ma w telewizji programu, który w ciekawy sposób prezentowa³by operowe gwiazdy, przybli¿a³ œwiat opery, podobnego do takich, jakie kiedyœ prowadzi³ w³aœnie pan Bogus³aw Kaczyùski. Tak wa¿na obecnie "ogl¹dalnoœÌ" nie jest dobrym miernikiem jakoœci i wartoœci przekazu. Zreszt¹ podejrzewam, ¿e wcale nie by³aby taka kiepska. A Dwójka... có¿, to nieoceniony skarb, co wszyscy bez wiêkszej przerwy podkreœlamy
gandarwa
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #305 : Listopad 02, 2011, 21:38:15 »

Ja tez uwaÂżam, Aniu, Âże Kuba jest wystudiowanym pozerem... i dalej teÂż masz racjĂŞ (szydzenie).
Czy moÂże jednak jest to siwy dym, Âżeby nie byÂło widaĂŚ strachu? czy moÂże jeszcze czegoÂś...?
Ale pÂłyty zbliÂżenia nie dali!  Szok

ÂŚwiateÂłko ÂślĂŞ
Izabela
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #306 : Listopad 08, 2011, 15:55:57 »

NIE! dla wojny z Iranem!
ÂŚwiat powinien okazaĂŚ sprzeciw wobec widma kolejnej wojny Âświatowej, bliÂższej niÂż siĂŞ komukolwiek wydaje...
Obejrzyjcie koniecznie!! Ten apel jest bardzo autentyczny i wyjÂątkowo racjonalnie przemawia do wyobraÂźni

http://youtu.be/H-CLOlCwVR4
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2011, 16:07:38 wysłane przez Janusz1228 » Zapisane

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
gandarwa
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #307 : Listopad 08, 2011, 18:40:12 »

NIE dla kaÂżdej wojny!

PĂłki co, nie dam siĂŞ zmanipulowaĂŚ. Spoko Kto to jest ten goÂściu? W czyim imieniu mĂłwi? Komu na tym zaleÂży?
Kto za to pÂłaci? Dlaczego zawsze musi byĂŚ jakiÂś wrĂłg?  Z politowaniem Po ile owies??
Poza tym - spoko.

ÂŚwiateÂłko ÂślĂŞ
Izabela
suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #308 : Listopad 08, 2011, 22:15:57 »

Izo jeÂśli to takie ciekawe, to podobno po 689 zÂł/t. ZresztÂą podajĂŞ Ci link. MoÂżesz przeczytaĂŚ i rozpoznaĂŚ zagadnienie precyzyjnie
http://notowaniacen.pl/Ceny-owsa/

TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #309 : Listopad 08, 2011, 22:38:07 »

MieliÂśmy kiedyÂś takÂą nie pisanÂą zasadĂŞ, Âże nie bĂŞdziemy dyskutowaĂŚ o polityce, tej
wspĂłlczesnej oczywiÂście.
Ten apel, ktĂłry wrzuciÂłeÂś Januszu, do mojej wyobraÂźni nie przemawia i nie jest autentyczny(dla mnie)
WiĂŞc tylko dla przeciwwagi apel drugiej strony.I moÂżemy siĂŞ tak przerzucaĂŚ pogladami i nic to nie da.
JeÂśli juÂż musimy, rĂłbmy to np. na fejsie.

http://www.youtube.com/watch?v=fB4rnNvNVVY

Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #310 : Listopad 08, 2011, 22:49:10 »

Zgoda, Agnieszko. Wiadomo, Âże taka wojna byÂłaby katastrofÂą. Jednak sformuowania typu 'ekstremistyczne wÂładze' czy 'syjoniÂści' w stosunku do Izraela to przesada, przez co jak ten klip odbieram w kategorii totalnie nieobiektywnego, radykalnego, nieneutralnego manifestu godzÂącego w konkretne paĂąstwo itd.

gandarwa
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #311 : Listopad 08, 2011, 23:04:34 »

Izo jeÂśli to takie ciekawe, to podobno po 689 zÂł/t. ZresztÂą podajĂŞ Ci link. MoÂżesz przeczytaĂŚ i rozpoznaĂŚ zagadnienie precyzyjnie
http://notowaniacen.pl/Ceny-owsa/
DziĂŞki, dziĂŞki, SuÂłku, od razu zrobiÂło siĂŞ swojsko i miÂło.  Buziak

ÂŚwiateÂłko ÂślĂŞ
Izabela
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #312 : Listopad 08, 2011, 23:05:13 »

Tereniu, ten mój link jest wg mego przekonania form¹ post scriptum do ¿ywio³owo tu wczeœniej prowadzonej dyskusji nt. konfliktów zahaczaj¹cych o tê jak¿e zapaln¹ czêœÌ œwiata i geopolityczne interesy Ameryki. Uwa¿am, ze jest znakomitym jego uzupe³nieniem.

MoÂżesz byĂŚ spokojna, nie zamierzam tu polemizowaĂŚ co do jego treÂści, a tym bardziej odnosiĂŚ siĂŞ do polityki polskiej, ktĂłrÂą w przeciwieĂąstwie do polityki globalnej umĂłwiliÂśmy siĂŞ pozostawiĂŚ w spokoju i tej zasady przecieÂż nie podwaÂżam. 
Poza tym nikt nie kaÂże Ci czytaĂŚ ewentualnych wypowiedzi, ktĂłre Ăłw link moÂże sprowokowaĂŚ u innych uÂżytkownikĂłw.
========================
a jesli wg ciebie "przerzucanie siĂŞ poglÂądami nic nie daje" - to proponujĂŞ w ogĂłle zaniechaĂŚ jakiejkolwiek komunikacji na Forum i ograniczyc siĂŞ do artykuÂłowania komunikatĂłw
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2011, 23:12:03 wysłane przez Janusz1228 » Zapisane

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #313 : Listopad 08, 2011, 23:21:55 »

Nikt mi w ogĂłle tu niczego nie kaÂże.Przede wszystkim nie kaÂże mi byĂŚ czÂłonkiem tego forum.
Dyskusja kozioÂłka i Oktawii dotyczyÂła zupeÂłnie czegoÂś innego a ten TwĂłj  link to zwykÂłe antysemickie bzdury.
MiaÂłam na myÂśli to abyÂśmy zostawili w spokoju politykĂŞ, polska czy globalnÂą wszystko jedno.
Dyskutujmy o Mahlerze, Mozarcie, Schubercie, o Wunderze czy Awdeejewej. Taka dyskusja nawet
jeœli bêdziemy mieli ró¿ne zdania, tylko nas wzbogaci.
Dyskusja i spory polityczne nas sk³óc¹. Polityka to brudna rzecz, b³aha i przemijaj¹ca, nie warta naszej uwagi.

Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #314 : Listopad 08, 2011, 23:39:29 »

to prawda, ze polityka to brudna rzecz. Gdy jednak docierajÂą do mnie odgÂłosy z jej tygla, ktĂłre moga dotyczyĂŚ spokoju w moim domu - Europie - czujĂŞ siĂŞ zaniepokojony...

Strony: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 25   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

twistedgamers paktprzyjazni silverstar mini-land thepunisher