Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: [1] 2 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Geniusas w Polsce 10.03.11  (Przeczytany 15373 razy)
TeresaGrob
Ekspert

« : Luty 17, 2011, 18:29:42 »

WystÂąpi w FN w Warszawie i zagra wszystkie etiudy Chopina (op.10 i 25) i sonatĂŞ h-moll Liszta.

Mam ochotê iœÌ na ten koncert :)Ktoœ mo¿e pójdzie ze mn¹, plliiiis.Co?Co? Co? Co? Co?

Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Luty 17, 2011, 19:41:01 »

PiszĂŞ siĂŞ, Terenia, ale kiedy by to byÂło?

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #2 : Luty 17, 2011, 20:16:55 »

To by byÂło Januszu 10 marca, dokÂładnie za 3 tygodnie. Ja jutro postaram siĂŞ
dodzwoniĂŚ do FN i zarezerwowaĂŚ bilety.
Gdyby ktoÂś spoza W-wy chciaÂł przyjechaĂŚ to (jak siĂŞ uda) oczywiÂście teÂż bilety
kupiĂŞ.
Dysponujê tak¿e wolnym pokojem, jakby ktoœ chcia³ przenocowaÌ, odpocz¹Ì albo
zjeœÌ coœ ciep³ego. W ka¿dym razie pamiêtajcie ¿e macie swojego cz³owieka w Warszawie.
MogÂą byĂŚ fajerwerki!!(wirtuozowskie ma siĂŞ rozumieĂŚ)

xbw
Ekspert

« Odpowiedz #3 : Luty 17, 2011, 20:36:15 »

AleÂż siĂŞ rozwiÂązaÂł worek DopieroÂż byÂłam na MirosÂławie i Marcinie, zaraz zarutko DaniiÂł (1 marca) a tu juÂż nastĂŞpny kolega konkursowicz. Jak tak dalej pĂłjdzie, to nie bĂŞdzie sensu na koncerty dusznikowe jechaĂŚ  Jutro idĂŞ zatem do FN, bilety juÂż od 3 lutego sprzedajÂą, wiĂŞc wÂątpiĂŞ czy jeszcze cokolwiek zostaÂło, tym bardziej, Âże cena "bardziejsza", 20 i 25 zÂłotych. Agnieszko, jeÂśli nie bĂŞdzie wczeÂśniejszej okazji ksi¹¿kĂŞ "Ró¿yczka" wezmĂŞ na koncert.
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #4 : Luty 17, 2011, 20:44:30 »

A o ktĂłrej Beatko idziesz do FN, moÂże siĂŞ umĂłwimy i kupimy bilety obok siebie.
MyÂślĂŞ, Âże bĂŞdÂą bo jeszcze sÂą on-line tylko droÂższe.

xbw
Ekspert

« Odpowiedz #5 : Luty 17, 2011, 21:01:51 »

Jasne, mo¿e byÌ, wiêc ksi¹¿kê wezmê ze sob¹ ju¿ jutro Pewnie bêdê o 11.00, zdaje siê, ¿e o tej otwieraj¹ kasy? Albo o 12.00? Wys³a³am Ci mój nr telefonu, doszed³?
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #6 : Luty 17, 2011, 21:48:17 »

Qurczê, znów przez tê moj¹ niedo³ê¿n¹ ³apê nici z wyjazdu na koncert! Co za pech!!!
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Luty 17, 2011, 22:39:12 »

No tak! w rodzinie bilans musi wyjœÌ na zero. Nasza Beatka Buziak tyle zalicza  koncertĂłw, ze dla innych statystyka stawia juÂż tylko pusty kwitek.  Spoko
Nieszko Buziak... ten 10 III dla mnie odpada. (Szkoda, ale mam inne zobowiÂązania). DziĂŞki Ci za deklaracjĂŞ i zaangaÂżowanie... Mam nadzieje, Âże next time.

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #8 : Luty 18, 2011, 21:56:23 »

Znowu koncert w rodzinnej szafarskiej atmosferze, mamy z AgnieszkÂą bilety obok siebie  Na razie nie ma problemĂłw z nabyciem.

Januszu, nadrabiam zalegÂłoÂści z ostatnich kilku lat. Poza tym aplikujĂŞ sobie te koncerty jako lekarstwo na smutki wszelkie, skutkujÂące o wiele lepiej niÂż towary produkowane przez koncerny farmaceutyczne 
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #9 : Luty 18, 2011, 22:11:41 »

Ach, dziewczyny, jakbym chciaÂła pĂłjœÌ z Wami...    Ale to Âśrodek tygodnia, piÂątki mam zawsze zajĂŞte Smutny
Ciekawe, kiedy siĂŞ wybiorĂŞ do tej Warszawy:)) Mam nadziejĂŞ, Âże w koĂącu uda mi siĂŞ zmobilizowaĂŚ.
A moÂże ktĂłraÂś kiedyÂś bĂŞdzie chciaÂła wpaœÌ do Bydgoszczy, jakby tu siĂŞ miaÂła pojawiĂŚ jaka gwiazda:) 
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #10 : Luty 18, 2011, 22:23:48 »

Dzisiaj dzieĂą rzeczywiÂście owocny bo i bilet mam i poznaÂłam super dziewczynĂŞ,
przemi³¹ Beatkê, mo¿e sie ktoœ jeszcze skusi bo jak pamiêtam z KCH ediudy
to byÂł mocny punkt w repertuarze Geniuszasa.

A jak tam Asiu z biletami na koncert Wundera??
JeÂśli jeszcze sÂą to przyjedziemy do Ciebie, ja ewentualnie mogĂŞ siĂŞ przespaĂŚ z
Kajetanem jak mi pozwoli ;DTo oczywiÂście Âżart

xbw
Ekspert

« Odpowiedz #11 : Luty 18, 2011, 22:35:51 »

Oj, Aleksias, moje serce siê wyrywa na Trifonowa, ale mi tu rzeczywistoœÌ okrutnie skrzeczy, baba jaga niedobra, zastawi³a mi miot³¹ drogê do Bydgoszczy 25 marca i kiwa krzywym paluchem co wygl¹da na jakieœ "no no no", co chyba znaczy nie po angielsku Smutny
Mam pozwoleĂąstwo na koncerty warszawskie, na resztĂŞ, pĂłki co, szlaban. JeÂśli baba j. odpuÂści, dam znaĂŚ
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #12 : Luty 18, 2011, 22:42:18 »

A ja dziÂś poznaÂłam super AgnieszkĂŞ i jestem obleziona jej kotem od stĂłp do g³ów  a na pó³eczce z lekturami pojawiÂła siĂŞ Agnieszkowa Romanca na trzy nogi, opowieœÌ o Âżyciu i muzyce Glena Goulda, no po prostu doksztaÂłcĂŞ siĂŞ muzycznie na tym forum w try miga  Chichot
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #13 : Luty 18, 2011, 22:54:52 »

WÂłaÂśnie przypominam sobie, Âże 10 marca bĂŞdĂŞ byĂŚ moÂże w Warszawie...! Chichot

Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #14 : Luty 19, 2011, 21:25:40 »

A jak tam Asiu z biletami na koncert Wundera??
JeÂśli jeszcze sÂą to przyjedziemy do Ciebie, ja ewentualnie mogĂŞ siĂŞ przespaĂŚ z
Kajetanem jak mi pozwoli ;DTo oczywiÂście Âżart
Agnieszko, nie wiem dokÂładnie jak z biletami, ale mogĂŞ Ci powiedzieĂŚ, jak z jednym biletem na koncert Wundera:)
Tylko siĂŞ nie Âśmiej, bo to juÂż zakrawa na lekkie maniactwo; ale ja mam w filharmonii kilka ulubionych miejsc.
I najpierw od razu kupiÂłam jeden bilet, a po namyÂśle drugi:) Âżeby podczas nastĂŞpnych koncertĂłw ostatecznie
zdecydowaĂŚ, ktĂłre bĂŞdzie optymalne i pod wzglĂŞdem sÂłuchania i widoku:)) Jeszcze nie oddaÂłam tego drugiego:)

Beato, podoba mi siĂŞ skrĂłt baba j.) PrzypomniaÂł mi siĂŞ zabawny incydent z GdaĂąska: jest tam we Wrzeszczu
ulica o nazwie JaÂśkowa Dolina. JakiÂś czas temu wÂładze najwyraÂźniej doszÂły do wniosku, Âże nazwa ta jest zbyt dÂługa
i postanowiÂły temu zaradziĂŚ - na tabliczkach pojawiÂła siĂŞ nazwa J. Dolina:) Pewien zdegustowany tym faktem
dziennikarz stwierdziÂł, Âże jest to miano maÂło oryginalne, i o wiele lepiej wyglÂądaÂł by wariant JaÂśkowa D. Chichot
Nie martw siĂŞ, i tak bĂŞdziesz sÂłuchaĂŚ DaniiÂła prĂŞdzej niÂż ja:)
Strony: [1] 2 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

twistedgamers countrylife paktprzyjazni neder-live thepunisher